fredag 12 mars 2010

Chocolate chip cookies

Simon har bakat denna fredag och vi har också hunnit provsmaka. Min dumma förkylning bli bara värre så jag känner ingen smak för fem öre så jag kan inte riktigt säga vad jag tyckte om dom. Simon däremot tyckte det var en aning för mycket Chocolate Chip Cookiechoklad. Han hade råkat glömma dom i ugnen också vilket resulterade i att chokladen smälte lite för mycket. Men dom såg ju lite goda ut i alla fall! Eller. Kanske. Bättre lycka nästa gång!

24 stycken
175 grader

Ingredienser:
175 g avsvalnat smält smör
2 ½ dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl 
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
200–250 g mörk choklad (60–70 % kakao)

Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner även den. Blanda till en deg. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i ca 17 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.

1 kommentarer:

Plutten sa...

Åh, gud så gott! Är sugen på att baka jag med idag...men inget bakpulver hemma och för trött för att promenera iväg till affären. Haha! Ha en trevlig lördag iaf:)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam