tisdag 19 juni 2012

En liten speciell fossing

IMG_2634

Strax efter att vår lilla tjej kikat ut upptäckte vi att hennes ena fot var lite annorlunda. Så idag har vi besökt Ortopedavdelningen i Växjö. De berättade att foten kunde vara så på grund av antingen en genetisk muskelsjukdom eller kunde det vara så att hon legat lite konstigt i magen, efter undersökningen kom dom fram till det senare.

Så efter sommaren kommer vi få gå hos dom en gång i veckan i närmare tio veckor för att gipsa lilla foten. Därefter kommer hon få använda några speciella skor som håller fötterna “på plats” i fyra månader. Sen blir det endast skor under nätterna tills hon är fyra år. En ganska lång procedur alltså.

Känns såklart i hjärtat allt detta, att hon ska behöva genomgå en massa. Men ortopeden var positiv och trodde att hon skulle kunna gå precis som andra barn och att utvecklingen inte skulle rubbas. Så det känns skönt, och det kunde ju varit värre.

21 kommentarer:

Cissi sa...

Kunde ju definitivt vara värre och ett bra tecken när läkarna är positiva!

penny sa...

Men lillskruttan då :/ Förstår att det känns i hjärtat, men jag hoppas verkligen lilla fossingen hamnar rätt innan det är dags att gå.

Kram Penny

Linda sa...

men lilltjejen då, men vilken tur att de är så oerhört duktiga och ger så bra hjälp och information. det komemr gå toppen det här, kramar

MansonDust ~ fyrabarnsmamma sa...

Åh, lillan då. Men det blir säkert bra även om processen är lång! Vet en vars dotter hade så på båda fötterna & hon har heeelt friska fötter nu. :)

En pojkmammas vardag - Livet på torpet sa...

Men lill tjejen då! En kompis till mig födde en kille med likadan fot. Idag är han 6 år och man märker inte av det alls :)
Kram

Frida sa...

Lilla söta! Jag förstår att er känns jobbigt, men som du skrev så hade det kunnat vara mycket värre. Ännu skönare att de kan göra något åt det.
Hon är så fin, lilltösen! Har hon något namn än?

Pappan Anders sa...

De går säkert bra för Nomi även om de känns jobbigt :-)
Ta hand om er!

Alfva sa...

Vilken tur ändå att det är något som kan fås tillrätta til slut, även om det måste vara lite läskigt! Men galet fina fötter har hon.

Vanilla sa...

Åh, lilla lilla foten! Vad jobbigt för er att det blir så mycket framöver - men tur ändå att det var något som de kan rätta till och att det verkar som om hon kommer att kunna gå framöver ändå!

Många kramar till er!

Miss M sa...

Åh liten =/ Fast underbart skönt att det går att åtgärda när hon är så liten i alla fall!Lillasyster min hade krökt rygg och sov och hade skenan dygnet runt i 3 år, inte ett spår syns idag =)

Grattis än en gång till er fina lilla tjej <3
Kram Miss M

✫Familjen Bus✫ sa...

Oj lilla gumman då... Hoppas foten blir bra snart. fy vad jobbigt, under 4 år!!! :( Vilken otur, men tur och skönt att det kommer bli bra inom sin tid...

kram

Anonym sa...

Naw,lilla sessan då,men...det ska nog gå bra trots allt/Puss & Kram

Esmeralda sa...

Jobbigt för er men skönt att det får att lösa utan att behöva ta till knivar (operera).

AnnapåGrönkulla sa...

Annorlunda kanske, men en väldigt, väldigt gullig fossing! Grattis till underverket!

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

De kommer bli bra, men som andra skriver så är de en väg ni ska gå... men sen kommer hon springa efter Liam som bara den ;) Super söt fossing! <3 Kramar

Emma sa...

aja aj , de ser ont ut. Men hon har inte ont av de alls?

Visste inte att fötterna kunde bli så om dom låg i en konstig ställning med den i magen..

Skönt att dem kan "rätta" till den så hon kan gå och springa när hon blir äldre:)

Shopaholic ♥ Blivande Mamma Till Tre! sa...

Min halvbror som föddes i vintras hade också så, nu är han 6 månader och har precis blivit av med gipset :) men söta små fossingar är det allt!

Jeanette sa...

Oj då...stackare:( Tur att det kan åtgärdas även fast det kommer ta tid.

Emma - Mamma till Viggo & Melker. sa...

Guuu så söt liten fossing... Förhoppningsvis har hon bara legat tokigt i magen och att det rättas till snabbare än ni tror <3 Hur som helst blir det nog bra som sagt <3

Carola sa...

Förstår att det känns jobbigt... lillstumpan... Men det är ändå bra att det går att göra någonting åt det, så att hon kan gå utan problem sedan.
Jag hade själv korsett under ca fyra års tid, då var jag dock 10-14 år gammal, hade den 23 timmar/dygn. Så jag vet att det funkar att ha obekväma saker på sig när man måste, man vänjer sig. Och det viktiga är att det blir så bra som det bara går sedan. Det kommer att gå bra för er dotter! ♥

Erika sa...

Önskar er all lycka i den långa proceduren!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam