måndag 31 augusti 2009

» sportbaren

Nu är vi tillbaka igen.
Mötte upp Mamma och Dessi i Sportbaren där även morfar och Lucia satt och åt. Mumsade på våra hamburgertallrikar, pratade lite och lekte med Liam. Han fick en jättesöt tröja som tant Despina köpt, en grön och brun med traktorer på! Efter middagen gick vi en sväng bland butikerna, hade turen att träffa Nadde också som annars aldrig syns till just när jag är där. Till efterätt blev det en varsin mjukglass i Rondellen, packade sedan in oss i bilen, handlade och sen åkte hemåt.
Usch, vad jag längtar att få flytta tillbaka…

IMG_4628IMG_4629IMG_4633IMG_4635IMG_4639IMG_4627

» dagens outfit

IMG_4625IMG_4599IMG_4600
- dagens

» storfrämmat från stockholm

Har precis tagit en härlig dusch och ska nu ta fram dammsugaren och rejsa runt här på golvena. Ser ju förjävligt ut. Katterna är ena riktiga hejare på att leta fram dammtussar och döda min blommor så det ligger blad ock skräp överallt. Ska även ta tag i disken tänkte jag, bäst att passa på nu när Liam sover.

När Simon kommit hem från jobbet klockan två så ska vi åka upp (ner?) till Kosta. Möta upp mamma och hennes barndomsvän, Despina som är på besök från huvudstaden, på Outleten och därefter äta lite gott och kika lite i butikerna. Sen följer dom med oss hem igen så mormor också får träffa Dessi. Känns bara lite tråkigt att det ser ut som kom-och-hjälp-mig-att-dö här hemma nu när hon hälsar på. Lådor och fan vet allt all over the place. Men men, får förhoppningsvis nycklarna snart så vi kan börja få lite ordning på tillvaron igen.

söndag 30 augusti 2009

» lite bus

IMG_4558IMG_4564IMG_4568IMG_4569IMG_4561IMG_4587

lördag 29 augusti 2009

Noblessekakor och brownies

Här kommer recepten på kakorna jag bakade igår. Har själv fått (läs: snott!) receptet på Noblesskakorna av mammas moster Ingela. Hon hade bakat dom till kaffet på sitt 50-årskalas och vad ska jag säga? I got hooked!

Noblessekakor
225 grader
Ca 20 stycken

Ingredienser:
175 g margarin
100 g ljus blockchoklad
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
20 skivor Noblesse

Tillagning:
Smält samman margarinet och chokladen i en gryta. Låt svalna. Rör sedan i de övriga ingredienserna. Häll upp i aluminiumformar och grädda i 225 grader ca 10 minuter. Lägg en Noblesseskiva på varje kaka direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna. Förvaras i frysen.


Brownies med bitar av vit choklad

175 grader

Ingredienser:
100 g mörk blockchoklad
100 g ljus blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
100 g vit blockchoklad

Tillagning:
Dela den ljusa och mörka blockchokladen i mindre bitar ock smält dem i en kastrull på svag värme.
Tillsätt smöret i klickar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Sikta samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner de lätt krossade nötterna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Slutligen, hacka den vita blockchokladen i lagom bitar och rör ner. Häll smeten i en smörad och bröad långpanna som delas av med exempelvis aluminiumfolie så att den mäter ca 20x25 cm. Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter. Den ska vara seg inuti och frasig utanpå. Skär i mindre fyrkanter när kakan svalnat.

» en dag i stan

Nu sover äntligen min lille gullegris, även katterna och hunden har slocknat lite varstans här i huset. Gubben ock Tobias är hos Chrille och har grabbkväll med fotboll och öl. Själv sitter jag här och pustar ut efter en låg dag i Kalmar. Vi fick såklart ett ryck och åkte in. Började först beta av affärerna i centrum, därefter Giraffen och sedan Ikea. Köpte lite kläder på H&M och KappAhl till Liam (går ju inte att låta bli!) AKG8N95SSDBoch det blev ett par jeans, t-shirt med Tigger, tröja med Nalle Puh och tre gosiga pyjamasar. I vimlet stannade vi till på Zorbas och åt lunchbuffé också vilket var mycket gott och mätta blev vi! På Ikea inhandlades det mest lite bra-att-ha-saker såsom haklappar, matset och handdukar. När vi ändå var där så ritade vi också upp vår köksö till nya lägenheten. Vita luckor, 6 stora lådor, bänkskiva med en förhöjd bänkskiva ovanpå skulle kosta runt 5000:- så nu gäller det att vända på slantarna. Speciellt nu när Liam behöver en ny bilbarnstol också. Har jämfört priser i både Nybro och Kalmar och vi har även hittat en som vi fastnat för, Akta Graco Cosmic Comfort S i färgen Sand, och den går på ca 2995:-. Börjar snart bli dags att inhandla den då hyrtiden på vårt babyskydd går ut i september.
Det blir ena tuffa månader framöver känner jag. Hujedamej.

fredag 28 augusti 2009

» baka, baka liten kaka

Nu ska Simon och jag snart slänga oss i soffan och kika på nästa hyr-film. Tror vi tar “Role Model” först och sparar den tredje till sist som Anna sa var jättebra. Både hon och Chrille hade visst lipat i slutet och det vill jag ju inte missa!

Har stått i köket nästan hela dagen. Mormor har lärt Simon göra köttfärslimpa och det blev skiiiitgott! Sen fick jag ett ryck och började baka lite. Det blev först att par misslyckade Noblesskakor och därefter provade jag på att göra brownies. Eftersom gubben tokälskar vit choklad så hackade jag ner lite blockchoklad också i smeten. Har i alla fall provsmakat nu och så tokig blev den inte! Dock ska jag ha hälften mörk och hälften ljus blockchoklad nästa gång istället för bara mörk. Den blev lite stark i smaken nämligen. Kan lägga upp receptet lite senare för de som är sugna!

torsdag 27 augusti 2009

» svensson svensson

Fasen vad den här dagen har varit lång, känns det som. Får väl snart krypa ner i sängen så den får ett slut.

Efter Simon och Tobias fikat färdigt så packade vi ihop oss i bilen och körde till Nybro som vi bestämt. Shopping, shopping, shopping. Fick med mig gubben in på Lindex utan några som helst protester. Jag hittade tre par mysiga byxor till Liam vilket han var i stort behov av – svarta, bruna och vita. Medans jag var i full gång med att rota runt bland ställningarna så hittade även Simon ett plagg till Liam och efter mitt strålande glada godkännande var han stolt som en tupp.
Mer shopping blev det innan hemgång. Blöjor, barnmat, hundmat, kattmat och fan och hans moster. Vi? Svenssons?

Väl hemma igen blev det ett jädrans uppackande av varor, hann även tvätta och hänga ut två maskiner, dammsuga, diska och laga middag. Sen nu ikväll så har vi bara tagit det lugnt. Päst i soffan och tittat på “En shopaholics bekännelser” som jag tycker var väldigt bra.

Jag tror det blir sängen nu… helt slut! Natti!

» bvc

Vi försov oss idag. “Agnes! Vakna! Klockan är åtta!” Helvete med. Det var bara upp, slänga på kläderna, borsta tänderna, klä Liam, packa skötväskan och iväg! Vi var framme på BVC i sista minuten klockan 8:30 men fick ändå sitta och vänta en halvtimme. Typiskt! Det var dags för läkarundersökning och jag tyckte det gick rätt bra allting. Liam kissade som vanligt på läkaren, busunge! När hon började känna, klämma och dra i hans små ben så ville han dock inte mer, spjärnade emot som tusan och blev riktigt grinig. Han var ju jättetrött stackarn och hade vi inte behövt sitta och vänta så hade han inte hunnit bli det. Men vi fick istället en ny tid på torsdag nästa vecka, även då 8:30(!). Simon jobbar antagligen vid den tiden så jag ska dra med mig mormor tänkte jag. Slippa gå själv.
Efter BVC stannade vi till på stationskiosken och lämnade tillbaka filmen “Män som hatar kvinnor”. Den var riiiiktigt bra! Spännande som fasen och längtar tills nästa kommer ut! Eftersom Simon har helg nu så hyrde vi tre nya filmer, dom har ju sånt bra erbjudande där; 3 filmer i 3 dygn för 99 kronor! Det blev “ En shopaholics bekännelser”, “Role model” och “Marley & jag”. Komedier för hela slanten, härligt!
Väl hemma igen så somnade Liam som en stock, min lille plutt var helt färdig och förbi. Simon åkte tillbaka till Emmaboda igen då han och Tobias Johansson skulle fika på Emmagården. Fusk! Men han lovade dock att ta mig sig en räkmacka hem, hihi.

Så fort Liam har vaknat och Simon kommit hem igen så ska vi åka in till Nybro och ta tag i storhandlingen som ännu inte blivit av. Om jag är riktigt snäll så kanske jag kan övertala gubben att följa med in på Lindex också. Liam skulle behöva ha lite nya mysbyxor då han växt ur de flesta. Vi får väl se om han går med på det…

onsdag 26 augusti 2009

» födelsedagen

Liam, jag och mormor hade det jättemysigt i Emmaboda. Vi åt varma räkmackor och bakelser, jättegott! Gick sedan till affären och Liam somnade så sött i vagnen. Vaknade inte ens när jag lyfte över honom i bilbarnstolen, fisen måste ha varit riktigt trött.
Åkte hem till Broakulla, släppte av mormor, packade om skötväskan, hämtade Diesel och styrde nosen mot Kosta. Mamma var i full gång med att slipa spegeldörrarna hon köpt av Malin och satte även mig i arbete. Efteråt gick vi upp till Kosta Outlet och kollade lite på barnkläder, köpte godis på Pralinen och sedan bjöd mamma mig på födelsedagsmiddag! Det blev hamburgertallrik som brorsan slängt ihop på Sportbaren. Jag gillar inte hamburgare annars men den är sååå god - och stooor! Liam satt och lekte på golvet och hjälpte morbror Adde i köket under tiden vi åt innan det var mat- och sovdags för honom. Väl hemma hos mamma igen började telefonerna ringa. Nadde, svärfar, Simon, svärmor och… pappa! Knasgubben hade äntligen kommit på att det var min födelsedag! När jag svarade var han nära inpå att kissa ner sig av skratt. Demens och urinläckage, kan det vara åldern tro? Knaaaas!
Fick därefter ett MMS av Simon – en överraskning! Visade sig att han tagit ledigt från jobbet ikväll och satc%20boxresten av veckan! Han hade även köpt hem ingredienser till hemmagjord pizza, massa godis och hyrt filmen “Män som hatar kvinnor”. Jag har det bra jag! Så vi packade ihop oss och åkte hem till min älskling som satt och väntade. Sedan kom nästa överraskning – Liam kom inrullandes med gåstolen i köket och hade händerna fulla av ett paket! Det var hela “Sex and the City”-serien! Så nu har jag att göra många höst-kvällar framöver, härligt!

» det är ingen vanlig dag…

…för det är Agnes födelsedag hurra hurra hurra! Jaha, då var man fyllda 22 med. Det har ringt och pipit i telefonerna hela morgonen tycker jag. Morfar sjöng och skrålade för mig innan vilket han alltid gör när någon fyller år. Pappa ringde för en stund sen också men glömde helt bort att gratulera, knasgubbe. Precis så gjorde mamma också för två år sen. Ringde mig två gånger på födelsedagen innan hon den tredje gången kom på att jag fyllde år. Tokig familj jag har!
Klockan halv ett ska Liam, jag och mormor till Emmagården och luncha, härligt!

Fick förresten ett litet kusinbarn igår. Han var beräknad idag egentligen men kunde inte vänta! Grattis Emma och Alle till en liten kille!

Namnlöst-1

tisdag 25 augusti 2009

» tisdagkväll

Nu sover min lille fis. Enda sedan tänderna kom så ska han vara vaken till åtta, nio varje kväll. Tokvägrar sova helt enkelt! Men nu äntligen med lite övertalning så sussar han sött.

Imorgon ska vi till Nybro och storhandla vilket vi alltid gör när lönen kommit. Bra att lagra upp blöjor, kattmat, hundmat, NAN, havregröt och puréer så det klarar sig månaden ut. Annars blir det bara en massa småspring till affären jämt så det är skönt att alltid ha det hemma.
Efter att Simon åkt till jobbet så ska Liam, jag och mormor till Emmagården. Hon ville bjuda mig på födelsedagslunch vilket jag inte tackar nej till! Dom serverar det godaste jag vet – varma räkmackor. Finns inget bättre och ingen som kan göra godare än Emmagården! Tänk om man kunde komma över det receptet… Usch, nu blev jag hungrig ju. Kanske ska äta lite kvällsmat innan Simon kommer hem från jobbet..?

» topp 50

Får passa på och skriva en truddelutt nu när Liam bara sover, sover och sover.
Anna och Alvin kom förbi en sväng innan och lekte lite, dock så sov Liam även då så han fick leka ensam. Men det gick ju lika bra ändå, tyckte han! Hade precis besök av Erlandsson också. Han slängde av några flyttlådar han snott på jobbet. Vill han bli av med oss, tro? Och så ringde Lisa nyss. Hon ville komma förbi lite senare och kolla in alla prylarna som ska slängas/ges bort. Får hoppas hon tar allting så vi blir av med skiten. Fan, vad jag vill flytta nu.. Att det ska ta sån tid att få klartecken? Fråga inte, lååång historia…

Kikade in på Föräldrabloggar igår och upptäckte att både jag, mamma och Simon hamnat på deras Topp 50-lista. Kors i krösamoset! Gå in och kika om du också finns med här!

namnlös

» alvin på besök

IMG_4543IMG_4545IMG_4539

måndag 24 augusti 2009

» paket

Nu är vi hemkomna. Liam, jag och Diesel har varit hos mormor Anneli och morbror Adde i Kosta. Fick ett litet ryck och åkte vid fyra-tiden. Haft det riktigt mysigt! Suttit ute, lekt med Liam, käkat lite god kvällsmat och snackat lite skit. Mamma åkte upp till affären och hämtade paketet som hade kommit! Alltså barnkläderna vi köpt på me&i-partyt hos Malin. Jättefina var dom! Det blev två långärmade och en kortärmad tröja till Liam. Tog lite större storlekar så han inte växer ur plaggen allt för snabbt.

Här har vi dom! Söta va? Den i mitten kommer nog Simon gilla…

092120_kat_090803092101_kat_090730092108_kat_090730

Sen har jag fått ett paket på posten idag, alltid lika roligt! Det var från Åsa på O-Råsa som skickat en jättesöt liten elefant som tack för tävlingen. Men det är ju jag som ska tacka!

crochetellie

» vinnare – o-råsa

Numret som slumpades fram blev…

 random

Och vinnaren är…

 vinnare

Grattis Kristin! Maila mig (agneslauedberg@hotmail.com) ditt namn och din adress så kommer snart en liten elefant i brevlådan! 
Ett stort tack till Åsa på O-Råsa för ett jättekul samarbete!

Tävling: MyKidoo

Tävlingen i samarbete med O-Råsa är nu avslutad och en vinnare kommer att lottas fram och presenteras här i bloggen ikväll!

Jag har nu ett nytt samarbete med MyKidoo! Du kan vinna ett presentkort på 300 riksdaler att handla för i deras mysiga webbshop!
____________________________________________

Reglerna är enkla och alla kan vara med!
För dig med blogg:
♥ Kopiera BILDEN + TEXTEN nedan och publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!
♥ Besök MyKidoo, kommentera i detta inlägg och berätta vilken som är din favoritprodukt. Samt lämna ditt namn och din bloggadress.

För dig utan blogg:
♥ Tipsa minst 5 stycken vänner om tävlingen via mail + en kopia till mig (agneslauedberg@hotmail.com).
♥ Besök MyKidoo, kommentera i detta inlägg och berätta vilken som är din favoritprodukt. Samt lämna ditt namn och din mailadress.
OBS! Har fått höra att MyKidoo’s webbshop inte funkar riktigt som det ska, att man tyvärr inte kan se alla deras produkter. Om det händer dig också - strunta i just det momentet!
logo Jag är med och tävlar om ett presentkort på 300:- från MyKidoo hos Agnes.
Var med och tävla här du också!


Vinnaren utses genom lottning.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas måndagen den 7 september klockan 12:00!
söndag 23 augusti 2009

» besök

Paret ifrån Kalmar har idag varit och hälsat på kattungarna. Det syntes på de båda hur kära dom blev i de små ulltussarna! Så den 11 september när de kommit hem från utlandsresan kommer dom och hämtar Neoh och Mille. Vad härligt att ha hittat ett hem till dom, slippa oroa sig för det mer.

Nadde och Jörgen kom sedan förbi en sväng för att lämna Liams halvårs-present. Ett par dötuffa jeans och en tröja! Älskar när Nadde köper kläder till honom för hon vet precis vad jag tycker om!

IMG_4458IMG_4466IMG_4467IMG_4475IMG_4489IMG_4498IMG_4499IMG_4508IMG_4511

lördag 22 augusti 2009

» auktion

Vilken härlig dag det har varit! Klockan halv 9 kom mamma för att sitta barnvakt åt Liam och vid kvart över åkte vi till Göttorp där auktionen skulle hållas. Det var mycket mer prylar och möbler än vad jag föreställt mig, trodde mest det skulle vara verktyg och andra gubbleksaker. Så visst shoppade vi lite! Svärmor hade sagt att hon skulle betala det vi köpte upp till 2500 kronor, inte illa va? Så vi kunde handla med gott samvete och slippa tänka på att man egentligen inte hade råd med något. Vi köpte i alla fall en byrå, snapsglas och en tv som vi ska ha i sovrummet. Även en stor brudkista som Liam ska få ha på sitt rum med leksaker i, jättefin! Simon och jag har letat efter en länge som man kan måla om och göra i ordning, dock var inte svärmor så förtjust i idén då kistan var från 1847. Kanske synd men samtidigt så skulle den bli så himla fin om jag bara fick göra som jag tänkt mig. Vill måla den vit och sedan beställa en väggtext med några fina ord (kanske en barnramsa?) att ha på locket. Funderade på “Once upon a time…” eller “Once upon a time there was a boy named Liam…” Det kan väl bli mysigt att ha i en barnkammare? Vi får se om svärmor ändrar sig, annars får jag helt enkelt hitta en annan.

Fick ett samtal under auktionen. Det var en tjej i Kalmar som var intresserad av både Mille och Neoh! Hon verkade jättemysig och hennes kille var visst ifrån Emmaboda. Så imorgon kommer dom för att få träffa de små busfröna, så kul!

Nu ska jag tillbaka till soffan och mysa med min karl framför en film!

fredag 21 augusti 2009

» tänder på g

Det fina vädret höll visst inte i sig för nu regnar det och eventuellt skulle det bli åska också. Får bara hoppas att det är uppehåll imorgon. Vi ska nämligen på auktion, inte varje dag det händer. Det är Simons morfars alla möbler och prylar som ska säljas och det hålls ute i trädgården.
Så imorgon kommer mamma vid 9-tiden och passar Liam medans gubben, jag, mormor och Arne åker ut dit. Får se om man hittar något skoj! Kanske finns det någon rolig och praktisk gammal möbel man kan göra i ordning och ha i nya lägenheten. Maybe baby.

Igår upptäckte förresten mamma att Liam har tänder på gång. Man kan se ett par riskorn så det förklarar ju varför han varit så grinig på sista tiden. Trodde först han började bli sjuk men antagligen var det tänderna och lite feber som spökade. Smörjde hans lilla tandkött med flytande alvedon innan läggdags och får nog göra det även ikväll. Förhoppningsvis så lindrar det lite i alla fall. Min store lille kille!

torsdag 20 augusti 2009

» sol, sol, sol

Vilket härligt väder det har varit idag! Medans Liam sov så passade mormor och jag på att dona i trädgården. Efter att han vaknat igen så fick han självklart följa med ut i solen och ha det gott med oss! Han satt och myste i sittvagnen och lekte med sina leksaker. Underbara unge!

IMG_4371IMG_4373IMG_4384IMG_4390IMG_4408IMG_4412IMG_4417IMG_4419IMG_4451

Klockan fyra kommer mamma och Adde på besök. Vi ska grilla och avnjuta middagen i solen på verandan! Härligt!

onsdag 19 augusti 2009

» mitt busfrö

IMG_4364IMG_4337IMG_4338IMG_4344IMG_4348IMG_4361

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam