tisdag 13 september 2011

Flytta?

Vi var och tittade på en lägenhet i eftermiddags. Mest som en kul grej då vi egentligen inte har haft några planer på att flytta innan. Lägenheten var superfin i alla fall, nyrenoverad och fräsch. Det var en trea med kök öppet in till vardagsrummet, master bedroom, barnkammare, hall och badrum, allt på 89 m². Ja, och så en gigantisk balkong på 40 m² då förstås. Helt underbar, tänk att sitta där ute på somrarna och njuta i solen. Och sen såklart ha en massa myspysjulbelysning där på vintern.

Planlösningen var toppen, den var öppen och ljus. Köket var superfräscht med spishäll, inbyggd micro och ugn, diskmaskin (som jag aldrig någonsin ägt) och gömd kyl och frys. Badrummet var utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Och just det – golvvärme i hela lägenheten! Den hade små charmiga detaljer också, sånt som ger den lite extra pluspoäng. Till exempel hade de sparat alla gamla spegeldörrar och rustat upp dessa med vit färg och frostade rutor. Men det som fick mest pluspoäng var den gamla tegelväggen som dom sparat, superfint!

Det enda minuset är att det är en trea (vi har nu en femma) och att det bara finns en barnkammare. Men när vi får en till får de helt enkelt dela rum, det är väl inte svårare än så? Men i alla fall, det är faktiskt det enda minuset jag kan komma på. Eller jo, lite tråkigt är det ju såklart att inte ha en egen gräsmatta som Liam kan springa runt på, tur balkongen finns!

Som sagt, vi hade inga planer på att flytta tidigare idag men jag är riktigt kluven nu. Både Simon och jag är såå trötta på marklägenheten vi har nu. Fastighetsskötarna gör inte ett skit. Nada och ingenting. För ett år sedan bad vi dom komma hit för att kolla om det är mögel som vi har i badrummet och vinden. Har dom kommit? Nepp! Och inte spelar det någon roll att vi har en liten son som faktiskt kan ta skada av det. Vår duschkabin läcker som ett såll men inte är den lagad. Vårt kök håller bokstavligen på att ramla sönder men något nytt får vi såklart inte. Inte ens en flaska trälim för att klistra ihop skiten. Gräsmattan, som vi betalar för att de ska sköta, har endast klippts en gång i sommar. En gång. Men hyra ska dom ha, sen får vi klara oss bäst fan vi vill.

Ja, jag är riktigt sugen på att flytta. Måste bara sova på saken!

5 kommentarer:

Beatrice, mamma till skrutten Robin sa...

Oj, det låter inte så bra med den lägenheten ni har...
Hoppas ni kommer fram till vad som passar för ER :)

Hur går det med icke rökningen?

Kram

filo sa...

Oj vad jobbigt =/ hoppas det löser sig.
Hoppas du får en bra dag, kram

Carola sa...

Alltså, det där kan ni ju gå vidare med, att er hyresvärd inte sköter det de ska. Gör det, ni har rätt till hyresavdrag och det ska man kunna få även retroaktivt.

Svar: Haha, vågar jag börja rida efter typ 20 års uppehåll så vågar du! Det är skitkul!!!

Anonym sa...

Men OJ - finns det såna lägenheter?! Jag vill ha!

Er lägenhet låter ju ingen höjdare, omväxling förnöjer som man säger. Så länge vi skulle få plats i den lite mindre men ruggigt fräscha hade jag (som lever lite för det jag ser) varit riktigt sugen att byta!

En pojkmammas vardag sa...

Låter ju som en dröm! Och klart barn kan dela rum. Jag har ALLTID fått dela rum med någon av mina bröder när jag var liten. Vi var 6 barn på 140 kv. Men det var mysigt. Och tore och Edvin kommer också att få dela rum ett tag på torpet.

Kommer det att bli dyrare eller billigare att hyra där?

Kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam