tisdag 5 april 2011

Tandläkarbesöket

IMG_3864 En glad fisunge innan nattning!

Det var inget skoj besök hos specialisttandläkaren i Växjö idag. Jag blev röntgad och undersökt innan jag fick min dom; början till tandlossning. Kan fortfarande inte fatta det riktigt, jag är ju bara 23 år. Han höll stenhårt på att det är genetiskt (jag tackar och bockar, mamma och pappa) men att rökningen såklart inte har någon positiv inverkan heller.

Som tur väl är går det förhindra att det förvärras. Så nu väntar en lång rad behandlingar som kommer kosta mig skjortan, runt 5000-6000 kronor trodde han. Fy fan. Som om vi inte redan har det körigt just nu. Behandlingarna måste göras med en veckas mellanrum också och varje besök kostar en tusenlapp. Med andra ord kommer vi få leva på nudlar de kommande månaderna. Men visst, hellre att jag tar tag i det nu än att vänta, det blir inte billigare ju längre tiden går och jag vill väldigt gärna ha kvar mina tänder åtminstone till pensionen.

När vi kom hem hade sambon lagat en jättegod middag. Hann bara umgås en liten stund med Liam innan han skulle sova eftersom vi kom hem så sent, får ta igen det imorgon helt enkelt. Han sover i alla fall nu och likaså sambon. Alldeles strax startar veckans avsnitt av Desperate Housewives som jag tänker trösta mig med!

4 kommentarer:

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Tandläkarbesök är aldrig roliga. Kostar bara pengar...
Låter inge vidare det där med tandlossning =/

Mamma Marlene sa...

Men åå, fan va jobbigt!!
Men är det inte mer ekonomi i att skaffa inplantat då? man vet ju inte om behandlingen kommer funka eller>??

Ha en fin dag.. kram

Carola sa...

Låter inte så kul med tänderna, du... Hoppas ni vinner en massa pengar så ni slipper leva på nudlar iaf!

Svar: Haha, ja, den elefanten var sannerligen välutrustad... och försigkommen!

Sara Thaison sa...

Usch fy för tandläkaren. Tråkig dom men skönt att det går att behandla. Här har thailändarna absolut ingen förståelse för att lägga pengar på att laganoch behandla tänder. Här väntar man tills det gör för ont sedan drar man ut tanden. Så det är därför man ser så många tandlösa här.

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam