onsdag 24 mars 2010

» penicillin

IMG_1593 Min lille sjukling pustar ut i soffan

Strax efter jag publicerat tidigare inlägg ringde telefonen och det var såklart Lessebo Vårdcentral. Vi fick en tid redan efter en timme, alltså halv elva. Det blev lite smått stressigt då Liam fortfarande låg och sov men jag kastade på honom lite kläder innan det blev frukost. Mamma följde såklart med också så jag slapp åka själv. Är ju själv aldrig hos läkaren och vårdcentralen i Lessebo var det flera år sedan jag var på senast så lite moraliskt stöd behövdes.

Läkaren bekräftade att det var öroninflammation och skrev ut Kåvepenin som han ska äta två gånger om dagen i tio dagar. Både hon och mamma varnade för att penicillinet var skitäckligt och barn oftast kräks upp det igen. Men Liam visade inte min, sa inte ett ljud – han verkade till och med tycka det var gott! Blev skitförvånad, hade förväntat mig världens gallskrik och kräk överallt, men icke. Efteråt fick han dricka lite äppeljuice bara för att han varit så duktig.

Humöret har gått lite upp och ner här idag. Ena minuten är han jättepigg, jagar hunden och kastar boll. Andra minuten vill han gosa in sig och vila lite. Vi har legat och myst i soffan jättelänge, Liam och jag. Kikade på inspelade Cold Feet och han somnade i min famn. Har precis burit upp honom till sitt rum där tuppluren fortsätter. Mysunge.

3 kommentarer:

Therése sa...

Åh stackars lille Liam. Visst är det jobbigt när sjukdomarna bara avlöser varandra. De tar aldrig slut. Samma sak här, hinner lagom friskna till när det är dax igen. Man är så maktlös när man inte kan trösta dom. Hoppas nu penicillinet gör verkan fort så han kan busa vidare. Ha det gott.
/ Kram Therese

Therese sa...

Stackars liten, hoppas han blir bättre nu av medicinen. Vilken duktig kille som drack upp den. Nu är min son så stor att jag kan muta med russin, så det är ett bra tips när barnen blir äldre (eller kanske inte alls bra att muta barnen, men så gör jag :)) 2 russin för att dricka hostmedicin osv. :) Alla har vi väl våra knep...

Sara - Thaison sa...

Söta Liam, fått öroninflamation. Jag hoppas att kåvepeninen börjar värka snabbt så han blir pigg o kry igen.

Kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam