måndag 4 juni 2012

Tandläkarbesök och utvecklingssamtal

IMG_2270

Guldklimpen vid kvällens nattning!

Sitter och tittar på Anger Management på trean men passar på att skriva ett litet inlägg nu i pausen.

Liam var hos tandläkaren idag för andra gången i sitt liv. Dom har en jättebra tandläkarbuss som står utanför dagis, så man behöver inte åka till Lessebo när det är dags. Skitsmidigt! Så vid två, precis när Liam slutade för dagen, hade vi en tid för undersökning. Kan ju säga att det inte gick speciellt bra. Liam verkade inte ha fått sova något alls så han var hur grinig och ledsen som helst. Han skulle inte gapa, inte visa tänderna och absolut inte vara det minst trevlig mot de snälla damerna. Men han fick en liten söt leksaksgroda och så skulle vi få en annan tid till hösten istället. Då ska han banne mig vara utvilad.

Sen, strax efter undersökningen, var det dags för utvecklingssamtal. Denna gång med Johan som är ny på avdelningen. Det gick väldigt bra, vår plutt äter duktigt, sover duktigt, leker fint och är både ordningsam och hjälpsam. Det som dom jobbar på är att utveckla hans tal mer och läser mycket, sjunger sånger och ramsor vilket jag tycker är jättebra. Och det har ju blivit jättestor skillnad på senaste tiden, han lär sig nya ord nästan varje dag och sätter ihop meningar. Kanske inte alltid vi förstår allting men han försöker verkligen och det känns som att det snart kommer släppa riktigt!

3 kommentarer:

Cissi sa...

Bävar redan för första tandläkarbesöket som blir till nästa vår! Alltid skönt att höra beröm om sina små älsklingar ;)

Anonym sa...

Så smidigt med Tandläkarbuss,lite mindre roligt att han inte ville vara mé,men...
Oooo,så stolta ni måtte vara över er söte LIam,vilket bra utvecklingssamtal & det verkar ju vara ett toppendagis/bra personal...
/Kram Kram

Carola sa...

Vår Sydney öppnade inte heller munnen första gången vi var till tandläkaren... mend et är ju egentligen inte så konstigt, nya människor som vill titta en i munnen, det är klart det kan kännas obehagligt för barnen. Vi gjorde som så, att Sydney fick en present av tandläkaren (en present som vi tagit med och gav honom i smyg), då fick hon ett bra minne och nästa gång öppnade hon munnen utan problem!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam