fredag 31 december 2010

Snögrotta

IMG_8788Liam i sin snögrotta!

Barnet kommer fram i pappa Simon allt som oftast och idag fick han för sig att Liam och han skulle bygga en tunnel i snön. Tunneln hann vi dock inte göra klart, istället blev det en häftig snögrotta! Mitt i “renoveringen” blev vi dock hungriga så nu steker vi goda hamburgare till lunch! Liam ska snart få nana middag, en aning senare än vanligt. Så att han orkar titta på alla raketer ikväll! Sovrutinen går lite åt helvete men det är ju faktiskt bara nyår en gång om året!

Uppesittarkväll

IMG_8779Mammas hjärta vid kvällens nattning – undrar vad han har i kikaren?

För mycket av det goda? Livsfarligt att vara julledig, som sagt. Det är bara massa mys här hemma vareviga kväll med en massa gott, men man får väl passa på! Som ikväll, då blev vi bortskämda med middag som min lillebror lagat; lövbiff, klyftpotatis och hemmagjord bearnaisesås. Supergott! Det är inte ofta, men ibland händer det faktiskt att vi har nytta av vår privata kock som bor under samma tak. Han får mer än gärna laga mat varenda dag!

Eftersom jag gick och vann två stycken miljonbingolotter förra helgen så fick det bli uppesittarkväll. Inte vann vi något inte, så istället förflyttade vi oss till matsalsbordet för att dra en spader. Vi fick även sällskap av mamma och piiiiiiiiiiiiiip (vill inte få skit av min kärlekskranka mamma imorgon så jag låter bli att skriva namnet på hennes loverboy, fast hela Kosta har väl kanske redan förstått vem det är?) och vi hade väldigt trevligt! Spelade av varandra pengarna, snackade skit och käkade på tok för mycket godis. Men trevligt var det!

torsdag 30 december 2010

Utebus och tandläkaren

Nog blev det lite bus i snön även idag! Liam tycker ju det är så roligt att kasta snöbollar, åka pulka och skutta omkring. Det var knappt att vi fick in honom i värmen igen, han skulle bara fortsätta bestiga vår lilla pulkabacke och busa!

Simon och jag har precis kommit hem från Lessebo. Mormor och morbror passade Liam under tiden vi var iväg. Jag hade en tid hos tandläkaren vid tio i fyra. En kvart, 350 spänn och dåliga nyheter senare var jag färdig. Jag har aldrig haft problem med mina tänder (max 3 hål) men idag önskade jag att ett hål var mitt problem. Istället skickade dom en remiss till en specialist i Växjö som ska hjälpa mig att förhindra min tandlossning. Tandlossning? Jag är 23 år! Tandläkaren sa att det är genetiskt och inte har med min rökning att göra. Så jag kan inte göra mer än att skicka tackkort till mina föräldrar och hoppas på det bästa!

Efter tandläkaren mötte jag upp Simon i affären. Allt inför morgondagen är nu handlat och jag ser fram emot nyårsafton! Massa god mat och trevligt sällskap – det kan ju inte bli bättre!

IMG_8733IMG_8739IMG_8754IMG_8700IMG_8714IMG_8717

Dagens outfit

IMG_8653IMG_8663IMG_8665

Pikétröja: Alfons Åberg från Gekås
Byxor: H&M
Strumpor: Lindex

Onsdagsmys

IMG_8642 Liam läser bok innan läggdags!

Jomenvisstsörrö, nog blev det lite mys även ikväll. Liam har busat som bara den och vi har lekt med hans favvisjulklappar under kvällen. Dock hade han väldigt svårt för att somna, varför vet jag inte. Han är inne i en sån där period nu, att vi ska sitta bredvid tills han somnar. Innan har vi bara kunnat lägga ner honom, säga godnatt och så har han somnat av sig självt utan gnäll. Men kanske är det bara en liten fas han är inne i nu.

När han väl somnat ikväll började i alla fall slänga-sig-i-soffan-och-skita-i-allt-myset. Simon gjorde hemmagjord glass med sin nya glassmaskin han fick i julklapp och så har vi kikat på Eclipse. Tyckte den var jättebra! Men visst är den där Bella jäkligt bortskämd? Edward ger henne världen och hon bara beter sig som en barnrumpa genom hela rullen. Ja, jag stör mig på henne. Men bra var den i alla fall och som vanligt väldans romantisk!

onsdag 29 december 2010

Bus i snön

IMG_8579IMG_8608IMG_8632IMG_8617IMG_8592IMG_8583

Fynda hos Kidstore

Kidstore är en butik som erbjuder ett brett sortiment av barnkläder, barnvagnar och tillbehör,
barnrumsinredning, presenter, leksaker och mycket mycket mer! Bland deras populära och
välkända varumärken hittar ni bland andra Nova Star, Molo, Bobux, Didrikson, Fatboy,
Polkadot Design, Micki och många fler!

Passa på att fynda bland massor av nedsatta priser i butiken!
30% på alla ytterkläder och 50% på utvalda plagg!

 

tisdag 28 december 2010

Tisdagsmys

IMG_8570Kvällens mysmiddag!

Det är ju farligt när hela familjen är julledig – man blir så jäkla lat! Idag har vi knappt gjort någonting, förutom vanliga vardagsmåsten. Så imorgon ska vi hitta på något. Vad som helst egentligen, bara man kommer ut lite!

Kvällen går i mysets tecken. Vi har ätit en jättegod middag; fläskfilé, klyftpotatis, champinjonsås och sallad. Liam somnade för en halvtimme sedan och så fort sambon tittat klart på Sporten ska vi titta på film och mysa lite till! Spelade in Robin Hood: Prince of Thieves i veckan så den ska vi kika på. Sen har vi också The Backup Plan och min julklapp Eclipse som också väntar på att bli sedda. Får väl kanske ta onsdagsmys imorgon också?

Dagens outfit

IMG_8562IMG_8534IMG_8560

T-shirt: MyKidoo
Byxor: Lindex
Strumpor: Me&I

måndag 27 december 2010

Strax mot Växjö

IMG_8512 Liamfisen myser i soffan!

Liam har precis fått i sig lite kvällsmat. Nu när hela familjen är julledig får han vara uppe lite längre om kvällarna och ta sovmorgon med oss. Min lille morgontröttis är ju inte helt omöjlig när det gäller det!

Nu ska strax jag och lillebror bege oss mot Växjö för att lämna honom inför hans jobbdag imorgon. Ska även hämta hem min sambo som vid det här laget borde vara en aning rund under fötterna. Han är på Harry’s ikväll med en massa andra Arsenal-fans, dricker öl, äter middag, snackar skit och har frågesporter. Kul för honom att träffa lite andra fotbollsnördar och jag hoppas han har haft roligt! Mamma ska natta Liam och passa honom medans vi är iväg!

Dagens outfit

IMG_8506IMG_8500IMG_8503

Tröja: Nova Star från Liten Correlin
Jeans: Nova Star från Liten Correlin
Strumpor: Me&I

söndag 26 december 2010

Vår gullebulle…

IMG_8495Liam tittar på Madagaskar i sin nya sittpuff!

…är hemma igen! Och det hör nog till och med grannarna. Vår busunge är i full gång och leker med sina julklappar. Med andra ord kan man inte ens se golvet för allt Duplo! Han ska alldeles strax äta lite kvällsmat innan det är dags att sova!

Vi hämtade honom hos gammelmormor och Arne i Broakulla vid sex-tiden. Han blev som tokig när vi kom dit; hoppade upp i famnen, dansade och tjoade! Jag som inte ens trodde att han ville följa med hem, han brukar alltid vilja stanna eftersom han trivs så bra annars. Kanske var det alla nya roliga leksaker han fått i julklapp som han längtade hem till?

När vi kom hem åt vi pizza (det får man göra när man är bakis) och tittade på Madagaskar som gick på tv. Vi har även laddat upp kylskåp och skafferi med onyttig cola och godis som vi ska gotta oss med när Liam somnat. Så härligt att bara krypa ner i soffan och ta det lugnt en kväll som denna!

Förfest och Glasbaren

Igår var det rajtantajtan som gällde och jag måste erkänna att jag hade riktigt roligt! Var ju så rädd att jag skulle behöva vakna upp idag med samma ångest som förra annandagen. Men icke! Jag mår faktiskt jäkligt bra, nada ångest, nada minnesluckor och nada huvudvärk.

Vid halv åtta var vi inne hos morsan på förfest och det ramlade in massa roligt och löst folk! Oftast är det ju faktiskt så att förfesterna är roligast och det tycker jag vi hade bland gamla minnen, spritångor, tobaksrök och brinnande filtar (Pyroman-Nina var i farten). Glasbaren, som var målet med kvällen, var också kul såklart. Massa folk att prata skit med, tvångsdans med min fina Evelina på scenen och en och annan tequila gick väl ner också!

Nina och EveAdde och EvaMilla och SandraOla och JonneEve, Adde och NinaAndré, Ola och EveEva och mammaPeter och AddeJag. Usch...André och EveAdde och AndréJonne, Helena och Peter

lördag 25 december 2010

Juldagen

Liam är hos gammelmormor och Arne, han ska sova där i natt. Lämnade honom vid två-tiden och han var så lycklig! Han älskar att vara där och bli bortskämd. När vi skulle gå vinkade han glatt och gav Simon och mig en varsin puss – gullunge!

Efteråt begav vi oss mot Växjö. Media Markt hade 20% på allt så vi tänkte fynda en Panasonic 40” LCD för sjuttonhundranånting. Vi har ju fått för oss att skaffa en tv till sovrummet nämligen. Fanns det några kvar då? Nopp, dom var slut innan lunch. Kanske inte så konstigt då det var fullkomligt kaos. Parkeringarna var överfulla och jag har aldrig sett så mycket folk på samma ställe. Ja, förutom i Ullared då. Så det blev ingen tv den här gången. Men vi fick med oss lite fotopapper och ett par filmer hem i alla fall!

Nu sitter jag och väntar på att sambon ska bli färdig för strax ska vi in till grannen på förfest. Sedan Liam kom till världen dricker jag max en gång om året och det brukar infalla på just juldagen. Och så har jag lovat min fina Evelina en utekväll också och det löftet måste jag hålla. Så det här ska bli mycket intressant. Jag som fortfarande har ångest sedan förra juldagen! Skål!

Vinnare: Lucka 24

Nu är Julkalenderns allra sista lucka avslutad och en vinnare av
ett presentkort på 400:- hos Uteungar.se är dragen – det blev nummer 52 (av 75 lotter)!

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Ylva på Uteungar.se för den superfina vinsten och tack till alla 47 deltagare!

Att ha bjudit mina läsare på en julkalender full av spännande klappar har varit fantastiskt roligt! Självklart ligger mycket jobb bakom men det finns inget bättre än att göra någon annan glad, så visst är det värt varenda minut! Jag hade så gärna velat ge alla deltagare julklappar men det går ju såklart inte. Men ni som inte vann denna gången; håll utkik! Under 2011 kommer nya, spännande tävlingar att delta i och jag hoppas ni vill fortsätta vara med och slåss om jättefina vinster!

Våra julklappar

IMG_8416

Liams julklappar

Från mamma Agnes och pappa Simon:
2 stycken järnvägssatser från Brio, DVD Händige Manny firar jul från Kotteshoppen.se,
bilgarage med små bilar och 3 huvtröjor

Från mormor Anneli:
Piké med Alfons Åberg, 6 roliga bilar, Duplo med djungeldjur och en samlartomte

Från morbror Adde:
Sittpuff med Barbapapa och kritor

Från gammelmormor Elsa och Arne:
5 leksaksbilar, personlig mätsticka från Ateljé Vidagård och Händige Mannys leksaksverktyg

Från gammelmorfar Harry och Lucja:
Presentkort på 500:- hos Toys‘R’Us

Från farmor Ingegärd och farfar Bernt:
Huvtröja, långärmad t-shirt, jeans och mössa från Nova Star

Från faster Lisa:
Rittavla från Fisher Price

Från gammelfarmor Sally, Roland, Yvonne och Sören:
Presentkort på 500:- i fotostudion Ateljé Sofi

Från “farbror” Tobias:
Duplo med traktor

IMG_8419

Agnes julklappar

Från sambon Simon och sonen Liam:
Stativ, fjärrutlösare och minneskort till min systemkamera, 4 böcker av Denise Rudberg och DVD Eclipse

Från mamma Anneli:
Vitt ljushus, presentkort på 300:- hos frisören, hjärta i mossa att hänga på dörren och en häftig disktrasa

Från lillebror Adde:
CULT Designs snygga badrumsset från Fröken Fräken

Från mormor Elsa och Arne:
600 kronor i kontanter

Från svärmor Ingegärd och svärfar Bernt:
6 snygga plagg från Ellos och en bok

IMG_8422

Simons julklappar

Från sambon Agnes och sonen Liam:
Glassmaskin, thermobyxor från Five Seasons, plånbok och ett namnarmband i läder
med “Agnes” och “Liam” instansat från Carolines Smyckeskrin 

Från svärmor Anneli:
Presentkort på 1 timmes massage och en flaska romglögg

Från svåger Adde:
Stroh rom

Från svärmormor och Arne:
400:- i kontanter

Från svärmorfar och Lucja:
Parfym och en flaska champagne

Från mamma Ingegärd och pappa Bernt:
Nintendo Wii Special Edition

Från lillasyster Lisa:
Football Manager 2011

Från Tobias:
Mackmyra Whiskeyprovarglas

fredag 24 december 2010

Julafton

Vi har haft en jättefin och minnesvärd julafton! Mellan två och tre ramlade gästerna in och vi började med att dricka glögg och titta på Kalle Anka innan det var dags för det stora julbordet. Mat för ett helt kompani. Helt galet men det var supergott!

Klockan sex knackade det på dörren och in kommer ingen mindre än självaste tomten! Liam var lite rädd till en början, ville inte gärna komma nära honom. Men han tittade med stora ögon och undrade vad det var för en konstig varelse med röda kläder och skägg. Han ändrade dock sin uppfattning ganska snabbt när han insåg att tomten egentligen var väldigt snäll och gav honom julklapp efter julklapp. Varje gång tomten tog ett paket under granen sprang Liam fram, sträckte ut armarna och sa “tack!” Och han blev lika glad varje gång han fick springa fram och hämta ett och öppna!

Efter julklappsöppningen blev det kaffe med ris a la malta, julgodis och kakor. Man var ju fortfarande proppmätt efter julbordet men lite ris a la malta var jag ju tvungen att ta i jakten på mandeln! Dock ingen vinst detta år, men kanske nästa?

Innan gästerna begav sig hemåt tittade vi lite på tv. Bland annat Tomten, den gamla julsagan från 1941, och Svensson Svensson. Det var riktigt skönt att bara sitta och ta det lugnt och småprata lite. Det hade ju trots allt varit en lång dag!

IMG_8331IMG_8349IMG_8351IMG_8368IMG_8359IMG_8354IMG_8389IMG_8376IMG_8382IMG_8398

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam