onsdag 13 maj 2009

» gåstolar? livsfarliga?

Mormor och jag har pratat om vad Liam ska få av henne och Arne i doppresent. Vi tyckte det skulle passa alldeles utmärkt med en gåstol som han kan busa omkring i. För det är väl en kul present? Roligare att få lite leksaker och sånt som han kan ha nytta av än en tråkig gipsram som bara står och samlar damm. Men det är ju min åsikt.
Men i alla fall, mormor har planerat att åka in till Växjö med mamma på måndag och köpa en, dopet stundar ju inom kort. Men idag frågade mormor om vi hade gårdagens Aftonbladet. Nej, hurså? Arne hade hört att det stod en artikel om just gåstolar och “hur farliga dom är”. Självklart surfar jag in och letar upp artikeln för att få lite mer hum om vad som är så himla farligt. Jodå, det börjar ju inte så bra.

Namnlöst-1 Gåstolen kan utgöra en livsfara för ditt barn.
Även gåstolar som utrustats med spärrar kan tippa,
visar en ny undersökning.
– Jag skulle inte rekommendera någon att köpa en sån här,
säger Kerstin Csiffary på Konsumentverket.

Nej! Fan-helvetes-jävla-skit-också! Tippa? Hur då? Läser i alla fall vidare för att verkligen försäkra mig om att gåstolar är livsfarliga och mormor absolut inte ska köpa en sån till Liam.
Det står att sex av tio gåstolar inte klarar säkerhetstesten angående “spärren” som inte utlöses när ett hjul förlorar markkontakt och därmed kan åka ner för en trappa. Men hallå? Vilken förälder är så korkad som låter ett barn köra omkring i en gåstol nära en trappavsats? Då har man väl ändå satt upp en grind? Hujedamej vad idiotiskt.

Men nu är det alltså bestämt. Liam ska få en gåstol i doppresent! Punkt slut.

5 kommentarer:

Simon sa...

Så gott som allt är farligt om man använder det på fel sätt ;) klart han ska ha en gåstol jag har aldrig hört om några olyckor med gåstolar. Puss

Anonym sa...

Grattis mormors lilla gullunge på
3mån dagen. puss puss puss

Anonym sa...

Grattis mormors lilla gullunge på
3mån dagen. puss puss puss

Malin sa...

HAHAHAAA!!! Det är ju helt otroligt vad allt är farligt. Undrar hur många som kommer kalla oss dåliga föräldrar som drar till Mallorca med vår 4 månaders bebis... Nä, egen skalle är guld värd. Hoppas han får jättekul i sin gåstol! Maximilian älskade sin!

Den förvånade pappan sa...

Vår lilla har en gåstol. Inga problem med den än så länge.

Även med en spärr, hur tänker föräldrar som låter barnen gå i gåstol nära en trappa utan grind? Jag inser också att barnen kan springa i väg snabbt, men då får man ju helt enkelt försäkra sig om att de omöjligt kan ta sig fram till trappan.

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam