onsdag 13 april 2011

Epilepsianfall. Igen.

IMG_4445Min lillebror gick in till mamma vid halv två (som då var på jobbet) i förmiddags för att lyssna på musik och ta en dusch, under tiden smet jag till dagis för att hämta hem Liam. När vi kom hem skulle fisungen givetvis titta på Toy Story och smaka lite fika som mormor haft med sig i förmiddags. Sen helt plötsligt kommer lillebror in. “Jag har visst blött lite i sömnen.” Först trodde jag att det var ett skämt. Han skulle ju duscha, inte sova. Och förresten såg blodet vid läppen och den enorma bulan vid ögat ut som smink på långt avstånd. Och varför hade han jord på hela tröjan? Jag fattade nada. Men det var visst inget skämt.

Han minns ingenting. Bara att han satt och lyssnade på musik vid datorn och att han sen vaknade upp i soffan i vardagsrummet. Men tydligen hade han fått ett epilepsianfall i köket eftersom köksbordet hade flugit åt sidan, krukor hade ramlat och det låg jord överallt. Hur han tagit sig in till soffan vet jag inte. Och hur sjutton han fått en stor bula vet jag inte heller. Blodet kommer från att han bitit sönder tungan vilket alltid händer vid anfall. Helt sjukt är det.

Han tar såklart sina tabletter varje dag så det är ju heltokigt att han får anfall ändå. Jävligt läskigt, med andra ord. Jävla skitsjukdom och skittabletter. Skit, skit skit!

Bilden är tagen direkt efter anfallet. Ögat är nu dubbelt så stort och igensvullet!

11 kommentarer:

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Oj , men fy. Den sjukdomen är hemsk, hoppas han är ok trots det som hänt!!

Tess sa...

Usch och fy va läskigt när sådant händer. Hoppas han mår bra under omständigheterna!

Kram

Sandra Michelle Mårtensson sa...

Håller med om att det är en jävla skitsjukdom. Min lillebror har svår EP och det är skrämmande när anfallen kommer...

Martina sa...

Nej vad hemskt! Stackars lillebror!
Behöver han kanske ändra sin medicinering, det vet jag att en del måste göra?

En pojkmammas vardag sa...

Fy så otäckt! Stackars din bror .. måste han nu byta medicin?

svar: Det är alltid lika roligt att lyckas få med Edvin på bild nu för tiden. Oftast ställer han sig med ryggen mot kameran, tittar bort eller helt enkelt springer iväg. Men idag kom linslusen i han fram igen :)

Kram!

bagerskan sa...

Massor med kramar till er båda, hoppas han mår bra snart!
Kram Karin

Elisabeth sa...

Vad otäckt det låter, hoppas han mår lite bättre nu

Cicci sa...

Jag har en kompis som alltid fick EP anfall innan. Men hon har lärt sig att kontrollera dom. När hon känner att det är på väg, så hittar hon genast något att fokusera på. Typ att hon får syn på en blomma, att börja räkna typ blad... Eller börja räkna olika ekvaktioner. Något som man verkligen måste fokusera på. Visst, anfallen kommer ju ändå, men inte alls så kraftigt. Hon är ju lite okontaktbar, men hon har kontrollen på situationen ändå.. Kanske ett tips för brodern om han känner när det är på gång.. Han kanske inte haft de så länge...?

Linda sa...

=(

alexandra mamma till tove sa...

ush och fy... läskigt när sånt händer när ingen är i närheten med..

Carola sa...

Epilepsi är en lömsk sjukdom... Se till att din brors läkare får veta detta, hans medicin bör justeras eller bytas ut.

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam