onsdag 21 mars 2012

Hörselprov i Kalmar

IMG_9486

Liam smaskar på sin goa glass efter besöket på Audionommottagningen.
(Klädd i en av sina tuffa mössor från
Smultronbarn Barnkläder – älskar dessa stjärnor!)

Efter dagis åkte Liam, jag och min mamma in till Kalmar Länssjukhus för att besöka Audionommottagningen. Liam ska ju börja gå hos en logoped i Emmaboda för att få hjälp med talet, och då måste man först kolla hörseln så man kan utesluta att det är där felet ligger.

Liam var superduktig även om han är så otroligt kittlig vid öronen. Hon kollade först med lampa för att se så allt var bra. Därefter fick han göra en del olika hörseltester. Först med hjälp av en stapelclown, han fick en kloss i taget som han satte vid örat, när han hörde att det pep fick ha sätta klossen på clownen och så fick han en ny kloss. Han reagerade på alla pip, stora som små och uttryckte ett glatt “tuut-tuut!” varje gång. Andra testet var med hjälp av en tecknad film och två tv-skärmar och två högtalare på varje sida om honom. Först spelade dom upp ett tyst ljud i en av högtalarna och då fick han peka på vart ljudet kom ifrån. Han hade rätt varenda gång, nemas problemas. Tredje testet var några konstiga grejer som han fick sätta i öronen för att mäta något-vad-det-nu-var. Inga problem där heller, allt var precis som det skulle med hans hörsel. Så skönt att höra! Och efteråt fick han välja vilken glass han än ville på Pressbyrån, för att han varit så himla duktig!

På vägen hem stannade vi till på Sibylla i Nybro och åt en onyttig middag. Klockan hade ju hunnit bli lite sent och det var skönt att slippa laga mat nu när vi kom hem. Liam är alldeles slut efter dagen och ligger nu i soffan och tittar på film med snutte och tutte. Jag ska också krypa ner bredvid!

5 kommentarer:

Alfva sa...

Duktiga killen - skönt att det inte verkar vara något problem med hörseln ändå! :)

Åh - är det något jag saknar med Stockholm så är det Sibylla. Finns ju knappt någonstans här! .(

Coquina sa...

Skönt att allt gick bra med hörseltestet =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

Pappan Anders sa...

Gött att de gick bra :-) Min son går också hos en logoped men han vägrar prata där. Liam valde bästa glassen, min son väljer oftast den sorten.
Ha De!

Anonym sa...

När min kille var ca 4 år var det en del ljud och ord han fortfarande inte sa och det räckte med ett besök hos logopeden (och det obligatoriska hörseltestet) för att det skulle lossna. Han ahde alla ljud där men behövde lära om och det gick lättare än trott. :)

//Anna

alexandra mamma till Tove och Lykke sa...

åhh skönt att allt är bra med hörseln iaf.. Och bra att han får hjälp med talet.. hoppas det går frammåt snart då.. kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam