lördag 29 augusti 2009

Noblessekakor och brownies

Här kommer recepten på kakorna jag bakade igår. Har själv fått (läs: snott!) receptet på Noblesskakorna av mammas moster Ingela. Hon hade bakat dom till kaffet på sitt 50-årskalas och vad ska jag säga? I got hooked!

Noblessekakor
225 grader
Ca 20 stycken

Ingredienser:
175 g margarin
100 g ljus blockchoklad
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
20 skivor Noblesse

Tillagning:
Smält samman margarinet och chokladen i en gryta. Låt svalna. Rör sedan i de övriga ingredienserna. Häll upp i aluminiumformar och grädda i 225 grader ca 10 minuter. Lägg en Noblesseskiva på varje kaka direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna. Förvaras i frysen.


Brownies med bitar av vit choklad

175 grader

Ingredienser:
100 g mörk blockchoklad
100 g ljus blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
100 g vit blockchoklad

Tillagning:
Dela den ljusa och mörka blockchokladen i mindre bitar ock smält dem i en kastrull på svag värme.
Tillsätt smöret i klickar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Sikta samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner de lätt krossade nötterna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Slutligen, hacka den vita blockchokladen i lagom bitar och rör ner. Häll smeten i en smörad och bröad långpanna som delas av med exempelvis aluminiumfolie så att den mäter ca 20x25 cm. Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter. Den ska vara seg inuti och frasig utanpå. Skär i mindre fyrkanter när kakan svalnat.

2 kommentarer:

Malin sa...

Man tackar :)

Kerstin sa...

Då skulle du verkligen missat nåt =D Nej det var en fruktansvärd dröm, men när man får barn så handlar de oftast om att man försöker skydda dem men det går inte. Dumma drömmar =( Hoppas du får en härlig dag! Kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam