söndag 28 februari 2010

» välkommen våren

Vid den här tiden på året brukar jag alltid handla hem lite nya växter med söta prydnadsdetaljer till. Allt för att välkomna våren som just nu känns väldigt avlägsen.
När vi var i stan i fredags tog vi en tripp till Blomsterlandet och i gårkväll satte jag mig och pillade ihop två blomstergrupper, en till vardagsrumsbordet och en till matsalsbordet. Inget märkvärdigt men det livar upp i mörkret och snöblasket!

IMG_0238IMG_0226

Dagens outfit

IMG_0209IMG_0202IMG_0207

T-shirt: Family House
Byxor: Lindex
Strumpor: H&M

lördag 27 februari 2010

» mammas älskling…

…är hemma hos oss igen! Klockan tre var vi framme i Broakulla hos mormor och Arne där Liam sovit inatt. Han kramade om oss och gosade när vi kom. Mysgullebulle. Det bjöds på middag och efterrätt innan vi packade ihop oss och begav oss hem. Det hade gått jättebra i alla fall. Liam hade somnat vid halv nio i gårkväll och sovit till åtta i morse utan avbrott. Så ja, det hade gått kalasbra. Skönt att han är på bättringsvägen och kommit in i rutinerna igen!

IMG_0149IMG_0131IMG_0154
Liam leker för glatta livet och verkar ha saknat sina leksaker litegrann.

Mamma, Simon, jag och Liam kikar på Melodifestivalen i skrivande stund. Snart blir det en runda kortspel innan mamma ska till Glasbaren. Sen ska vi kika på tredje och siste hyrfilmen Upp! och provsmaka Simons nygjorda cheesecake med vit choklad – ska bli mumsigt!

» yeeeees

Namnlöst-2

Jag såg precis att vi vunnit Lottas tävling i samarbete med Filur Namnlappar – så himla kul!
När jag deltagit i tävlingen sa jag till sambon att om vi inte skulle vinna så skulle vi beställa därifrån, det är ju jättebra att sätta på kläder nu när han är på dagis. Så tack för den riktigt braiga vinsten!

fredag 26 februari 2010

» vinnare – mysilver

Tävlingen i samarbete med MySilver är nu avslutad och hela 120 stycken ville vara med och tävla - jätteroligt!
Vinnaren av en namnbricka i äkta silver är också utsedd!

Anna Gyllstedt

Tusen tack till Ulla på MySilver för den vackra vinsten och tack till alla er som ville delta!
Missa nu inte mina andra pågående tävlingar – finns massor av finfina saker att kamma hem!

» shopping i kalmar

Liam var så nöjd när vi lämnade av honom hos sin gammelmormor. Dom gosade hela tiden och åt kex medans vi packade upp hans resesäng och alla saker han behövde. Hoppas bara han inte är grinig ikväll, men det tror jag inte då förkylningen verkar ha blivit mycket bättre!

I Kalmar blev det mycket affärer. Först Ikea där det inhandlades såna där grejer man sätter i skåp och lådor så inte barnen kan ta sig in. Vet i fan vad det heter, skit samma. H&M var en besvikelse. Jag hade tittat ut tio plagg i webbshopen men bara två stycken fanns i butiken – trist! Så det blev bara en piké med “Tigger” och en limegrön piké från L.O.G.G. Resten får jag väl skicka efter helt enkelt. Fler affärer blev det innan vi slutligen åkte till Nybro där brorsan bjöd på middag på Nybro Kebab – mycket gott och välbehövligt! Storhandling på Kvantum och sen åkte vi äntligen hem! Fy sjutton, vilken lång dag!

Nu sitter min käre sambo och spelar Xbox 360 som han köpte via blocket idag. Karlar och deras leksaker, va? Jag ska i alla fall försöka slita dän honom så vi kan kika på lite film och mysa. Har hyrt Bröllopsfotografen, Upp! och Beck – I stormens öga. En riktig myskväll, med andra ord!

Tävling: Thira

Thiras ambition är att erbjuda både privatpersoner och företag produkter inom inredning, accessoarer och presenter. Sortimentet går i en kosmopolitisk, internationell stil, som samtidigt är ledig och tidlös. Produkterna passar hemmet, resan såväl som kontoret, till exempelvis ramar och passfodral i det mjukaste läder, exklusiva doftljus samt handgjorda tvålar. Sortimentet representeras av både välkända varumärken såsom Designers Guild samt små exklusiva producenter med ett extra öga för detaljer.

I denna tävling har du chansen att vinna ett kuddfodral med en valfri bokstav i valfri färg! Överdragen är handgjorda i England och tryckta på 100% Panama bomull som har behandlats med en smutsavvisande finish. 
Kuddarna ser oemotståndliga ut i soffan, på sängen, runt bordet, i en hög på golvet eller var helst du kan tänka dig!

Thira 01
Jag tävlar om ett kuddfodral med valfri bokstav i valfri färg från Thira.
Delta hos Agnes du också!

För att delta i tävlingen:
Besök Thira och anmäl dig till deras nyhetsbrev. Lämna sedan en kommentar i detta inlägg med namn, mailadress och eventuell bloggadress Om du vill länka till tävlingen så vore det jättegulligt, men det är inget måste.

Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas fredagen den 12 mars klockan 21:00! Lycka till allihopa!

torsdag 25 februari 2010

» shoppingsug

Om Liam mår bättre imorgon (hoppas, hoppas) och han kan åka till sin gammelmormor så är ett besök på H&M i Kalmar inplanerat. Dom får in så mycket fint hela tiden och jag har hittat några favoriter som gärna får följa med oss hem. Liam fick ju ett presentkort i födelsedagspresent av sin gammelmorfar och hans fru – perfekt för en shoppingsugen mamma!

HM

» ett varmt bad gör susen

IMG_0114IMG_0124IMG_0103
Liam har riktigt kul i badet – trots bajsincidenten!

Vi tänkte att Liams förkylning skulle lindras en aning med ett varmt och mysigt bad. Han är ju en gnutta kladdig lite här och var då näsan fortfarande inte vill sluta rinna. Ett bad blev det i alla fall och vi hann inte sätta ner honom förrän han bajsade i vattnet – ja, bajsade. Några små korvar som flöt omkring och levde sitt egna liv. Tur att han inte var lös i magen! Aldrig har han gjort så förut och jag hoppas detta var den ende och sista gången. Men jag ska inte klaga, det var ju faktiskt Simon som fick fiska upp dom och byta vatten. Haha!

Han verkar ganska mycket piggare i alla fall så då går det ju förhoppningsvis på rätt håll. Vi har ju planerat en massa imorgon och det vore trist om det blir ändringar i schemat. Det är nämligen så att min mormor har velat (läs: bönat och bett) i tre veckor, sedan han sov över där sist, om att få ha Liam över en natt. Så imorgon skulle det ske och Simon och jag hade tänkt åka in till Kalmar och handla lite, hyra film på kvällen och bara mysa. Pratade med mormor om det idag och hon lät väldigt besviken men jag muntrade upp henne med att han faktiskt skulle kunna må lite bättre imorgon. Jag ska i alla fall packa hans saker ikväll så får vi hoppas att lillskrutten blir piggelin och vill åka till gammelmormor imorgon!

» min lille sjukling

Nu har det hänt. Liam har blivit sjuk! Liam och jag (inte pappa Simon som verkar ha kronisk förkylning) har skonats ett bra tag från allt vad sjukdomar heter. Är det inte typiskt? Det bara small till här hemma. Liam har varit på riktigt gott humör hela dagen men sen nu ikväll sa det bara pang och lilla näsan började forsa som en vattenkran. Vi har kört med näsdroppar, flytande alvedon och så har Näs-Frida fått hjälpa till med utsugning av geggamojan i näsan.
Det tog oss evigheter och åter evigheter att få lilleman att somna för natten. Han bara gallskrek, ville inte ha nappen, snuttisarna, ingenting. Det gör så ont i hjärtat när man inget kan göra förutom att trösta. Till slut somnade han av ren utmattning och vi fick pusta ut ett par timmar.

Jag har precis varit uppe hos honom igen. Han var ledsen för att han hade problem att andas med nappen i munnen och napp är något han verkligen vill ha när han ska sova. Efter näsdropparna blev det värre, som vanligt då han verkligen hatar dom. Gallskrik igen och hade han kunnat prata skulle han nog skrikit; Varfööör gööör duuu såå häär mooot miiig, maaammaa? mellan snyftningarna. Jag tog honom i min famn och han somnade som en liten stock, en helt utmattad stock. Än så länge sover han och jag hoppas att han får göra det utan avbrott resten av natten. Hoppas, hoppas, hoppas.

onsdag 24 februari 2010

» vinnare – kalasbolaget.se

Tävlingen i samarbete med Kalasbolaget är nu avslutad
och en vinnare av kalasprodukter för 350:- är utsedd!

Linda Nordström

Hoppas att “mosters lilla prinsessa” får ett riktigt kul och minnesvärt barnkalas!
Tusen tack, än en gång, till snälla LisenKalasbolaget för den fina sponsringen
och tack till alla er som deltog i tävlingen!

Dagens outfit

IMG_0084IMG_0077IMG_0069

Tröja: Me&I
Byxor: H&M
Strumpor: Gekås

Diesel i snön

IMG_0050IMG_0040IMG_0036
Stilige Diesel posar för matte

Liam väckte mig vid halv nio idag och han ska vara på dagis vid nio. Så vi blev en aning försenade, men ingen fara på taket! Vi åt vår frukost i lugn och ro och jag försökte att inte stressa – trots hyperventilation. Men nu är han i alla fall på dagis och jag ska anstränga mig för att det inte ska inträffa igen. Försöka, men man ska aldrig säga aldrig.

Diesel och jag har varit ute i snön och skuttat runt nu. Det är nog det roligaste han vet – snö! Fast att ta ett dopp i sjön på sommaren, kasta boll eller jaga Jehovas Vittnen är inte fy skam det heller!

tisdag 23 februari 2010

» liam busar

IMG_0022IMG_0013IMG_0033

Jag är förvånad över att Liam inte har varit grinig ikväll. Han har bara sovit i 1½ timme på dagis idag och är ändå hur pigg som helst! Vi trodde det skulle bli tufft att hålla han vaken hela kvällen men det har ju gått som en dans. Goa unge!

» it’s all ‘bout the money

Lämningen på dagis gick bra idag trots att Liam gav mig en riktig valpögon-blick innan jag skulle gå. Har man inte redan dåligt samvete så får man!

Vad ska man hitta på idag då? Simon sover efter en natt på fabriken och Liam är på dagis – kan man ha tråkigare? Tänkte jag skulle ut och gå en sväng med Diesel och sen hälsa på mamma en runda. Då får man tiden att gå lite i alla fall.

Något jag måste är att sätta mig ner och uppdatera mitt CV, personliga brev och mitt konto på Ams. Får ta tag i det här med jobbsökandet nu, har varit jättedålig på det. Hade varit kul med ett jobb men jag är lite skraj för det också. Har man varit hemma i två år är det inte så lätt att kasta sig in i något som man inte är van vid. Något som kräver nya rutiner, tidigare morgnar och mer tid borta från Liam. Kommer bli tufft men det hade också varit himla skönt att få lite trygghet på den ekonomiska fronten. Någon sa en gång att man inte blir lyckligare av pengar – det måste ha varit en stackars fattig sate. För finns det något som kan få en hel natts sömn förstörd så är det oron över ekonomin. Har jag fel? Jag tror varken jag är den ende eller siste. Och visst känner jag en skuld till Simon för att jag går på en låg och sketen a-kassa när jag istället kunnat tjäna det dubbla. Så ja, nu jäklar ska det sökas jobb.

måndag 22 februari 2010

» vilken tur

Något som jag tycker är himla roligt är att få tävla ut roliga och fina saker flera gånger i veckan, det kanske ni har märkt? Det är ju så kul att göra någon annan, som man kanske inte ens träffat, glad. Och så ibland tävlar även jag hos andra när tiden finns och ibland har man tur – som idag! Fick nämligen veta att jag vunnit Rabatter på nätets tävling i samarbete med Gullgrodan. Vinsterna var en jättesöt välkommen-skylt och en hästskylt! Så skoj!

VhemTossHJARTAHast

» vinnare – milk&milla

Tävlingen i samarbete med Milk&Milla är nu avslutad
och en vinnare av den fina bodysuiten från Ida T har utsetts!

 Veronica

Tusen tack till Carolina på Milk&Milla för den fina vinsten och tack till alla er som ville delta!
Missa nu inte mina andra pågående tävlingar – finns massor av finfina saker att kamma hem!

» påminnelse

Många tävlingar igång nu! Ikväll avslutas den i samarbete med Milk&Milla där du kan vinna en jättesöt bodysuit från Ida T. Så har du inte deltagit ännu, klicka på bilderna för att komma till respektive tävling!

Zizoo 01Milk&Milla 01Atelje Vidagård 01Kalasbolaget 02Minifolk 01MySilver 01

Rea hos Gooey Brand

news.rea

Det är snart dags för Gooey Brands vårnyheter att komma till butiken så nu har dom REA på alla klänningar, t-shirts och tröjor! Fraktfritt är det också så passa på!

» ny vecka igen

Liam och jag fick en mysig morgon tillsammans. Vi åt en god frukost, lekte och jag njöt så mycket jag kunde av min lille älskling. Simon har börjat jobba natt igen så han stannar alltid till på konditoriet på vägen hem och köper nybakade frallor, inte alls fel med så god frukost varje morgon!

Klockan nio var Liam och jag framme på dagis. Han var blyg idag och ville inte lämna min sida för en sekund. Dagisfröknarna tog upp honom i famnen och lockade med leksaker så han skulle få annat att tänka på. Känns skönt att han kan släppa mig relativt fort men egentligen vill jag bara göra ett riktigt karateskutt, utropa ett iiiiiiiiiiaah, sno åt mig honom, knata hem igen och aldrig mer visa mig på ute.

Men det går ju inte. Det förstår du väl, Agnes.

Tävling: Ateljé Vidagård

Ateljé Vidagård är en utav de mysigaste butiker jag någonsin besökt. Där kan du finna lantliga inredningsdetaljer, handmålade möbler, presentartiklar och mycket mer!
I denna tävling har du chansen att vinna en personlig leklåda med valfritt motiv och namn. Värdet på denna ljuvligt söta vinst är 715 kr + 150 kr i frakt. Gissa om jag kommer bli avis på vinnaren?!

Motiv man kan välja mellan:
- Prinsessor, féer och änglar
- Pirater
- Djungeldjur
- Troll
- Småkryp
- Sjömanskläder
- Kaniner, möss och nallar

Atelje Vidagård 01
Jag tävlar om en leklåda med valfritt motiv och namn från Ateljé Vidagård.
Delta hos Agnes du också!

För att delta i tävlingen:
Lämna en kommentar i detta inlägg med namn, mailadress, eventuell bloggadress och berätta hur just din leklåda från Ateljé Vidagård skulle se ut! Om du vill länka till tävlingen så vore det jättegulligt, men det är inget måste.

Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas måndagen den 8 mars klockan 21:00! Lycka till allihopa!

söndag 21 februari 2010

» playdate…

…hos Nadde och Jörgen där Emil var och hälsade på idag.

IMG_9980IMG_9986IMG_9982

Dagens outfit

IMG_9938IMG_9962IMG_9950

T-shirt: Liten jag, Kosta Outlet
Byxor: Lindex
Strumpor: H&M

lördag 20 februari 2010

20% hos BautaKudde

Vem vill inte ha en stor, gosig BautaKudde hemma att mysa in sig i? Den finns i alla möjliga storlekar, utföranden och färger! Nu har jag ett kanonbra erbjudande till alla mina läsare - 20% rabatt på alla BautaKuddar! Kika in under mina Rabatter/erbjudanden för att veta mer!bautahjarta_frilagd_webb1

Bridgehill

IMG_9920IMG_9910IMG_9926
Liam leker hos gammelmormor

Vi är tillbaka från en kväll i Broakulla. Vi har varit på besök hos Liams gammelmormor och hennes Arne. Fikat, fikat lite till, spelat kort, umgåtts och haft riktigt trevligt!

Nu ska jag skjutsa upp min partytokiga morsa på förfest sen blir det en lugn kväll tillsammans här hemma med lite schlager, MarioKart och poppelipopcorn.

Dagens outfit

IMG_9890IMG_9883IMG_9879

Tröja: H&M
Jeans: Gekås
Strumpor: H&M

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam