lördag 31 mars 2012

Klick klick från Cutiepie.se

Jag fick nyhetsbrevet från Cutiepie.se igår där de erbjöd spännande påskrabatt; fraktfritt fram till den 9 april samt 10% på hela sortimentet om man angav koden “easter” i kassan. Sen fick även de 50 första kunderna en påskgåva!

Jag kunde inte riktigt låta bli att göra en beställning, och jag hade ju även ett presentkort att göra av med i butiken. Så några av deras nyheter blev hemklickade till min Liam; två läckra pilotbrillor, en somrig t-shirt och ett coolt läderarmband med nitar!

Liam är hemma igen!

IMG_0015

Här fikas det på Liams rum!

För ett par timmar sedan ringde det på dörren och in kom Liam med sin mormor, gammelmormor, bonusgammelmorfar och lille Bonzo i släptåg. Han var väldigt nöjd efter sin natt hos mormor och än nöjdare då han fått ett påskägg och en stor chokladhare idag. En vecka för tidigt, men ändå, godis går ju alltid ner.

Gammelmorfar hann knappt gå innanför dörren förrän Liam släpade med honom in på sitt rum, han var lek- och fikasugen nämligen och det finns ingen bättre lekfarbror än just gammelmorfar!

fredag 30 mars 2012

Mys med mormor

IMG_9985

Efter bus, lek och en god middag följde Liam med sin mormor hem där han ska sova över i natt. Hon ville ha honom lite för sig själv då det var ett tag sedan han sov över. Han hade knappt tid att säga hej då utan rusade glatt ner för trappen med sin packning och kastade en slängkyss efter sig! De skulle titta på film ikväll och leka med alla hans leksaker som han har där. Så honom går det ingen nöd på!

Gubben och jag ska ha en lugn filmkväll tänkte vi och se Dansa med vargar. Har sett den för en massa år sedan men såg bara halva, som jag inte ens minns något av. Men eftersom alla säger att den ska vara så himla bra så ska vi se hela ikväll i sällskap med en påse lösgodis och lite popcorn!

En smak av sommar

Idag låg det ett paket och väntade i brevlådan, ett oväntat sådant och överraskningar är alltid välkomna hem till oss! I paketet fanns en av Göteborgs Kex senaste nyheter; Singoalla Cheesecake Jordgubb! Jag ska vara helt ärlig, jag har alltid varit mer av en Ballerinagalning då jag älskar choklad. Men jag måste erkänna att jag blev positivt överraskad av dessa, jättegoda och jordgubbssmaken ger verkligen en känsla av sommar!

Jag behöver väl inte ens gå in på vad vårt kakmonster tyckte om dom?

IMG_9980IMG_9964IMG_9981

Pynta till påsk


 

Inköpsställen:

Åtta är bättre än fem…

IMG_9940

Min gladfis i sin nya coola skjorta från Molo!

Liam har i veckan haft lite problem med sömnen, han har varje morgon vaknat ledsen och rädd vid fem-tiden, strax innan sambons klocka ringer. Jag har suttit hos honom men han har inte lyckats somna om alls, då har jag istället tagit med honom, våra kuddar och täcken in till vardagsrummet där vi krupit ner i soffan. Där har han lyckats somna direkt och sovit fram tills det är dags att stiga upp.

Idag är första dagen den här veckan då han inte vaknat så okristligt tidigt och varit ledsen. Idag var det istället en glad kille som studsade upp i sängen vid åtta med fjärrkontrollen i högsta hugg och tjatade om att han ville kolla på “Dajsa” på tv. Åtta är sååå mycket bättre än fem!

Och jo, anledningen till att jag lagt honom med mig i soffan och inte i vår säng är för att han inte ska vänja sig och vilja sova hos oss. Han har alltid sovit i sin egna spjälsäng enda sedan han var nyfödd och det var aldrig några problem. Tills vi plockade bort ena väggen i spjälsängen i somras. Då vägrade han plötsligt och kunde bara somna i vår säng. Något som vi då tillät utan att tänka på att det inte skulle bli så lätt att vänja av honom igen. Så då nattades han i vår säng, bars in i sin egen, sprang till vår mitt i nätterna eller på morgnarna och la sig igen. Så höll det på. I månader. Enda tills vi flyttade hit, till vår nya lägenhet, och han fick ett nytt rum och en ny barnsäng som han verkligen trivs i. Såsåäre.

torsdag 29 mars 2012

Legobygge

IMG_9887IMG_9864IMG_9866IMG_9877IMG_9913IMG_9875IMG_9894IMG_9900IMG_9867

onsdag 28 mars 2012

Vårstädning även hemma

IMG_9846

Påskris har plockats och fjädrar har letats fram!

Idag har jag ägnat hela dagen åt att städa. Det var inte meningen egentligen då jag har städdag på fredagar, men jag fick ett ryck helt enkelt. Slet ner de lila gardinerna och plockade ner allt annat som också var i samma färg och bytte mot vita gardiner och små inredningsdetaljer i vårigt limegrönt. Det lila får komma fram till hösten i stället, det är lite för murrigt nu nästan.

Känner mig jättenöjd i alla fall efter att ha fått upp nya gardiner, dammtorkat från golv till tak, dammsugit och skurat. Det var välbehövligt – och fint blev det!

tisdag 27 mars 2012

Efter logopeden

Efter mötet hos logopeden blev det ett besök i lekparken vid ER-sjön innan vi begav oss hemåt. Liam (och hans pappa) tyckte det var väldigt roligt och spännande att åka rutschkana!

IMG_9772IMG_9825IMG_9798IMG_9833IMG_9771IMG_9770IMG_9764IMG_9819IMG_9796

Hos logopeden

Vid halv ett plockade gubben och jag upp Liam på dagis för att åka till Emmaboda och träffa logopeden för första gången. Tyckte det gick jättebra, han var så duktig så. Hon hade förberett lite övningar till honom som han utförde och så fick vi berätta lite hur vi upplever hans talsvårigheter, hur det fungerar hemma och hur han utvecklats på sistone. Jag tycker själv att han tar ett steg framåt varje vecka, ett nytt ord eller två kanske poppar upp. Det går hur som helst inte bakåt och det känns ju tryggt.

Hon tyckte i alla fall att Liam verkade vara på god väg att komma ifatt och han kan i princip när som helst börja prata på riktigt. Att han var som en svamp som sög upp allt vi sa men “sparade sig” än så länge. Och det har vi ju hört förut också, att det säger pang och så börjar dom prata. Så jag får helt enkelt hia mig lite, det kommer när det kommer.

Hon skulle skicka oss lite övningar som vi kan pyssla med och även en ny tid för möte. Nästa gång blir däremot inte förrän strax innan sommaren så det får man väl ta som något positivt!

Vårstädning

Namnlöst-1

Ja, nu har bloggen fått sig en vårstädning. Kände att jag behövde lite gladare färger och ljusare design. Och påsken börjar ju närma sig allt mer för varje dag och då är det ju gult som gäller! Tänk vad glad man kan bli av lite färg!

måndag 26 mars 2012

En hemmadag

IMG_9759

Sjuklingen är visst piggelin igen!

I natt var det en ledsen kille som inte kunde sova, det slutade med att han och jag gick in och la oss i soffan i vardagsrummet för att i alla fall få ett par timmars sömn. Och han somnade ganska snart efter det men vaknade i morse och var ledsen igen. Eftersom både Simon och jag är förkylda och halvdassiga tänkte jag att något var på gång även för vår lille då han var så trött och slö, så han fick stanna hemma idag.

Förmiddagen har varit lugn, vi har mest vilat i soffan men efter att ha ätit lunch och fått ett härligt bad blev han pigg som en mört. Så kanske behövde han bara vila upp sig lite. Jag tror i alla fall att han kommer gå på dagis imorgon så det känns skönt. Han är ju knappt aldrig sjuk vår plutt, han har fått sitt immunförsvar från sin morfar, så vi kan inte klaga. Men när han väl visar att han inte mår bra får man ha lite extra uppsikt helt enkelt.

söndag 25 mars 2012

Våffeldagen

Jag hade egentligen inte haft en tanke på att fira Våffeldagen idag. Men min mamma dök upp med både smet, jordgubbssylt och vispgrädde och då kunde man ju inte tacka nej. Liam var som tokig i våfflorna och fick i sig tre stora baddare!

IMG_9744IMG_9729

Sommartid

IMG_9727

Halv tio blev jag väckt av en gladfis som kom in med fjärrkontrollen i högsta hugg. Men egentligen var hon ju halv nio, så man kan ju nästan påstå att jag, morgontrött som jag är, var uppe med tuppen. Gubben däremot gav sig av tidigt i ottan, han jobbar extra på fabriken idag nämligen så idag är det bara Liam och jag.

Fisungen och jag har fått i oss frukost, städat lite och varit ute och lekt i solen. Det är inte lika varmt som det varit innan i helgen, det fläktar lite mer, men annars är det riktigt trevligt i solen! Och det tycker givetvis Liam också som mer än gärna drar fram sina uteleksaker och åker rutschkana.

lördag 24 mars 2012

Vinnare: Smultronbarn Barnkläder

Tävlingen i samarbete med Smultronbarn Barnkläder är nu avslutad
och två vinnare av varsin valfri vårmössa är utsedda – det blev nummer 167 och 2 (av 169 lotter)!
Maria scorpionCreyla
Stort grattis till er!
Tusen tack till Annika och Maria bakom Smultronbarn Barnkläder för de vårfina vinsterna
och tack till alla 82 deltagare som ville vara med!

Under tiden…

…mamma och pappa grejar med middagen är Liam och Buzz ute och åker lite rutschkana!

IMG_9676IMG_9686IMG_9675

I lekparken

Vi hade egentligen tänkt åka till Leo’s Lekland i Växjö idag, var så länge sen vi var där och Liam har även presentkort att göra av med. Men eftersom vädret har varit så fint sparar vi oss till en regnigare dag framöver istället. Så det har varit en slapp lördag för vår del, men en liten sväng till lekparken blev det!

IMG_9652IMG_9650IMG_9614IMG_9593IMG_9632IMG_9609IMG_9603

fredag 23 mars 2012

Sommar på vår balkong

Vi har suttit ute i solen på balkongen i över fyra timmar! Sambon har suttit i bara shorts och solat och tagit en öl eller två. Helt otroligt, det är ju rena rama sommaren. Det blev lite sällskapsspel med såklart, lite Maxi Yatzy och även Gin Rummy.

Liam har busat som tusan, åkt rutschkana, ätit piggelin och solat i sin solstol. Han envisades däremot med att ha mössa på sig, och det kanske var lika bra för man vet ju aldrig. Man ska ju vara lite försiktig med att näcka för tidigt trots värmen så det gjorde han ju rätt i, min kloke pojk.

Nu ska jag slänga ihop en potatisgratäng och sen ska grillen tändas – fredagsmys is da shit!

IMG_9577IMG_9547IMG_9570IMG_9584IMG_9589IMG_9582

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam