fredag 30 september 2011

Fredagsmyyyys

IMG_3506 Bokläsning i mormors säng innan läggdags!

Liam och jag har haft en jättemysig kväll inne hos mormor. Vi åt först våfflor med grädde och sylt (Liam åt som om han aldrig sett mat tidigare), sen blev det Idol och popcorn! Min lille bulle somnade sen sött i mormors säng efter bokläsningen.

Whiskyprovning

IMG_3457Skagensnittar…

Snart kommer Tobias och Kent hit till oss. Grabbarna träffas några gånger per år och har whiskyprovning. Sist var de uppe hos Tobias i Göteborg och gången innan hos Kent i Emmaboda. Så nästan hela eftermiddagen har gått åt till att förbereda och vi är nu färdiga med allt. Sambon har dukat upp jättefint på bordet med glas och snacks och vi har precis gjort klart skagensnittarna. Ja, det kommer få en riktig trevlig kväll!

Liam och jag är förvisade in till min mamma. Så där ska vi ha fredagsmys ikväll med våfflor, Idol och popcorn. Och några skagensnittar som jag har planerat att sno med mig. Så oss går det ingen nöd på alls!

Remember Me

Efter kvällens Idol hoppade jag och min lille skitgris in i duschen. Han är verkligen ingen badkruka längre, säger inte ens emot. Ja, förutom när håret ska schamponeras då men det går också framåt. Han är så duktig så och somnade som en stock efteråt.

När även sambon gått och lagt sig kröp jag ner i soffan och satte på en film. Brukar ha några “undanstoppade” till ensamma stunder, och då är det alltid filmer som jag vet att sambon ändå inte skulle tycka om. Han är så jäkla kräsen, den karln. Så denna gång blev det Remember me med Robert Pattinson. Jäklar, den var verkligen bra. Inte en klyscha så långt örat kunde nå. Den var heller inte förutsägbar som de filmer jag brukar se oftast är, man kan säga att slutet kom som en chock.

Ja, jag gråter fortfarande lite. Se den!

torsdag 29 september 2011

Glass ute i solen

IMG_3424IMG_3413IMG_3423IMG_3425IMG_3426IMG_3433

onsdag 28 september 2011

Liam och morfar

IMG_3411

Ikväll har vi varit hos min pappa och firat hans födelsdag med middag, han fyllde ju år förra veckan. Av oss fick han en stor korg full med massa gott som lillebror köpte på marknaden i Kivik i helgen; ål, äppelmust, korvar, sill och en massa annat.

Liam var blyg och svårflörtad precis som han brukar när han träffar morfar. Men efter att morfar varit snäll och hämtat tutten som busungen kastat ut genom fönstret (hyss!) var det fritt fram för honom att bära och busa. En liten stund i alla fall!

Liams nya vinterkläder beställda!

Svullo

IMG_3405Min bulle innan dagis i morse!

Min vänsterfot levde sitt egna liv igår. Den bara svullnade upp som en boll och fick mig att se ut som ett missfoster. Helkonstigt och jäkligt obehagligt! Ringde och pratade med Sjukvårdsupplysningen och dom skickade mig vidare till Jourläkarcentralen i Växjö. Fick prata med en jättetrevlig sköterska som försökte luska ut vad det var för fel. Något bett hittade vi inte och jag har heller inte stukat eller vrickat den. Inte vad jag minns i alla fall. Det kunde ju vara en propp också men då skulle jag ha väldigt ont och foten skulle vara både varm och röd. Någon feber hade jag ju inte heller och har inte känt mig annorlunda de senaste dagarna. Ett jäkla mysterium var det, helt enkelt.

Så vi bestämde att om den skulle vara lika svullen idag hade jag fått besöka Vårdcentralen. Men när jag vaknade idag hade svullnaden gått ner. Skitkonstigt och det tyckte VC också när jag ringde. Men visst, den hade lika gärna kunnat vara dubbelt så stor så jag ska absolut inte klaga. Men man undrar ju ändå vad det var som var fel.

Vi får avvakta idag helt enkelt!

tisdag 27 september 2011

Från kökssoffa till juniorsäng

Nu när vi ska flytta till en lite mindre lägenhet gäller det att se över alla möbler, vilka vi har plats för och vilka som ska säljas.

Till exempel bestämde vi oss för att hitta en ny ägare till vår stora vita kökssoffa. Sambons arbetskamrat paxade den direkt och frågade samtidigt om vi inte ville byta den mot en juniorsäng som dom skulle göra sig av med. Jag blev jätteglad såklart, vi har ju pratat om att köpa en till Liams 3-årsdag. Jag blev än gladare när det visade sig att deras juniorsäng var ur exakt samma serie (Hensvik) som Liams spjälsäng. Älskar den serien! Så nu ska bara bäddmadrass, täcke, kudde och sängkläder köpas också!

Videoklipp från dagens lekparksbus

Om Liam får bestämma blir det ett stopp i lekparken på väg hem från dagis. Jag har egentligen ingenting att säga till om, han vet precis hur han ska göra, busungen. Men mig gör det inget, tycker det är så mysigt att gå dit och Liam har alltid så roligt!

Tävling: Elodie Details

Jag tävlar om en valfri åkpåse från Elodie Details hos Agnes!

Elodie Details barnprodukter kännetecknas av både hög kvalité och tuff design. Deras nytänkande och mångfald av matchande produkter har givit dem en position som ett av Europas ledande varumärken för designade babyprodukter. I deras sortiment finner du bland annat nappflaskor, filtar och åkpåsar – alla i matchande färger och mönster med attityd!

I denna tävling har en vinnare chansen att kamma hem en varm och mysig åkpåse att ha i vagnen i höst och vinter! Vinnaren får själv välja mellan nio olika mönster och färger och vinstvärdet ligger på mellan 999-1199 riksdaler + frakt!

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mailadress och berätta vilken åkpåse du skulle vilja ha om du vinner. 
Lott 2: Gilla Elodie Details på facebook och lämna sedan ditt fullständiga namn i din kommentar.
Lott 3: Kopiera bilden och den kursiva texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna direktlänken i din kommentar.
Lott 4: Klicka på “Gilla inlägg”-knappen här nedan och skriv att det är gjort i din kommentar. (OBS! Ibland strular knappen så för att inte gå miste om en lott kan ni istället gå in på min bloglovin’, scrolla ner till tävlingsinlägget och gilla därifrån!)

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få 4 stycken.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas tisdagen den 11 oktober klockan 21:00! Lycka till allihopa!

måndag 26 september 2011

Första dagen på Ekorren

IMG_9016 Liams tredje inskolningsdag på lilla avdelningen. Bilden är tagen 3 februari 2010!

Eftersom Liamfisen var sjuk förra veckan fick det bli hans första dag på Ekorren, den stora avdelningen, idag istället. Jag hade förväntat mig en blyg och rädd kille men icke, han kutade in glad i hågen. Inte behövde han mamma inte. Han verkar trivas jättebra redan, han hade både ätit bra och sovit middag utan problem.

söndag 25 september 2011

Veckans sista dag

IMG_3396 Liam har stulit pepparkakor hos mormor…

Vi har haft en lång och ganska seg söndag, jag vet inte varför veckans sista dag alltid ska vara så utdragen? Men vi har i alla fall fyllt den med bus i lekparken, besök på Kosta Outlet, kantarellplockning, pizzafluff och soffmys. Ohja, pepparkaksstöld också!

Till lille Felix

När vi träffade lille Felix för första gången igår fick ha en liten present av oss. Jag tycker det är så mycket roligare att ge något personligt, det känns som att man tänkt till mer då. Så av oss fick han en barnvagnsmobil med sitt namn från Kul Design. De är så söta och man kan kombinera bokstäverna med hjärtan och stjärnor också.

Hade jag vetat att dessa fanns när Liam var nyfödd hade jag köpt en till honom direkt. Det är ju en jättefin minnessak att spara när man inte längre använder den! Så nu vet ni det, när Liam får ett syskon vill vi ha en sån här till barnvagnen!

lördag 24 september 2011

Bebismys och Pictionary

Vi har haft fullt hus ikväll vilket ingen av oss har något emot. Försten in var mamma som kom med både middag och efterrätt, ibland har man det ju för jäkla bra. Och därefter kom Tommy, Therese, deras nyfödde lille Felix och så Niklas. Han var så söt den lille godingen (Felix alltså) och det var inte igår man gosade med en så liten bebis. Luktade gott gjorde han också såklart! Och när jag inte gosade med honom spelade vi klassikern Pictionary. Fråga mig inte varför, det bara blev så på något konstigt vis. Det blev också lite xbox för grabbarna och en massa annat prat förstås. Och så överraskade Eva Kåberg med ett besök!

Lilla familjen har gett sig av hemåt, Liam sover och Eva, sambon och mamma och begett sig till Pizzerian för att ta ett par öl. Så nu ska jag krypa ner i soffan och titta på film i lugn och ro, alldeles övergiven!

IMG_3388IMG_3365IMG_3366IMG_3380IMG_3385IMG_3382

Lördagslek i lekparken

IMG_3297IMG_3302IMG_3325IMG_3317IMG_3350IMG_3360IMG_3333IMG_3320IMG_3345

Mössa som syns!

Tänkte att jag skulle visa vad som låg och väntade i vår brevlåda i torsdags. Det var en ny höstmössa till Liam från Katja som driver hEjkånpejkÅn! Den var jättesöt med sina vita valar på! Och det bästa av allt är att den har fem reflexer, fyra uppe på toppen och ett runt etiketten, för att man ska synas så bra som möjligt i höstmörkret. Det uppskattas mycket!

Jättetack och bautakram till Katja för den ursöta mössan som kommer användas flitigt i höst!

IMG_3286IMG_3285IMG_3289

Om du vill ha en mössa med matchande dregglis från hEjkånpejkÅn var då gärna med i min pågående tävling!
En vinnare dras den 3 oktober så än finns det tid att delta!

fredag 23 september 2011

Helkväll i Växjö

Vid halv tre åkte vi hemifrån för en heldag-/kväll i Växjö. Egentligen var det meningen att Liam skulle vara hos barnvakt men mormor jobbade och gammelmormor är i Kivik hela helgen. Så fisplutten fick följa med, vilket han inte hade något emot.

Först ut var Babyproffsen för att handla present till lille Felix som redan hunnit bli en vecka gammal. Hittade något väldigt sött och personligt som jag hoppas mamma Thessan godkänner! Pappa Tommy gör det nog inte, han önskade ju ett Playstation 3 å Felix vägnar.

Sen var det då dags för Växjö Tattoomässa som vi inte besökt tidigare. Det var en del utställare och läskiga typer men det var mycket mindre än vi trott. Vi hade tänkt slå ihjäl åtminstone två timmar på mässan men det gick kanske lite väl fort att ta det där tre varven. Men turligt nog så var Jenni (min gamla klasskamrat) där och hjälpte oss att få tiden att gå lite. Hon tatuerade sig hos Jonas på Wild Tattoo vilket jag också gärna hade gjort. Någon gång ska jag ta mig råd att tatuera Liams porträtt på vaden. Och jag undrar om det inte blir Jonas som får göra den, han är grym!

Vi åt en jättegod middag på Akropolis. Jag hade bestämt mig för souvlaki redan i morse men sen föll både jag och Simon för planka istället och vitlöksbröd med tzatziki vid sidan av. Liam åt jätteduktigt sina köttbullar, potatismos och lingonsylt!

Vårt egentliga ändamål med Växjö-trippen var att hjälpa Tobias och Jennie med att bära möbler som skulle med dom tillbaka till Göteborg, turturduvorna har ju äntligen flyttat ihop! Så i väntan på att de skulle komma vid åtta-tiden åkte vi ut till Grand Samarkand där det blev lite shopping, bland annat köpte pappa Simon en Puma-dress till Liam vilket kom som en liten överraskning. Supersöt var den i alla fall!

IMG_3257IMG_3277IMG_3260IMG_3282IMG_3281IMG_3263IMG_3259IMG_3256

Tävling: Personligalmanacka.se


Jag tävlar om en almanacka från Personligalmanacka.se hos Agnes!

Personligalmanacka.se har funnits sedan 2006 och erbjuder snyggare och smartare struktur i vardagen! Designa din egna almanacka med färger, bilder och fiffiga små kom-ihåg-rutor som passar in i just din vecka!

I denna tävling har en vinnare chansen att få en egen personlig almanacka! Vinstvärdet ligger på minst 225 riksdaler + frakt!

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mailadress och berätta kort hur just din personliga almanacka ska se ut.
Lott 2: Gilla Personligalmanacka.se på facebook och lämna sedan ditt fullständiga namn i din kommentar.
Lott 3: Kopiera bilden och den kursiva texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna direktlänken i din kommentar.
Lott 4: Klicka på “Gilla inlägg”-knappen här nedan och skriv att det är gjort i din kommentar. (OBS! Ibland strular knappen så för att inte gå miste om en lott kan ni istället gå in på min bloglovin’, scrolla ner till tävlingsinlägget och gilla därifrån!)

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få 4 stycken.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas fredagen den 7 oktober klockan 21:00! Lycka till allihopa!

Grattis pappsen…

Pappa och jag, 1987 mån tro?

…på din 55-årsdag! Jag överväger dock att vänta med att ringa och gratta tills sent ikväll eller kanske till och med på lördag. Du glömde ju, helt traditionsenligt, bort min födelsedag för en månad sedan. Absolut inget ovanligt i vår förvirrade familj och jag börjar så smått vänja mig. Och sen är det ju himla kul att se dig slå rekord efter rekord varje år - ena gratulationen senare än den andra. Så nu du Herr Edberg, ska du få igen. Yttepyttelite i alla fall.

torsdag 22 september 2011

Efter förmiddagsregn kommer eftermiddagssol

IMG_3217IMG_3199IMG_3208IMG_3182IMG_3178IMG_3196IMG_3221IMG_3188IMG_3211

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam