söndag 3 april 2011

Nu är det klippt!

Min lille son är väldigt rädd om både sina lockar och små öron. Så jag har länge skjutit upp en klippning då jag vetat att det skulle bli ett fasligt hallå. Och det blev det nu när jag väl bestämde mig för att ta tag i det. Hans kalufs är ju en aning ostyrigt med alla lockar som växt sig långa, så en uppklippning och några centimeter på längden var på sin plats.

Satte honom i sin matstol framför favoritfilmen (Toy Story) och hoppades på ett litet mirakel. Men icke. Jädrar vad förbannad han blev så fort jag började kamma. Han visste vad som var på gång antagligen. Jag mutade till och med med chokladboll men det dög inte, den kastades ner på golvet i ren frustration. Men sen kom räddningen; pappa! Simon satte sig bredvid och mina pojkar hade sjukt roligt med sprayflaskan. Dom sprayade ner varandra fullständigt och Liam gapskrattade. Jag fick alltså hela kalufsen klippt utan minsta problem (mot slutet)! Och han blev så fin!

IMG_3679IMG_3647IMG_3656IMG_3676

5 kommentarer:

Martina sa...

HOppas han kommer ihåg hur roligt det är att klippa sig till nästa gång då :-)

Nämnde för dottern att vi kanske borde klippa oss lite hon och jag.
Att jag tänkte klippa mig mycket och hon behöver klippa lite på topparna, inte alls mycket, mest för att jämna till.
"Nej! Jag ska ha långt hår! Du får göra som du vill, låt bli mig!"

Anonym sa...

Åh, fina killen! :) Man vill ju inte ta bort allt hår, men det måste ju kortas ner lite iaf!

Kram

alexandra mamma till tove sa...

ja det där med klippning är verkligen en historia för sig.. :) de gånger jag har klippt toves hår så har jag sett till att hon varit på gos och mys humör för då gillar hon att jag pillar i hennes hår :)

föresten har du sett att du har vunnit i goodiebagen inne hos erika.??

kramar alexandra

mamma jakeline sa...

Min son vill gärna bli klippt, men vill gärna se vad jag gör. Speciellt när jag försöker klippa rakt i nacken. :P inte helt lätt. Varken pappa, bok, teve eller godis hjälper, så det slutar med att det blir lite hackat och malet, men konstigt nog får jag alltid beröm för hans fina frissa... :P

Andrea sa...

Vad bra att ni kom på en taktik ;) Här brukar jag placera stora tjejen framför en film och det går bra, fast jag klipper ju bara luggen. Våndas lite över hur det ska gå när jag ska klippa min lille grabb...

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam