lördag 24 juli 2010

Sömnsnack

IMG_8827Liam tar en paus och kikar på “Händige Manny”!

Liam hade svårt för att sova inatt, vaknade vid halv tre och skulle inte somna om. Han bara pekade mot dörren och ville att pappa skulle komma, mamma dög visst inte. När han inte var grinig låg eller stod han upp i sängen och var klarvaken. Så han fick lägga sig mellan oss istället och nog hjälpte det för han somnade ganska fort. Jättemysigt att ha honom bredvid, ytterst sällan han sover hos oss annars.

Vi har, sedan han föddes, låtit honom sova i sin egen säng. För varför väljer man ut den bästa spjälsängen och de sötaste påslakanen om man ändå inte låter dom sova där? Den höga risken för plötslig spädbarnsdöd borde också skrämma fler, kanske är det bara jag som är totalt livrädd? Liam har sovit hos oss två-tre gånger tidigare och det var när jag ammade och råkade somna annars har han alltid sovit ensam. När vi bodde i Broakulla hade han inget eget rum så spjälsängen stod bredvid vår säng men när vi flyttade hit, till Kosta, har han fått sova i sitt egna rum. Han har med andra ord alltid sovit jättebra och likaså vi. Kände det i natt när han låg bredvid att jag spände mig och sov i samma ställning nästan hela natten, är livrädd för att mosa eller sparka till honom (Simon klagar ofta på mina drömmar och konstiga nattaktiviteter i sömnen). Skulle inte få sova en blund med barn i sängen som är vana att få sova med mamma och pappa. Så med andra ord kommer vi göra likadant med nästa barn. Som det ser ut nu i alla fall.

Men det är ju upp till var och en!

8 kommentarer:

Malin sa...

Väldigt fin blogg du har !
Kram Malin

malin sa...

Väldigt fin blogg du har !
Kram Malin

Sanna sa...

SV: Ja, det är få deltagare nu och därför funderar jag på att inte starta någon ny tävling förrän lite senare någon gång i augusti.

Sandra sa...

Här hemma kör vi båda samsovning och egen säng. Jag kan ligga bredvid barnen utan att oroa mig eftersom jag sover så lätt när jag ligger bredvid dem. Men sambon som sover extremt tungt får inte ligga jämte dem.

Men de läggs i sina egna sängar när det är nattning, och om de vill sova med oss under natten så får de det.

Lizzie sa...

nästa barn?? ;) hoppas det kommer en liten flicka snart :P

alexandra mamma till tove sa...

vi har också tove i hennes säng jämt förutom nu när hennes pappa varit i göteborg på veckorna. för då har hon sovit jätte oroligt och verkligen velat sova på pappas sida i sängen. men det händer ju inte så ofta hon sover hos mig för det. både jag och tove sover ju bättre i varsin säng.

Emma - Theos mamma sa...

men sicken supersöt kille du har där :D, vilket hår :D!

Cicci sa...

Wille har också alltid sovit i egen säng. Första veckan sov han nog mellan oss, men då va de lättare att hjälpas åt. Båda nådde honom. Nu får jag dra lasset SJÄLV. :P Men han sover oftast bra. Vaknar han, så är de bara lite vatten o nappinstoppning som brukar gälla. :)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam