tisdag 31 augusti 2010

Klockan börjar bli natta…

…men inte är jag trött för det! Har precis tittat på kvällens (och höstens) första avsnitt av The Mentalist och ska strax gotta mig i det andra som spelas in på boxern i skrivande stund. Sen blir det läggdags. Eller ja, ska såklart läsa sista kapitlet i Magdalena Graafs Det ska bli ett sant nöje att döda dig som jag lånade av Nadde för några dagar sedan. Den är riktigt bra och man bockerkan inte föreställa sig att hon varit med om ett så plågsamt och tortyrliknande liv med en upp-pumpad idiot till karl. Ska bli jättespännande att läsa ut den, speciellt när man vet vart i livet hon befinner sig nu.

Har också passat på att klicka runt på Adlibris och tittat ut försenade födelsedagspresenter till mig själv. Jag har ju fått smak för Denise Rudberg som skriver härliga chick lit-böcker och har hittat fyra stycken som ska beställas hem imorgon; Matilde, Jenny S, O.S.A och Storlek 37! Känner att jag behöver ett litet lager på nattduksbordet, kan ju inte sluta läsa när jag väl börjar! Innan Det ska bli ett sant nöje att döda dig läste jag ut Diamanter är för evigt av Lauren Weisberger. Älskade den, helt i min smak och jag längtar tills hennes senaste kommer ut på svenska!

Nehepp, nu ska jag lägga mig och halvsova i soffan i skenet av “Patrick Jane” och hans busiga upptåg!

En “måstig” förmiddag

IMG_1171 Liam vilar upp sig efter en dag på dagis och lite mellis efter att vi kommit hem!

Tänkte skriva ett inlägg i förmiddags när Liam var på dagis men hade verkligen ingenting att berätta. Efter dagislämningen (lika grinigt som vanligt) lunkade Diesel och jag hemåt för att ta tag i lite “måsten”. Eller ja, jag renbäddade sängarna, tvättade två maskiner, hängde tvätt, tog en dusch, diskade och latmasken Diesel låg mest på golvet och tittade på. Så har vår förmiddag sett ut. Man bara håller sig sysselsatt i väntan på att klockan ska bli två så man får hämta hem Liam. Man saknar ju honom konstant när han är på dagis men samtidigt är det såklart skönt att få lite gjort!

måndag 30 augusti 2010

Dagens outfit

IMG_1086IMG_1096IMG_1091

Tröja: Pippi, Babydrömmen
Dregglis: Pippi, Babydrömmen
Byxor: Pippi, Babydrömmen
Strumpor: H&M

Måndagslistan

Ny vecka och dags att skriva måndagslistan precis som Jennyn med flera!

I dag, måndag, är jag glad för att...

  • Vi har fått en ny inneboende – min lillebror! Perfekt hund- och barnvakt!
  • Jag har i veckan startat upp en Bloppis.
  • Just nu har jag fyra toppentävlingar igång! Du är väl med?
  • Jag fyllde 23 år i torsdags!
  • Jag har blivit överöst med fina presenter i veckan!
  • Liam har varit på 1½-årskontrollen på BVC. Allt såg toppen ut!
  • Jag har varit en duktig bullmamma i veckan och sytt nya gardiner och kuddar till sovrummet!blomma_1188032015_49885
  • Liam fick en jättefin huvtröja från EcoOutlet i fredags. Tusen tack!
  • Vi hade ett jättetrevligt kalas här hemma i lördags.
  • Idag kanske vi får besök av Liams morfar!
  • Simon jobbar förmiddag denna vecka – då har han mer tid för oss!
  • Om exakt 2½ timme får jag hämta hem min fisunge från dagis!

Dåligt samvete

IMG_1073 Liam i vagnen, redo för dagis!

Fasen vad veckorna spurtar förbi – redan måndag igen? Det var väldigt segt att stiga upp idag, speciellt eftersom Simon jobbar förmiddag denna veckan och åker till jobbet två timmar innan jag ens vet vart jag har röven. Liam var också ganska trött men fick i sig lite frukost och tittade på Playhouse Disney innan avfärd. Så fort vi började närma oss dagisbacken blev det ett jädra tjutande i vagnen. Jag vetifan vad det är med honom. Första veckan efter semestern gick det hur bra som helst att lämna honom, han älskade att få leka med alla leksaker igen. Men nu har lämningarna varit skitjobbiga, han bara gråter och ska gosa och helst av allt hade han velat följa med hem igen. Kanske går det över snart, kanske har han inte riktigt vant sig än eller är han bara inne i en mammig period nu. Man får väl i alla fall hoppas.

Tävling: Pappaprylar

Pappaprylar är en webshop med ett brett sortiment inom barnprodukter – allt från barnvagnar och barnsäkerhet till barnkläder och leksaker! I butiken finner ni välkända och populära märken som Willvin, Doomoo, Beaba, Elodie Details och många fler!

I denna tävling har du chansen att vinna en Bumbo Babysitter i valfri färg! Vinstvärdet ligger på 500 riksdaler + frakt!

 Pappaprylar Jag tävlar om en Bumbo Babysitter från Pappaprylar hos Agnes!

För att delta i tävlingen:
Lämna en kommentar med namn, mailadress, eventuell bloggadress och svara på frågan; Vad heter de två papporna bakom Pappaprylar? Om du vill länka till tävlingen så får du gärna använda bild och text ovan, men det är inget måste.

Alla kommentarer kommer att synas när tävlingen avslutats för att undvika “tjuvkikningar”.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas måndagen den 13 september klockan 21:00! Stort lycka till!

söndag 29 augusti 2010

Recension: Solkatt

Sommaren är en tid för utflykter, semester och nöjen. Man ska lägga sin tid på att samla energi, hitta på roliga saker med barnen och njuta fullt ut! Inte behöva oroa sig för småsaker, som till exempel hur farlig solen egentligen är för våra små. Många tänker nog inte på hur UV-strålningen kan påverka kroppen i vuxen ålder och det är därför jätteviktigt att skydda barnens hud så mycket man kan. För att skydda våra små mot direkt solljus är det tunna och heltäckande solskyddskläder som utgör det allra bästa skyddet. Solskyddskräm kan användas som ett komplement till kläder för att täcka områden som är svåra att skydda på annat sätt, exempelvis ansikte och händer.

Solkatt är ett svenskt företag som designar, producerar och säljer solsäkra kläder för barn. Medvetenheten om solens farliga strålar har i kombination med ett ökat resande lett till ett behov av helt nya kläder. Solkatts plagg fungerar som ett komplement till badkläder när barnet vistas på stranden, ombord på båten eller på sommarstället men också i parken, på dagisutflykten eller varhelst barnet befinner sig då solen står högt på himlen.

I deras sortiment finner ni hattar, tunikor, skjortor, byxor och solrock med huva. Vi har fått äran att testa skjortan och unisexbyxan på Liam och jag måste säga att vi har haft stor användning för dessa kläder i sommar! Tyget är tunt, lätt och svalt mot huden och trots värmen berördes inte Liam av att ha på sig solskyddskläder det minsta. Skjortan är lätt att ta på och av över huvudet och byxorna har smarta dragskor längst ner och i midjan. Vi märkte också att kläderna torkade väldigt snabbt efter att vi varit nere på stranden och Liam blivit lite blöt. Tyget är även fläckavvisande och har fått högsta betyg i allergitest för känslig hud vilket är ett stort plus. Bara det bästa till våra fina små knattar!

IMG_9938IMG_0089IMG_9956IMG_9932IMG_9954IMG_9967IMG_9969IMG_9973IMG_9953

Dagens outfit

IMG_0972IMG_0967IMG_0957

Huvtröja: Oria, EcoOutlet
T-shirt: Eggkids, CB kids
Byxor: Pippi, Babydrömmen
Strumpor: H&M

Lördagens kalas

Kalaset igår var väldigt lyckat! Smörgåstårtorna var uppskattade (svärfar gick tre gånger och då måste dom ha varit goda!) och efterrätten gick ner även den. I present blev det inget objektiv till systemkameran som jag önskat mig utan istället pengar som jag kan köpa ett för – perfekt! Fick också en jättefin stor ram från Village av Lisa och Ante, en massa blommor och två limpor cigg av morfar. Framåt kvällen åkte de flesta hem och kvar blev vi, Adde, mamma, Lisa och Ante. Vi spelade kort till långt ut på natten och hade jättetrevligt!

IMG_0926IMG_0944IMG_0942IMG_0939

lördag 28 augusti 2010

Nu kan gästerna komma!

IMG_0929

fredag 27 augusti 2010

Hoodtröja från EcoOutlet

IMG_0909
Liam i sin fina nya hood!

Jag måste ju berätta om den fina presenten som Liam fick på posten idag. Det var en brun hoodtröja av märket Oria som snälla Annika på EcoOutlet skickat! Jag älskar brunt och tycker Liam passar så bra i det och den är perfekt att ha nu till hösten!

Hood till barn i 100% ekologisk och rättvisemärkt bomull.

Plagget är framtaget av det svenska företaget Oria och bomullen i produkterna kommer från Agrocel i Indien. De är etiskt certifierade genom FLO ? Rättvisemärkts internationella organ. Bomullen är också ekologiskt certifierad genom SKAL. Kläderna tillverkas i en fabrik i Sydindien. Fabriken startade som ett Fair Trade-projekt för att ge möjlighet till inkomst för framförallt kvinnor. Där ges de anställda 30-50% mer i lön än en normal lön.

EcoOutlet är en webshop som säljer ekologisk hemtextil och kläder för herr, dam och barn! I barnklädessortimentet finner ni de populära märkena Röda Hund och Duns! Har du inte redan varit inne tycker jag faktiskt att du ska ta dig en liten kik!

Tusen tack EcoOutlet för den fina tröjan! Den kommer användas flitigt här hemma!

Chokladmaränger

Simon har fått smak på att baka maränger i alla möjliga färger. Först ut testade han maränger med choklad – supergoda! Igår provade han även på att göra en plåt med röda och en med blåa med hjälp av lite karamellfärg. Endast fantasin sätter gränserna!

10 stycken
125°C

Ingredienser:
100 g mörk choklad
3 äggvitor
1½ dl strösocker

Tillagning:
Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt svalna. Vispa äggvitor och ½ dl socker till ett fast, vitt skum. Tillsätt 1 dl socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum. Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Verken blanda, eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna istället för melerade. Grädda i 1½ timme. Låt dom sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda!

Full rulle it is!

Vi har donat för fulla muggar idag! Mamma var snäll och tog Liam in till sig så vi kunde ägna oss åt en massa annat. Dom fikade, gick till Kosta Outlet och sen till lekparken. Han verkar ha haft jätteroligt och somnade som en lite stock efter allt bus.

Simon och jag har passat på att sätta upp gardinstången i sovrummet så jag fick upp mina nysydda gardiner. Blev supernöjd! Hade även ett lila enfärgat tyg stående i förrådet som matchade ypperligt med tyget jag fått av Eve, så det fick bli en prydnadskudde även i det tyget. Åh, vad jag är nöjd!

Snart ska sambon och jag ställa oss med smörgåstårtorna som ska förberedas inför morgondagen. Simon har även gjort en tredje plåt med hemmagjorda maränger idag. Jag gillar inte maränger men dom han gjort är riktigt smarriga – med choklad som jag älskar! Kanske ska lägga upp ett litet recept senare?

IMG_0900IMG_0892IMG_0895

Tävling: Milk&Milla

Milk&Milla är en webbutik som har ett brett sortiment av coola barnkläder och roliga tillbehör till de minsta. I butiken finner ni välkända och populära märken som Katvig, Eggkids, Didriksons, Elodie Details och många fler!

Nu är det dags för min andra tävling i samarbete med Milk&Milla! I denna tävling har du chansen att vinna ett valfritt plagg från Ida T! Värdet på vinsten ligger på upptill 250 riksdaler + frakt!

 Jag tävlar om ett valfritt Ida T-plagg från Milk&Milla hos Agnes!

För att delta i tävlingen:
Lämna en kommentar med namn, mailadress, eventuell bloggadress och anmäl dig till Milk&Millas nyhetsbrev! Om du vill länka till tävlingen så får du gärna använda bild och text ovan, men det är inget måste.

Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas fredagen den 10 september klockan 21:00! Stort lycka till!

Födelsedagskvällen

Äntligen färdig, så roligt jag har haft det de senaste timmarna! Fick ju ett jättefint tyg, som jag trånat efter i ett halvår, av Eve och hennes familj i födelsedagspresent. Så nu har jag sytt två gardinlängder och tre kuddfodral till sovrummet! Känner mig skitnöjd! Imorgon ska Simon sätta upp gardinstången och sen, om jag hinner, ska jag visa upp det här i bloggen! Har lite kvar att göra i sovrummet; vår ekbyrå ska målas svart och handtagen ska sprayas i silverfärg, runda lila mattor och en ny snygg fönsterlampa ska inhandlas, stolen ska målas svart och sitsen ska kläs om i det snygga tyget. Sen så är jag äntligen färdig! Tills jag hittar ett nytt kul projekt, vill säga.

Födelsedagen har för övrigt varit tokstressig. Inget mys här inte! Jag har städat som en duracellkanin på crack hela eftermiddagen. Det är ju inte ofta man “grund”-städar med damning, dammsugning, skurning och allt sånt tråk. Men idag har vi verkligen fått mycket gjort! Perfekt med att ha en lillebror som inneboende när Simon är på jobbet också, Adde har både lagat middag och varit barnvakt när jag haft händerna fulla!

Förresten så fick jag en liten överraskning vid åtta-tiden ikväll. Simon hade tagit ledigt från jobbet och kom hem tre timmar tidigare än förväntat. Lite romantisk är han nog ändå!

Nu måste jag hoppa i säng. Har en lång dag framför oss med att göra smörgåstårtor och fixa allt inför kalaset!

Tack allihopa för alla gratulationer på min 23:e födelsedag! Både i bloggen, på facebook och i luren!

torsdag 26 augusti 2010

Vad är det för en dag?

IMG_0868Nemo och Liam!

Jodå, det ska jag tala om. Idag för 23 år sedan var det en liten Agnes som ploppade ut på Växjö Lasarett. Jag börjar bli till åren. Snart 24, sen 25 och därefter dalar det ner till 30. Håhåjaja! Det är inte så roligt att fylla år längre, helt ärligt. Visst, lite presenter är ju alltid uppskattat men annars är det så mycket att tänka på. Jag har en hel lista som ska bockas av innan lördag då kalaset ska hållas här hemma. Stressen har börjat sätta in.

Vi har som en liten tradition att det alltid är någon i min familj som glömmer min födelsedag. Förra året var det pappa. Det är inte ofta vi pratar men han lyckades pricka in födelsedagen, slå en signal, småprata lite och lägga på. Först trodde jag att han skojade, att han “låtsades” ha glömt säga grattis men det var inte förrän på kvällen han ringde igen, gapskrattade som en idiot och bad om ursäkt. Året innan var det mamma. Hon ringde mig två gånger och pratade på om alla möjliga saker. När hon ringde en tredje gång skämdes hon ganska rejält och gratulerade mig. Ja, jag har en ytterst förvirrad familj. Jag undrar vems tur det är i år? Jag gissar på pappa för han har ännu inte hört av sig. Spänningen stiger! Haha!

Det blev ingen frukost på sängen av min oromantiska sambo (det ska han få igen när det är dags för hans födelsedag) för det hann vi inte med. Istället blev det en tur till BVC i Emmaboda där Liam skulle på sin 1½-årskontroll. Allt såg jättebra ut. Han är nu 80 cm lång och väger 12 kg! Mammas stora kille! Vi pratade lite om hur långt han kommit i utvecklingen och han var helt “normal”. Kan säga ungefär 8 ord, springer som en tok, förstår när man ber honom om saker, motoriken när han bygger med klossar och så vidare. Han fick också vaccinationen som gick superbra. Han blev lite sur på BVC-tanten men blev inte ledsen eller så. Nu ska han inte ha spruta förrän vid 5-års ålder – skönt!

Efter BVC bjöd Simon oss på frukost på Emmagården. Har sagt det förut och jag säger det igen; inget går upp mot en varm räksmörgås där. Supergott! Efteråt var det raka vägen hem för Simon skulle stressa iväg till veckans sista eftermiddagsskift. Vi hann knappt komma innanför dörren förrän vi fick besök! Sara och barnen överraskade med födelsedagspresent – en jättefin blomma från Floriosa! Blev jättepaff och glad!

Och inte nog med det, Eve och André med barnen Nemo och Nikita kom också! Fick en jättefin present även av dom! Kärade ner mig i ett tyg i en butik i Emmaboda för ett halvår sedan som jag suktat efter sedan dess. Och där i paketet låg det! Gissa om jag blev förvånad? Eve verkar ha haft fullt sjå och har tisslat och tasslat med både mamma och Simon för att få tag på rätt tyg. Och jag är så kär i det! Har tusen saker att göra idag men är jättesugen på att sätta mig och sy lite. Det ska bli gardiner, kuddar och en stolssits till sovrummet – kommer bli så snyggt!

onsdag 25 augusti 2010

Mitt lilla monster

IMG_0833 Surpuppan i egen hög person, dock en smula gladare och busigare när kortet togs!

Liam var dödstrött när Simon försökte få upp honom i morse. Ändå hade han sovit i tretton timmar efter att ha somnat ovanligt tidigt i gårkväll, redan vid sju. Simon satt bredvid hans säng och sa milt att det var dags att stiga upp. Liam tittade upp på sin pappa, förde sitt lilla finger till en rundad liten mun och gjorde ett sssssssssch-ljud. Tydligen ville han att pappa Simon skulle hålla mun och lämna han i fred! Charmpelle number one.

Efter en stressad morgon med kräkattack i duschen (min magsjuka lillebror), snabb promenad med Diesel, frukost och påklädning lämnade vi av Liam på dagis (lika ledsen idag) innan Simon och jag begav oss till Växjö. Blir ju kalas på lördag så vi handlade allt till smörgåstårtorna och efterrätten på CityGross, tog oss två långa timmar. Hann med en liten frukost också innan det var dags att åka. När vi kom hem hann Simon mer eller mindre hjälpa mig med att packa in alla varorna innan han var tvungen att åka till jobbet vid kvart i ett. Så jag hade att göra en bra stund med alla kassar och om-möblering i kylen. Yey.

Under hela kvällen, enda sedan jag och Diesel hämtade Liam på dagis vid två, har det varit ett jävla liv här hemma. Liam har varit på sitt surpuppe-humör. Inte en av mina favoriter direkt. Han skriker när jag går ut i köket, skriker när jag häller upp saft för sakta, skriker när jag diskar, skriker när jag står upp, skriker när jag sitter, skriker när jag svarar på ett mail, skriker när jag vänder ryggen till, skriker när morbror byter kanal, skriker när jag pratar i telefon, skriker när jag lagar mat. Ja, ni fattar. Han skriker. Han är arg, sur, grinig, förbannad. Allt på samma gång. Jag får inte göra ett skit. Hade han fått välja hade jag suttit med honom i knät under hela eftermiddagen/kvällen och tittat på Händige Manny. Utan att röra en fena. Då hade han varit nöjd. Mitt tålamod har nått maxgränsen för ikväll och nu längtar jag faktiskt lite efter att få gå upp och lägga honom. Så att jag i alla fall kan få gå på toa. I fred. Utan detta skrikande och gnyende.

Mamma älskar dig, fisunge, men du kan vara ett riktigt litet monster ibland. Jag undrar vem du har det efter?

tisdag 24 augusti 2010

Bloppis it is!

Nu har jag suttit och pillat lite med min lilla bloppis som jag funderat på att starta ett tag. Än så länge är det bara nya och oanvända kläder uppe men förhoppningsvis hinner jag fota Liams urväxta kläder imorgon och lägga upp även dom. Har ännu inte bestämt mig för fraktpriset, kanske är det bäst att gå efter Postens tabell? Det löser sig!

Kika gärna in, Bloppisen finns uppe i menyn. Och skicka gärna ett mail eller lämna en kommentar om det finns några frågetecken eller om shoppingsuget sätter in!

Bloppis eller auktion?

Jag har ju berättat tidigare om mitt lilla “fotojobb” för Babydrömmen i våras. Jag fick behålla alla kläderna (danska Pippi) jag fotade och har nu en låda ståendes här hemma med kläder som är helt nya med lapparna kvar. Har gett bort ganska mycket till vänner och lagt undan lite till oss (om vi någon gång skulle få en liten till) men vad sjutton ska jag göra med resten? Det är ju fina kläder, mest bodies i alla möjliga storlekar och färger!

Sen har vi också två lådor med alla Liams urvuxna kläder, och fler kommer det bli. Lite ska sparas men resten vet jag inte vad vi ska göra med. Man kan ju inte spara på allt. Hela vårt förråd är redan fullproppat! Och jag tror inte att vi kommer vilja använda de urvuxna kläderna på nästa(?) barn heller, bara några få plagg som man tycker mest om.

Har funderat på att starta en liten Bloppis här på bloggen och sälja både nytt och gammalt. Och kanske prova på att auktionera ut några av de nya kläderna här i bloggen eller Tradera?

Vad tycker ni? Förslag tages tacksamt emot!

Hemlängtan

IMG_0829 Liam står utanför dagis med morbror Adde och Diesel!

Nu är vi hemkomna från dagishämtningen. Liam blev jätteglad när jag och morbror kom och sprang raka vägen och gav mig en stor efterlängtad kram. Och inte skulle han vinka hej då till dagisfröknarna, bara ut i kapprummet och fort hem! Majvor och Karin försäkrade mig i alla fall om att det hade gått jättebra idag och att han hade varit på riktigt bushumör! Skönt!

Mammig morgon

IMG_0816  
Leah leker i babysittern!

Det blev en aning stressad morgon för familjen. Simon buffade till mig vid kvart över åtta och då hade vi exakt trekvart på oss att äta frukost och förbereda Liam innan dagisdags klockan nio. Fan vad trött jag var. Varför envisas att sitta uppe sent om kvällarna när man vet att klockan ringer tidigt?

Det fick bli bilen till dagis! Springa uppstressad med barnvagn och hund går inte, man blir ju helt panikslagen även om vet att det inte gör något om det blir en försening på tio minuter.
Liam var inte på humör idag heller. Han brukar annars springa in själv på dagis, skita i att ta av sig skorna och rusa in till leksakerna. Men inte idag. Jag skulle bära, bära och åter bära. Och han var skitledsen och höll om mig hårt, livrädd att jag skulle släppa taget och lämna honom. Följde med honom in, satte mig på huk och försökte få honom att koncentrera sig på annat än att vara ledsen. Usch, det gick inte. Jag var verkligen jätteledsen. Kanske är han lite hängig efter Simons och min virus-helg? Eller är han bara inne i en mammig period nu? Hoppas att dagislämningen kommer bli som vanligt snart!

Efteråt åkte jag till Nadde och hennes lilla Leah. Vi har ägnat förmiddagen åt mammasnack och “babyart” som Nadde har fått dille på. Man målar upp landskap av sjalar och diverse tyger på golvet och gör ursöta konstverk med hjälp av sin lilla bebis – så häftigt! Synd att jag inte visste det när Liam var mindre, då hade jag nog inte gjort annat! (Nyfikna på vad jag snackar om? Kika in på Naddes blogg så får ni se!)

Nu är det snart dags att rulla bort till dagis igen och hämta hem lille gullebullen! Gud, vad jag har saknat honom!

måndag 23 augusti 2010

Fynda hos Milk&Milla

Just nu har Milk&Milla två toppenerbjudanden!
Under augusti månad får ni 30% rabatt på alla Ida T-plagg genom att ange koden IDA i kassan!
Dessutom fortsätter deras galet låga priser på alla barnkläder från Katvig! Skynda fynda!

Och om jag vore du skulle jag hålla ögonen lite extra på glänt – snart dags för ännu en spännande tävling!

Ida T SS10 Makrob¯rn

Våran måndag

IMG_0772 Att klättra är toppen och att tända lampor är toppen 
– så varför inte göra allt på samma gång? Då blir det ju dubbelt så roligt!

Eftersom jag mådde lite halvdåligt även i morse blev det varken besök hos Nadde eller min tandhygienist (som by the way var hemma med sjukt barn vilket händer varje gång vi har avtalad tid). Efter dagislämningen, som fick mammahjärtat att gråta en skvätt av Liams ledsna morgonhumör, var det raka vägen hem. Simon kände sig fortfarande krasslig och sjukskrev sig från kvällens jobb i fabriken. Vi tog det lugnt under förmiddagen och tiden svischade förbi innan det var dags att hämta hem min lille gullebulle! Väl hemma igen fick jag en energikick (vart nu den kom ifrån?) och började städa ur köksskåpen och småpilla med resten av nedervåningen. Kanske har kroppen vilat upp sig efter en hel söndag i soffan? Riktigt kul var det i alla fall och jag hoppas att jag är lika pigg och tokig imorgon!

Ikväll har det dock blivit lite lugnare. Har hjälpt mamma att skruva ihop sina nya köksmöbler, lagat middag till pojksen och ska snart krypa ner i soffan och kika på Fångarna på Fortet!

Jag blir så less…

Det har hänt ett flertal gånger att jag råkat ut för andra bloggare som kopierar mina texter rakt av. Har inte brytt mig så mycket tidigare, är inte den som vill bråka om skitsaker med folk jag inte ens känner. Men när någon kopierar rakt av och påstår att jag har misstagit mig om eventuell kopiering så blir jag jäkligt ledsen. Jag har ändå lagt ner tid och känt mig nöjd med ett inlägg som någon sedan (av ren lathet?) kopierar.

Att sen få höra att jag är är löjlig som “tjafsar” är också väldigt tråkigt. Då tycker jag det är mer barnsligt att inte våga stå för vad man har gjort och ta konsekvenserna.

Jag skriver inte detta för att hänga ut någon. Vill verkligen inte ha bråk, jag är inte sån som sagt. Vill bara få höra era åsikter. Är detta kopierat rakt av eller är det bara “en väldigt konstig tillfällighet” att vi har skrivit exakt samma sak?

Tävling: Tinkafu

Tinkafu är ett norskt märke som erbjuder praktiska och snygga produkter för barn och barnvagn! I deras sortiment finner ni barnvagnskrokar, mugghållare, myggnät och nappar och alla deras produkter finns att köpa hos deras återförsäljare!

I denna tävling har tre stycken chansen att kamma hem varsitt kit med smarta och snygga barnvagnstillbehör! Vinnarna får välja mellan barnvagnskrokar + myggnät eller barnvagnskrokar + mugghållare i valfritt utförande!
Vinstvärdet på varje kit ligger på ca 400 riksdaler + frakt!

 
Jag tävlar om praktiska barnvagnstillbehör från Tinkafu hos Agnes!

För att delta i tävlingen:
Lämna en kommentar med namn, mailadress, eventuell bloggadress och svara på frågan; Hur många motiv finns Tinkafus myggnät i? Om du vill länka till tävlingen så får du gärna använda bild och text ovan, men det är inget måste.

Alla kommentarer kommer att synas när tävlingen avslutats för att undvika “tjuvkikningar”.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas måndagen den 6 september klockan 21:00! Stort lycka till!

söndag 22 augusti 2010

Sjuka?

IMG_0765 Liam äter kvällsmat och underhåller två trötta föräldrar med ett busigt skratt!

Vad sjutton är det med oss idag då? Håller vi på att börja bli sjuka eller vad är det? Minsta kraftansträngning har gjort mig svimfärdig och andfådd under hela dagen, har ingen energi till övers överhuvudtaget. Medans Simon varit iväg på fotboll hela kvällen har Liam och jag spenderat vår tid i soffan, i liggläge. Har fått höra från min bror att “jag tror du är gravid” under hela dagen. Men nej, jag tror inte det, jag måste ha ätit något. Blev än mer övertygad när sambon ramlade in vid halv åtta efter fotbollsmatchen och såg alldeles blek ut. Han också. Och inte hjälper lite vila heller, själv sov jag till klockan tolv idag och har sedan passat på att ta en tupplur i soffan så ofta jag kan. Men jag hoppas verkligen att ännu en natts vila kan hjälpa och att vad det nu vi har för virus kan pysa iväg. Jag har inte tid att bli sjuk. Liam ska på dagis imorgon, jag ska till Nadde på förmiddagen och sen till tandläkaren. Sambon har ett jobb att gå till. Vi har inte tid.

Hoppas verkligen skiten försvinner snart. Hoppas, hoppas, hoppas.

lördag 21 augusti 2010

Mm, smörgåstårta

IMG_0667Min och sambons allra första försök till smörgåstårta!

Klockan sex vaknade jag upp i soffan tillsammans med två sovande pojkar, Liam och Adde. När Simon hade satt på kvällens fotbollsmatch (Arsenal mot nånting-blablabla…) vid fyra hade visst vi alla slumrat till. Förutom Simon då, han missar inte en efterlängtad match i onödan. Det var väldigt skönt att få sova lite, jag har haft lite illamående och yrsel till och från hela dagen så lite vila var behövligt. När alla hade vaknat till var det dags för middag – smörgåstårtan! Den var helt okej för att vara första försöket men lite finjusteringar till nästa helg behövs visst. Och så mycket, mycket mer pålägg förstås! Mums!

Playdate

Vi är hemkomna från en playdate vid sjön med Eve, André, barnen Nikita och Nemo samt deras tik Chiva. Blåste utav bara fan men vi slapp undan regnet i alla fall. Hundarna lekte, simmade och slogs om bollarna – dom hade roligt med andra ord! Liam var mest förbannad hela tiden, han ville slänga sig i sjön och när han inte fick det blev det ett jäkla liv. Nemo och Nikita var så lugna och snälla så, bara vår lille illbatting som behövdes jagas!

IMG_0723IMG_0675IMG_0737IMG_0712IMG_0683IMG_0702IMG_0732IMG_0749

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam