onsdag 30 juni 2010

Bloggtorka?

Tycker det är konstigt när blogglusten kommer och går så här. I måndags var jag som en inläggsfabrik och spottade ut sju inlägg och ändå hade massa mer jag ville skriva om. Men de senaste två dagarna har jag fått tvinga fram ett inlägg eller två. Vad fan är det frågan om? Är det vädret? Usch, jag vet inte. Men jag hoppas att det kan bli lite roligare inlägg framöver. Imorgon är Liam hemma från dagis och då ska vi hitta på massa kul, leka ute, tjoa och tjimma så mycket vi orkar. Är säker på att jag har något att skriva om då! Tummis!

Liam 007 – med rätt att döda mammas plantor

IMG_7049
En busig liten blomsterarrangemang-mördare i farten!

Nog fasen är det trist och drygt när Liam är på dagis men jag underhåller mig så gott det går. Har idag kollat till katten (ja, just det ja, jag är ju kattvakt!), tagit en hundpromenad med Diesel, dammsugit, diskat, dammat och massa andra “måsten”. Har även hunnit med bloggläsning hos favvisarna samt tävlat litegrann, annars kan man ju inte vinna heller!

Vid två, efter att ha handlat, plockades Liam upp på dagis. Och kan ni tänka er – han ville följa med hem idag! Där stod jag i dörröppningen med armarna utåt, han sprang emot mig, svängde av och kutade ut i kapprummet. Jaja, man kan ju inte få allt. Är i alla fall glad att det inte blev något liv vid hämtningen och att han följde med självmant idag.

Fisungen är just nu igång och busar med flugsmäcken. Inte en fluga har han träffat men mitt fina blomsterarrangemang på vardagsrumsbordet har fått några smällar. Nu står den där alldeles platt och knappt några blad kvar på de vackra växterna jag med omsorg satte ihop tillsammans med fina stenar i en snygg kruka. Förgrymmade buspelle!

tisdag 29 juni 2010

Katten?

IMG_7041
Liam busar lite innan läggdags – med blåmärken lite här och var!

Mobilen ringer vid 22:08.
- Hallao! Dä ä Johnny!
- Jahajaheeej…
- Hur gao det?
- Ehm, mä vaddå?
- Jao, katten…
Knäpptyst. Vad fan snackar han om? Och vem ÄR människan?
- Ehmmm.. Jag tror du har ringt feee…

Det tog en stund och mina få hjärnceller fick jobba häcken av sig. Jag är ju kattvakt i ett par dagar. Fattade först ingenting då jag varken har katt eller känner någon (väl) som heter Johnny. Han kallas ju Jonne och det var väl antagligen därför jag inte kopplade. Han skulle till Öland med några grabbar ett par dagar och nog verkade han ha kul, lite sluddrigt var det ju förstås så dom har väl fått i sig litegranna så här på somriga kvällskvisten!
Katten, Bissan, är i alla fall väl omhändertagen. Tror jag. Har inte sett röken av honom. Men mat finns det och efter dagis imorgon ska jag kolla till honom igen. Det ska nog gå bra det här, finemang!

Liam sover sedan ett par timmar tillbaka. Han var på riktigt bushumör och verkade vara långt ifrån sömnig. Men är det dagis imorgon så är det, och då får han ju inte vara uppe hur länge som helst. Efter det konstiga samtalet med Jonne bar jag upp lillfisen, la ner honom i sin säng och pussade honom godnatt. Somnade som en liten stock på direkten, han är verkligen världens snällaste när det ska nattas!

Gästrum och blåmärken

IMG_7023 Liam har det gott i solstolen efter dagis!

När Simon steg upp i eftermiddags tog vi tag i gästrummet. Har använt det som förråd sen vi flyttade hit i höstas men nu ska gubben börja sova där inne när han kommer hem från nattskiftet. Mest för att vårt sovrum är så-satans-in-i-helvetes-jävla-varmt samt att Liam och jag alltid råkar väcka honom när vi ska till dagis, så det är det bästa. Vi har varit nere hos mamma och snott hennes vita bäddsoffa också som ska stå där inne. Perfekt! Och så är han just nu iväg och köper virke och nät så vi kan spika ihop nätfönster till båda våningarna, få in lite luft och hålla myggen borta samtidigt. Förhoppningsvis ger det en bättre nattsömn!

Liam ramlade och slog sig innan. Vi stod ute på trappen, mamma läste baksidan av en bok hon skulle låna, jag satt på bänken och Liam lekte “stänga-inne-mormor-är-roligt” med ytterdörren. När han hade stängt inne henne och skulle öppna igen snubblade han till och föll ner för trappen (två steg) och slog huvudet i nedersta trappsteget. Jag fick panik. Likaså mamma. Han gallskrek och vi kunde båda se hur blåmärket i pannan och kinden växte och blev blåare och blåare. Aj, aj, aj. Kylde ner det med en kall trasa och la honom i soffan med napp och snuttisar så han lugnade ner sig ganska snart. Stackars liten, kanske ska inhandla en hjälm och knäskydd trots allt?

måndag 28 juni 2010

Vinnare: Look at me

Tävlingen i samarbete med Look at me är nu avslutad och en vinnare
av en fräck t-shirt med silver-/guldtryck är utsedd – det blev nummer 13! 

Stort grattis till dig! Jag hoppas att lilla Nathalie kommer gilla sin nya tröja!
Tusen tack till AlexandraLook at me för den toppenfina vinsten och tack till alla 62 deltagare!

Ni missar väl inte mina andra pågående tävlingar?

Present från Dude Design

Efter att ha hämtat Liam på dagis åkte vi till Lenhovda där dagens andra paket låg och väntade. Hade ingen aning om vad det kunde vara så ni kan ju bara tänka er hur nyfiken jag var! Det visade sig i alla fall att Josefine på Dude Design skickat en jättesöt tavla! Blev väldigt förvånad då jag redan fått den snygga skötväskan Active från Dadadoo av henne. Tavlan var verkligen jättefin och den kommer passa perfekt i Liams rum!

Tusen tack snälla Josefine än en gång!

Ni har väl förresten inte missat det fina erbjudandet för mina läsare? Alla som handlar hos Dude Design eller Dadadoo innan den 1 juli får 20% rabatt på hela sortimentet hos båda varumärkena. Ange endast koden Agnes Blogg i meddelanderutan för att ta del av rabatten!

Bellio-tofflor från Preceli

Jag berättade ju tidigare att min brevlåda hade en hel del smått och gott att bjuda på denna måndag! Bland annat fanns det ett mycket välkommet paket från supersnälla Linda på Preceli. Hon hade skickat de supersöta tofflorna Iggy Svart/Turkos av märket Bellio till Liam! Tänkte jag skulle visa upp dom imorgon på hans små fötter! Dom kommer passa så bra till hösten när det är lite småruggigt inomhus och de små fossingarna fryser. Jättebra som dagis-tofflor också!

Jättebamse tack och en stor kram till Linda för den fina presenten!

Ni har väl förresten inte missat att Preceli just nu har en stor utförsäljning med 20-50% rabatt på icke-ekologiska barnprodukter? Du kan fynda massa fint från Snoffs Design och byJezz! Passa på!

Utebus

Efter dagishämtningen stannade vi ute i trädgården och lekte. Solen och värmen har visst kommit för att stanna! Liam fick springa naken och plaska i poolen, dock stod han hellre bredvid än att sitta i. Igår ville han ju så gärna plumsa i fontänen men idag, när jag sprungit med tre-fyra hinkar vatten för att han skulle få bada, duger det visst inte? Han invigde även sin nya fina solstol, solbrillorna och kepsen som han fått av mormor. Så himla tuff!

IMG_6956IMG_6971IMG_6974IMG_6992IMG_6964IMG_6962

Oj, oj, oj

Har precis varit ute och rengjort Liams babypool och fyllt upp den med rent och fint vatten. Har även rengjort hans sandleksaker som han kan ha och blaska med! Ska bli kul för honom sen!

Gick även ner till postlådan och upptäckte till min förtjusning att ett paket och två postavin hittat dit. Nyfikna? Jag också! Ena paketet får inte hämtas ut förrän efter fem på Konsum och det andra (som jag inte har någon aning om vad det är) finns i Lenhovda dit de flesta DHL-sändningar till mig hamnar.

Ska visa upp paketen för er lite senare för nu ska jag strax åka till dagis och hämta hem min lille gullebulle!

Måndagslistan

Ny vecka (igen?!) och dags att skriva den peppande måndagslistan precis som Jennyn med flera!

I dag, måndag, är jag glad för att...

  • Liam och jag var i torsdags på besök hos gammelmormor – massa bus!
  • Vi fick en jättetrevlig midsommarafton (med toppenväder!) tillsammans med Nadde och hennes familj.
  • Vi var på badutflykt i lördags och mös med grillning och filmhyrning på kvällen. 
  • Liams mormor är hemma igen efter lillsemester på Öland och massa jobb under midsommarhelgen.
  • Chrille och Karro ska ha bebis när som helst! 
  • Imorgon ska sambon och jag ta itu med gästrummet. Här ska möbleras, rensas blomma_1188032015_49885och kastas! 
  • Jag har skaffat ny sommarläsning; The Brightest Star In The Sky av Marian Keyes.
  • Jag har fem toppentävlingar igång. En avslutas ikväll – delta!
  • Igår firade vi Liams farfar som fyllde 68 år!
  • Vädergudarna har lovat sol och värme hela veckan!
  • När Liam kommer hem från dagis ska det plaskas i poolen!

Måndag.. igen

IMG_6921 Liam passar på att busa lite i soffan innan dagisdags!

Det var en trött Liam jag fick skaka liv i klockan åtta. Har aldrig sett honom så trött förut och det är kanske inte så konstigt när han är uppe sent på helgerna. Men nu är vi snart tillbaka i de gamla mat- och sovtiderna. Blir ju gärna lite upp och ner om helgerna då vi gärna sover länge och middagslurarna skjuts upp ett par timmar.
Det dröjde dock inte länge förrän han var pigg som en mört igen och rusade runt i soffan, lekte med sina leksaker och körde sin lilla bil runt, runt. Väl framme vid dagis var han lika lycklig och förväntansfull som alla andra måndagar och rusade in till kompisarna och alla roliga saker han saknat!

Mamma kom förbi innan. Hennes dator har ju Adde snott med sig till Öland så hon lånade vår, måste ju hålla sig “uppdaterad på facebook”. Hon hade även med sig presenter till Liam som hon köpt på campingen i Böda Sand. En keps med UV-skydd från Name it, ett par solbrillor och en jättesöt solstol med parasoll! Ska bli kul att visa Liam allt när han kommer hem från dagis!

Tävling: Anais

Anais är webshopen med roliga, färgstarka, funktionella kläder och skor för baby och barn. Här hittar du även leksaker och inredningsdetaljer. I sortimentet finner du märken som Didrikson, Fixoni, Kids Concept, Viking och många fler!

I denna tävling har två stycken chansen att vinna! Ena vinnaren får välja ett par valfria babyskor och den andra ett par valfria första-gå-skor av märket Cuquito. Vinstvärdet ligger på ca 130-290 kronor/styck + frakt!

Anais Jag tävlar om två par babyskor/första-gå-skor från Anais!
D
elta hos Agnes du också!

För att delta i tävlingen:
Lämna en kommentar med namn, mailadress, eventuell bloggadress och berätta vilka skor du skulle välja om du vann! Om du vill länka till tävlingen så får du gärna använda bild och text ovan, men det är inget måste.

Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas måndagen den 12 juli klockan 21:00! Lycka till!

söndag 27 juni 2010

Kvällspigg liten busunge

IMG_6895Liam myser med mormor!

Finally har Liam somnat. Han har varit en riktig liten buspelle ikväll och stimmat runt, dragit fram leksaker, pratat och hållit grannarna vakna. Vid tio fick vi besök av Liams mormor som varit iväg hela veckan och precis kommit hem från jobbet. Syntes på Liam att han saknat henne! Och givetvis hennes mobiltelefon som han gärna trycker på och pillar med. Den stackars manicken har varit med om en hel del och det visade det sig ikväll då den gick i två delar. Men Liam, den hårdhänta lilla busen, blev ju glad i alla fall för nu fick han behålla den för mormor. Som tur väl var så hade jag kvar min gamla mobiltelefon som hon kunde ta över så länge. Ja, jävlar. Det var ju lite dumt.

Nu måste jag gå och lägga mig. Klockan är sent, för sent för en söndag. Vill ju såklart hinna läsa några sidor i min nya bok också!

20% hos Baby be green

Fram till den 31 augusti får alla mina läsare 20% i rabatt på hela Baby be greens sortiment!
Ange koden Agnes för att ta del av erbjudandet.

Baby be green har allt för din ekobebis och erbjuder miljövänliga kvalitetsprodukter för baby och barn. I butiken hittar du ekologiska baby- och barnkläder, bärsjalar, filtar, tygblöjor och hudvård samt giftfria leksaker och lärorika barnböcker på temat natur och miljö. Alla deras produkter är noga utvalda med höga krav på miljöprestanda, design och kvalitet.
Märken som dom har att erbjuda är bland andra Röda Hund, Sture&Lisa och Earth Friendly Baby.

Kika under mina Rabatter/Erbjudanden för att ta del av fler toppenbra koder.

Farfar 68 år!

Vid två-tiden idag åkte Liam och jag in till Nybro, Simon hade redan kört med motorcykeln då han skulle plocka upp en födelsedagspresent i Emmaboda. Vid tre-tiden möttes vi alla upp hos Liams farfar som idag fyller 68 år. Grattis svärfar! Vi gick vidare till Tre Kronor där födelsedagsbarnet ville bjuda på middag. Och sicken middag det blev. Hon som driver stället är väldigt generös och ser gärna till att man badar i mat. Bjöd på kaffe, kaka och jordgubbar efteråt också. Jag behöver nog inte säga att vi blev mätta och glada?

Efter all mat ville Liam simma lite i fontänen. Det fick han såklart inte trots flera försök från hans sida, dock fick han känna lite på vattnet. Passade även på att ta lite käääärleksbilder på turturduvorna, Simons lillasyster Lisa och hennes loverboy Ante. Visst är dom söta? Gulligulligull.

IMG_6851IMG_6853IMG_6855IMG_6856IMG_6881IMG_6890IMG_6867IMG_6887IMG_6891IMG_6885

lördag 26 juni 2010

Vår sön.. lördagskväll

IMG_6847 Liam och pappa busar på kvällskvisten!

Den här dagen har varit en aning snedvriden känns det som. Har flera gånger kommit på mig själv med att tro att det är söndag. Kanske för att vi fått en extra helgdag i veckan? Men visst är det skönt att helgen inte är över än, för imorgon (läs; om en halvtimme) är det söndag.

Vi har haft en mysig hemmakväll, lugnt och skönt. Har grillat och ätit gott. Gjorde även efterrätt vilket inte händer så ofta, grillad banan fylld med mjölkchoklad och vaniljglass till. Jag behöver nog inte säga att Liam uppskattade efterrätten mer än middagen?

De senaste timmarna har vi bara gosat i soffan och busat med vår lille fisunge. Att studsa upp i taket med lite hjälp av pappa är ju för roligt! Det tycker pappa också ser det ut som! Liam blev dock väldigt trött efter all lek och somnade för en stund sedan. Lite sent kanske men det beror på sovmorgon och lite för lång middagslur i eftermiddags. Men vafan, det är ju lördag. Sova tidigt kan vi göra imorgon.

Nu ska jag tillbaka till soffan och fortsätta kika på hyrfilmen Har du hört ryktet om Morgans?

Badutflykt

Vi tog en sovmorgon även idag. Man får ju passa på när det är helg! Efter att Liam fått i sig frukost gav vi oss ut i skogen till en badplats som sambon hittat. Jättefint! Diesel badade och plaskade i det härliga vattnet. Han älskar att bada! En jäkel på att simma är han också.
Vi gjorde ett experiment förrförra sommaren. Simon stod på ena sidan av en sjö i Broakulla och Diesel och jag på den andra. När jag släppte honom, förväntansfull till tusen, korsade han sjön på några få minuter för att ta sig till husse på andra sidan. Riktigt duktig är han! Simning är ju jättebra för hundars höfter och leder också, om inte annat blir dom väldigt trötta av aktiveringen. Med andra ord får man en lugn hund som sover hela kvällen efter ett bad!

IMG_6813IMG_6740IMG_6781IMG_6759IMG_6769IMG_6796IMG_6753IMG_6799

Dagens outfit

IMG_6726IMG_6732IMG_6712

T-shirt: Snoffs Design
Jeansshorts: KappAhl
Foppisar: Lindex

Vinnare: DESIGN-BOLAGET

Tävlingen i samarbete med DESIGN-BOLAGET är nu avslutad och en vinnare
av sparbössan Mr Uggly i valfri färg är utsedd – det blev nummer 35!

Stort grattis till er! Hoppas ni kommer gilla den fräcka Mr Uggly!
Tusen tack till Anette på DESIGN-BOLAGET för den häftiga och populära vinsten och tack till alla 99 deltagare!

Ni missar väl inte mina andra pågående tävlingar?

Midsommarafton 2010

Idag tog vi en lång sovmorgon hela familjen, duschade och såg till att Liam fick i sig frukost och därefter började förberedelserna med maten. Kände en viss stress där ett tag och bannade mig ett flertal gånger för att vi inte stigit upp i tid men det gick supersmort. Vi fick till och med en stund över och tog en promenad till Kosta Outlet. Simon köpte nya kallingar och jag köpte mig en ny bok. Äntligen har jag något att läsa! Upptäckte att Marian Keyes, som jag älskar, har kommit ut med en ny – Oväntat besök på Star Street. Köpte den direkt!

Efter shoppingen gick vi vidare till Rondellen och tog en mjuklass och på vägen hem plockade vi blommor. Liam måste ju ha en midsommarkrans i år, tyckte jag. Det tyckte inte han vilket visade sig senare efter en bra stunds ihopbindning, knep och knåp. Men nog fick jag ett och annat kort på den lille surpuppan!

Vid klockan sex kom Nadde, Jörgen och lilla Leah som redan hunnit bli över två veckor gammal. Vi har haft jättetrevligt och inte en lugn stund. Matlagning, middag i solen, bus i trädgården, lite fotbollstittande för karlarna och såklart jordgubbar till efterrätt! Jättehärlig kväll, med andra ord. Tack till er för en riktigt glad och trevlig midsommarafton! Och så måste jag tacka vädergudarna för toppenvädret vi haft!

IMG_6673IMG_6637IMG_2825IMG_2841IMG_6675IMG_6683IMG_2830IMG_6689IMG_6693IMG_6699IMG_6701IMG_6696IMG_6640IMG_6633IMG_2873IMG_6702

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam