onsdag 30 november 2011

Buskväll med morbror

IMG_5378Liam och morbror/gudfar Adde!

Nästa vecka åker min lillebror till Sälen för att jobba på restaurangen Brasseriet (Stöten) i fem månader. Så nu innan ville han ha Liam för sig själv över en natt och skämma bort honom lite. Så i eftermiddags följde Liam med sin morbror hem till Peter (där Adde är inneboende fram till flytten). Dom har visst haft jättekul ikväll, ätit korvstroganoff, glass och vindruvor till efterrätt, lekt med katterna och Diesel. Liam somnade snällt vid halv nio utan problem – så duktig så!

Sambon är ledig enda fram till den 12 december så det firar vi lite ikväll med mys och god mat. Har ätit fläskfilé och potatisgratäng, spelat det nya Wii Resort och ska nu titta på en film. Lite vardagslyx så här på en onsdag!

Vardagsrutiner

IMG_5371

Liamfisen i morse!

Jag tycker vi har kommit in i vardagsrutinerna riktigt bra i vårt nya hem. Liam sover jätteduktigt i sin nya säng varje natt och ligger kvar tills jag kommer in på morgonen. Han verkar gilla den jättemycket och har gjort den hemtrevlig med favoritgosedjuren samt en hel hög med böcker. På morgnarna äter vi frukost ihop innan påklädning och tandborstning och därefter promenad till dagis. Inget tjabb och inget krabb – allting funkar så bra!

måndag 28 november 2011

Årets pepparkakshus

Efter många om, men och en hel förmiddag med mamma så blev det ett pepparkakshus till slut. Förra året var den färgglad med massa godis som dekoration men årets går i vitt och silver! Den blev ganska fin, om man inte tittar på baksidan förstås!

IMG_5337IMG_5351IMG_5343IMG_5348

För ett år sedan.

IMG_7041Liam med sin pulka 28 november 2010.

Tänk vad mycket snö vi hade vid den här tiden förra året. Liam var ute och pulsade med sin pulka och hjälpte oss att skotta. Det är alltså inte bara mamman och pappan i den här familjen som älskar snön – liten gör det också!

Nu får vi hoppas att den tänkt komma snart och det är nog inte bara vi som längtar!

söndag 27 november 2011

Lite julstämning

IMG_5319

Så mysigt med första advent idag. Inte för att vi hunnit julbaka eller så då vi även idag grejat med både nya och gamla lägenheten. Men imorgon när jag lämnat Liam på dagis ska min mamma och jag göra pepparkakshus, det har blivit något av en liten tradition nu. Så trots att snön inte bestämt sig för att komma än så börjar julstämningen infinna sig!

Första doppet i nya badrummet

IMG_5304IMG_5309IMG_5302IMG_5308

Första Advent

Inflyttade!

IMG_5288Liam kalasar på det goda fikat som hans mormor hade med sig idag!

Vi har hållit igång med lägenheten sen sju i morse. Helt sjukt vad vi hunnit med mycket och hur fort vi kommit i ordning! Det är så klart mycket tack vare svärfar, mormor, Arne, mamma och Peter som hjälpt oss idag. Så nu är alla möbler på plats, alla bananlådor (förutom fyra i hallen) är uppackade och jag har till och med fått upp lite julpynt!

Tackar strax för oss och beger oss in i vårt nya sovrum och kryper ner i en renbäddad säng. Fy sjutton vad vi kommer sova gott i natt, hela natten! Imorgon väntar sovmorgon och adventsfrukost – mysigt!

fredag 25 november 2011

Vår nya lägenhet

Klockan halv fyra var städfirman färdig med vår nya lägenhet och det var fritt fram att hämta nycklarna. Vi hann med att köra ett lass med släpet och då var det bara lådor, hälften till förrådet och hälften upp till lägenheten. Mamma och Adde var snälla och hjälpte till så det gick dubbelt så fort att bära in allt.

Sen åkte vi till Don Camillo och åt en välförtjänt och god middag. Mamma tog sedan med sig Liam hem till sig så sambon och jag kunde fylla bilen med lite mer prylar att ta med upp. Väl uppe i lägenheten hann vi få upp det mesta i badrummet, våra kläder i garderoben, en maskin med disk och några rundor handdisk innan klockan slog halv tio och vi tackade för oss.

Imorgon kommer min mormor och hennes gubbe. Så då har vi planerat att köra de flesta möblerna, sätta upp lampor och diska resten. Så kanske, kaaanske, sover vi över där imorgon för första gången – spännande!

Kök/VardagsrumKök/VardagsrumKök/VardagsrumKök/VardagsrumVårt sovrumVårt sovrumVårt sovrumVårt sovrumBadrumBadrumBadrumLiams rumLiams rum

50% på ziptröjor

Idag har MyKidoo 50% på alla ziptröjor!
Så är du sugen på ett plagg som jag designat tycker jag du ska passa på! ;)

Redo att flytta!

IMG_5249Barnarbete?

Vår lilla arbetsmyra skulle absolut inte titta på när mamma och pappa fyllde släpet till bredden med bananlådor – han skulle hjälpa till! Han hittade en alldeles lagom lätt låda med julkulor som han bar på och uttryckte både pust och stön när vi berömde honom och berättade hur stark han var!

Så nu står släpet utanför och väntar på att bli ivägkörd och tömd vid nya lägenheten. Och vi väntar på att vår nya hyresvärd ska ringa och berätta att städfirman är färdig och att det är fritt fram att komma!

Tävling: Storasyster & Lillebror Design


Jag tävlar om valfri t-shirt + leggings från Storasyster & Lillebror Design hos Agnes!

Storasyster & Lillebror Design säljer ekologiska barnkläder från Snoozy, Rivig Design och Maxomorra. I butiken finner ni färgsprakande plagg i härlig kvalité – både till storasyster och lillebror!

I denna tävling har du chansen att vinna en valfri t-shirt + leggings av märket Snoozy! Vinstvärdet ligger på 308 kr + frakt!

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mailadress och berätta vilket Snoozy-mönster du gillar bäst.
Lott 2: Gilla Storasyster & Lillebror Design på Facebook och lämna sedan ditt fullständiga namn i din kommentar.
Lott 3: Kopiera bilden och den kursiva texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna direktlänken i din kommentar.
Lott 4: Gå in på min bloglovin’, scrolla ner till tävlingsinlägget, “gilla” inlägget och skriv vilket nr du blev i din kommentar.

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få 4 stycken.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas torsdagen den 8 december klockan 21:00! Lycka till allihopa!

Vinnare: Babylooba

Tävlingen i samarbete med Babylooba är nu avslutad och en vinnare
av en valfri produkt från Geggamoja är utsedd – det blev nummer 47 (av 273 lotter)!

Stort grattis till dig!
Tusen tack till bästa Madeleine bakom Babylooba för den generösa vinsten
och tack till alla 93 deltagare som ville vara med och tävla!

Och glöm nu inte att alla mina läsare har ett unikt erbjudande så här innan jul!
Om du köper en ursöt
sparbössa från Pearhead får du den för 199 kr istället för det ordinarie priset på 279 kr – 30% i rabatt alltså!
Ange koden “spar30” i kassan hos
Babylooba för att ta del av erbjudandet som gäller så långt lagret räcker.

torsdag 24 november 2011

Packning och traktoråkning

IMG_5239Liam i väntan på pizza!

Jag tänker inte ens gå in på hur mycket vi (gubben har haft ledigt från jobbet idag) har packat och förberett inför morgondagens flytt. Är så less på skiten. Vill bara flytta in nu och komma i ordning och kasta bananlådorna åt helsike. Så ni kan ju istället försöka föreställa er hur vår dag har sett ut, så slipper jag tänka på det.

Däremot tog vi paus på sena eftermiddagen och åkte till Lessebo för att äta pizza. Liam smaskade i sig både pommes och Capricciosa och verkade väldigt nöjd över vårt lata middagsval. Men sen hade vi ju en anledning också, det var för att vi skulle slippa stå vid spisen när vi egentligen behövde åka ner till min pappa för att hämta släp. Så pizza var ett väldigt praktiskt val. Och Liam var så glad när vi kom ner till morfar – då fick han köra ett lass ved med den stora traktorn!

Liam sover sedan en timme tillbaka. Han somnade sent ikväll då han tog ett långt roligt bad innan, den lille skitgrisen. Gubben och jag ska nu titta på dagens Biggest Loser och kanske Den som dräper från i måndags. Imorgon fortsätter packningen i väntan på att vår nya hyresvärd ringer och berättar att städfirman är klar i vår lägenhet så att vi kan hämta nycklarna. Längtar.

Recension: Storasyster & Lillebror Design

Vi fick i veckan hem två stycken ljuvliga plagg från Storasyster & Lillebror Design. Det var en t-shirt i mönstret “Blue Mushroom” och ett par leggings i mönstret “Lime Giraffe” från det ekologiska barnklädesmärket Snoozy. Butiken har ett brett sortiment – allt från huvtröjor till mössor – av just detta märke till både baby och barn.

Vi har sedan tidigare flera Snoozy-plagg från Storasyster & Lillebror Design. Bland annat mysbyxor och tröjor som jag köpte till Liam i 2-årspresent. Underbart mjuka och sköna plagg i färgsprakande mönster! Jag älskar ju att klä Liam i färger – allt från rosa till brunt – och att Snoozys plagg är unisex är ett väldigt stort plus, likaså de lekfulla mönstren som inger en retro och glad känsla! Men det absolut bästa av allt med dessa plagg är kvalitén. Denna fantastiska kvalité! För hur många av oss suckar inte högt av att se barnens kläder bli noppiga och färglösa tvätt efter tvätt? Jag kan försäkra er att dessa håller både i form och färger om och om igen. Och det är ju precis så det ska vara!

  • Tillverkade i endast förstklassig bomull (95 %) och elastan (5%) för bättre passform
  • Ekologiska plagg som produceras med respekt för naturen och för barnen som bär kläderna
  • Finns i oändligt många färger och mönster
  • Finns i storlekar från 50/56 upp till 134/140
  • Prisvärda plagg

Vill du också ha chansen att få hem en t-shirt och ett par leggings i brevlådan? Håll då ögonen öppna! Imorgon startar jag upp en spännande tävling i samarbete med Storasyster & Lillebror Design – delta mycket gärna!

IMG_5216IMG_5225 ny

onsdag 23 november 2011

Di däringa julekorten…

Det börjar ju bli dags för att ta årets julkort och jag har varit, som varje år, lite smått orolig för hur det ska gå. Liams två tidigare julkort hade jag ett himla sjå med då vår lille tomte var på dåligt humör och körde med sin våga-vägra-tomteluva-kampanj varenda gång kameran togs fram. Så då fick jag improvisera med de få bra bilderna jag fått och klippa och klistra lite i Photoshop för att det skulle se bra ut. Julkortet från 2009 kan ni se här och 2010 här.

Jag hade egentligen tänkt vänta med årets julkort tills vi flyttat och kommit i ordning. Men jag kunde inte riktigt låta bli idag när tillfället infann sig. Liam var inne hos mormor som julpyntat hela sitt hem, så jag letade fram Liams pepparkaksdräkt som vi köpte på Ullared. Och några kort ska vi väl kunna använda till årets julkort, även om jag helst sett surpuppan le och titta in i kameran lite också!

IMG_5172IMG_5133IMG_5163IMG_5186 nyIMG_5162IMG_5144

Utvecklingssamtal

Då var det dags för det där samtalet då. Mitt tredje sedan Liam började på dagis men det allra första på nya avdelningen. Men jag brukar inte oroa mig inför utvecklingssamtalen, kanske om 12 år när ungen är rebellisk men nu sitter man bara och tar emot alla fina komplimanger om min gullunge.

Han är ju världens goaste och hon hade bara fina saker att säga om honom. Hur duktig han är på att leka själv och hur mycket han tycker om att leka i dockrummet med dockorna och “laga mat” vid leksaksspisen, men även att leka med bilar och att spela och pussla. Han gillar att gå till gympasalen och att leka ute på gården. Han är jätteduktig på att äta själv med gaffel, sova middag, klä på och av sig kläderna och städa upp leksakerna han använt. Och så är han alltid snäll och glad!

Det dom försöker utveckla hos honom nu är främst språket. Han pratar ju mycket men man förstår inte vad han säger, men han gör sig ändå förstådd på andra sätt. Sen är det hans självförtroende också. Han blir gärna ledsen om någon kommer och puttas och behöver tuffa till sig lite.

Samtalet kändes jättebra och jag är väldigt nöjd med hans nuvarande avdelning. Och det viktigaste av allt är att han verkar trivas jättebra, både med fröknar och kompisar.

tisdag 22 november 2011

Recension: Crocs

Det är ingen hemlighet att Crocs är skomärket som jag gillar allra bäst. Liam har sedan tidigare fyra par skor därifrån och de söta turkosa clogsen som är hans favoritpar har använts under hela sommaren. I början sov han även med dom på sig! Det är väl ett bra betyg om något?

Men nu är sommaren över och vintern är här, då behövs ett par varma vinterskor som han kan ha de närmaste månaderna. Vi har fått äran att prova ett par svarta Kosmoboot Kids till Liam som vi känt och klämt på i två veckor. Och nöjda är väl det minsta man kan säga att vi är!

Jag fastnade direkt för just dessa skor då de inte bara ser så fräcka ut utan även är väldigt praktiska. Och då menar jag även ur barnets perspektiv. Benskaftet är rymligt och barnet kan enkelt föra ner sin fot utan att fastna med hälen. Liam är lite lat när det gäller att ta på sig skorna själv men med dessa funkar det jättesmidigt för honom. Likaså att den har ett så praktiskt snörsystem med dragsko så att barnet slipper fiffla med skosnören eller kardborreband både vid på- och avtagning.

Jag är säker på att dessa skor kommer hålla Liam både varm och torr under hela vintern. Och så blir hans vinteroutfit så himla mycket snyggare också!

  • Yttersula i Croslite™ för den speciella Crocs-komforten och mönstrat gummi för ett bättre grepp och en ökad tålighet.
  • Mellansula i Croslite™ för en lätt och bekväm känsla.
  • Helt fodrade med tricotmaterial för värme och komfort.
  • Tålig och vattenavvisande ovandel i nylon.
  • Snörsystem med dragsko som ger en stadig passform samtidigt som skon är enkel att ta av och på.
  • Reflexer på skosnörena.
  • Finns i 3 läckra färger och från storlek 23 upp till 39.

Fram till den 30 november har alla mina läsare 20% på hela sortimentet. Ange koden “agnes” för att ta del av erbjudandet. Passa på att handla vinterskor av hög kvalitet till hela familjen!

IMG_5061IMG_5055IMG_5059

Förmiddagsfika och lite shopping

IMG_5075Mitt nya servettställ/julkortshållare från Different Design.

Gubben min gav mig sovmorgon idag. Trynade till halv elva innan det blev en dusch och därefter fika hos mamma. Min mormor och hennes vovve Bonzo var där och hade köpt med sig goda lussebullar, så det blev årets första för mig. Gott!

Sen följde jag med mormor till lampaffären där hon behövde handla med sig lite. Och så fick jag detta fina servettställ av henne. Hon är ju envis som synden och att tacka nej till något är stört omöjligt. Men jag blev så glad och tacksam för det så, älskar ju stjärnor! Kommer använda det som julkortshållare tänkte jag – kommer bli jättefint!

När vi shoppat klart följde hon med och hämtade Liamfisen på dagis, så dom fick träffas lite också innan hon och lille busige Bonzo sedan begav sig hemåt.

måndag 21 november 2011

Bus bland bollar och bananlådor

IMG_5025IMG_5024IMG_5022IMG_5020IMG_5026IMG_5023

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam