fredag 5 mars 2010

Chokladcupcakes med moccafrosting

Cupcakesen är färdiga och vi har även hunnit provsmaka. Det är första gången jag gjort cupcakes så jag tycker det gick ganska bra. Dock kunde jag valt ett annat recept då dessa var galet söta, nästan för söta för vår smak. Men för den som gillar sött med kaffesmak kan jag rekommendera dessa!

16 små eller 8 stora  Chokladcupcakes
175 grader

Ingredienser:
Kakan:
4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
200 g mörk choklad

Frosting:
100 g mjukt smör
500 g florsocker (ett paket)
3 msk kakao
2 msk starkt kallt kaffe
2 msk vatten

Tillagning:
Kakan:
Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Frosting:
Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i kakaon, kaffet och vattnet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Klart att spritsa på dina cupcakes!

2 kommentarer:

MADELEINE sa...

Jag vill oxå kunna baka sånt!! :-o

Unknown sa...

Jag gillade frostingen delux. Dock fick jag ha lite mer vätska för den blev torr nästa. Muffinsen har jag inte provat än utan gjorde en kladdmuffins till och de var mycket populära :)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam