söndag 5 december 2010

Kaotiskt kvällsbad

Det blev som vanligt ett kaotiskt bad för Liam. Han vägrar fortfarande att både bada eller duscha och det går mig på nerverna. Plaska och blaska är ju jätteroligt, men det tycker inte han. Istället är han arg som ett bi, högröd i ansiktet, skakar som ett asplöv och tårarna sprutar. Jag tycker den här “perioden”, som jag kallat vårt lilla problem för innan, dragit ut på tiden. Så tips mot dumma-mamma-jag-ska-anmäla-dig-till-socialen-skrik tages tacksamt emot!

Efter badet, om man nu kan kalla de två minuterna för det, fick det bli lite bus på Liams rum innan läggdags. Lek och bokläsning fick honom på riktigt glatt humör igen. Tack och lov, för värre kunde det ju inte bli.

IMG_7488IMG_7473IMG_7475IMG_7494IMG_7471IMG_7491

5 kommentarer:

Carola sa...

Ojdå, det låter ju inte så kul... Våra tjejer har visserligen haft perioder då de inte velat duscha av sig, mest för att de varit rädda för att få vatten i ögonen, men de har aldrig totalvägrat att bada... Men en del gap och skrik har det blitt... Vi har löst det genom att någon av oss har hoppat i med dem, de har fått blöta ned oss rejält och så har vi lekt med duschslangen, sett vem som kan fånga den först när man stoppar den under vattenytan och slår på vattnet...
Hoppas det löser sig, bada och duscha är ju mysigt, ju!

Sandra Mårtensson sa...

Kimmy var likadan när hon var runt 2år gammal. Skrek som besatt så fort vi skulle bada eller duscha henne. Det gick över efter ett tag, men det var en kämpig period!

Nina, mamma till Hugo & tvillingarna Max & Vincent sa...

usch vad jobbigt att han vägrar bada, hoppas det blir bättre snart!

sv:tack :D

Life Of An Angel sa...

Låter som hemma hos oss. Varken bad eller dusch är nått kul. Hade hoppats på att det skulle gå över men det kanske är här för att stanna? :-O

Anonym sa...

En kollega till mig berättade en gång om sin sons skitjobbiga återkommande beteende vid matbordet varpå min (uråldriga) chef utbrister:
Ska man ha så jäkla söt unge som du har, då är det väl bäst att han skaffar sig lite attityd från början så att ni inte tror att livet är lika sockersött som grabben! :D

Tycker det passade in lite bra hos dig med, även om jag förstår frustrationen!
Förresten, har du testat att köpa dessa leksaker som går att fästa på kakel? Där man kan bygga som städer, åka med bilar osv? Ska tydligen vara sjukt poppis!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam