måndag 29 augusti 2011

Potträning pågår

IMG_2311Liam hjälper till att plocka pinnar i trädgården,
strax innan den lilla “olyckan”!

Potträningen här hemma går superbt. Liam är så himla duktig varje dag och än så länge har det bara hänt två olyckor. En förra veckan när han skulle göra nummer 2 på pottan men korvarna var visst lite sega så dom hängde liksom med när han trodde han var klar. Yummy! Och så en olycka ikväll också när vi var ute och hjälpte till (läs; tittade på) när Peter och Adde sågade ner lite träd i trädgården. Då gick han utan blöja och glömde bort att säga till när han var kissnödig, så det blev ett bad!

Igår sov han middag på soffan naken och efter en stund vaknade han upp med en jäklar-jag-har-ju-ingen-blöja-min, hoppade ner från soffan, satte sig på pottan, kissade och gick och la sig igen för att sova vidare. Sambon och jag bara tittade på varandra. För det måste ju vara ett gott tecken att han vaknar av att han behöver kissa?

Nästa steg i potträningen blir att låta honom ha byxor och kalsonger på sig, så han lär sig säga till eller klä av sig själv när han är nödig. Vi har ännu inte sagt till på dagis att han pottränas, vi tar en sak i taget i lugn takt så han kommer in i det. Så steg 3 blir såklart att gå till dagis utan blöja och bli helt torr på dagarna. Kommer nog skitbra!

1 kommentarer:

mamma jakeline sa...

Det är ett jättebra tecken att han vaknar av att han behöver kissa! :) Vad duktig han är! Helt plötsligt är de så stora! Vår äldsta har varit torr nu i några veckor och nu äntligen börjar han gå på toa när han är nödig utan att vi behöver tvinga dit honom i tid och tid. :)

(nu har ju han då utvecklat någon sorts toafetisch så han sitter gärna där ofta och länge. Allra helst när en annan också måste gå... :P)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam