fredag 16 juli 2010

Utflykt till ravinen i Moredalen

Min sambo är en aning rastlös nu när han har semester och vill gärna att det ska hända lite om dagarna. Och det tackar man ju inte nej till – fart och fläkt har jag inget emot!

Idag kom han med förslaget att åka till Fågelfors. Och vad finns i Fågelfors? Jo, More Kastell i Moredalen som är Smålands svar på Gran Canyon. En sju kilometer lång ravin där väggarna på sina håll reser sig 40 meter upp över botten. Väldigt intressant att få se på nära håll! Man ska dock hålla barnen tätt intill eftersom det inte finns några stängsel eller staket, utan det går bara stuprakt neråt precis vid stigen man går på. Lite småläskigt för den höjdrädde men charmigt på sitt sätt.

På tillbakavägen stannade vi till på Aboda Café & Restaurang (utanför Högsby) som vi hört så mycket om. Matstället har helt fantastisk utsikt över sjön Kleven och den småländska skogen. Vi satt ute och njöt av utsikten och riktigt god mat! Simon tog bakad potatis med grillspett och jag fegade och valde schnitzel med stekt potatis. Ljuvligt gott och vi kommer åka dit fler gånger, trots avståndet hemifrån.

Inte trodde man att denna fredagen skulle bli ett litet äventyr när man vaknade i morse. Undrar vad vi ska hitta på imorgon?

IMG_8304IMG_8280IMG_8290IMG_8274IMG_8275IMG_8295IMG_8329IMG_8322IMG_8323IMG_8325IMG_8308IMG_8330IMG_8331IMG_8311

1 kommentarer:

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Ni verkar ha haft de super mysigt!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam