måndag 4 juni 2012

Vecka 37

Idag är det måndag. Igen. Det betyder att om ultraljuden stämmer så går vi in i vecka 37. Vecka t-r-e-t-t-i-o-s-j-u! Det är alltså tre små fjuttiga veckor kvar tills bebisen kommer. Nej, det är faktiskt inte riktigt klokt!

Men trots att vi fick reda på det så sent så känns det som att vi hunnit med en hel del och är någorlunda förberedda. Babyskydd är bokat, barnvagnen är beställd, spjälsängen ihopsatt och intryckt i sovrummet, bebisen har fått egna byrålådor där vi lagt i kläder och filtar, sängkläder har rotats fram och väntar på att tvättas så spjälsängen kan bäddas.

Det som behöver fixas är lite mer kläder, en skötbädd, blöjor och andra skötsaker ska inhandlas och så ska BB-väskan packas. Ja, och förstås ta tillbaka lite bebissaker (bland annat Liams fina sängmobil med Nalle Puh) som jag lånade ut för närmare två år sedan men inte fått tillbaka.

Imorgon ska jag till MVC igen på undersökning. När jag var där förra onsdagen (den 23/5) så hade bebisens huvud fixerats och bara det gör att man känner att allt har gått väldigt snabbt och att det snart är dags. Ska bli kul att se vad dom säger imorgon!

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lugnt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

- Blimamma.se

6 kommentarer:

Cissi sa...

Spännande! Skönt att det inte är första bebisen, man är ju lite mer rutinerad till barn nummer 2!

Anonym sa...

Ooooo,jaaa...Wiiiii,snart får du/ni snusa bebis ♥...
Var rädd om dig/er Kraaaaaaaaam

Emma sa...

Hur känns det att få veta de så sent? Måste kommit som en chock, har ni hunnit förberedda er mentalt?
Kram

MansonDust ~ fyrabarnsmamma sa...

Helt galet ju! :D Men SKOJ!! Är så glad för er skull. Kan du inte bjuda på några magbilder? SÅ nyfiken på storleken på bebisens etta. ;)

mammaTEA sa...

NI verkar vara mer förberedda än oss ;)

✫Familjen Bus✫ sa...

Vad skönt att ni har hunnit fixa lite inför bebisen. =)

p.s Du har en liiiten utmaning i min blogg.
kram kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam