fredag 17 juni 2011

En tokig dag på Öland

Det blev väl kanske inte riktigt som vi tänkte oss idag. Har längtat efter denna dag i två veckor, främst för att träffa lillebror på hans nya jobb men även för att få en rolig utflykt med familjen.

När vi kommit över Ölandsbron och närmade oss Algutsrum hände det tråkigt nog en liten olycka. Det var massor av trafik som det brukar vara på Öland på helgerna. Jag körde och i ögonvrån fick jag se två stora hundar som kom utspringande mitt på vägen, sick-sackande mellan bilarna. Jag tvärbromsar givetvis. Allt gick så snabbt men ändå i slowmotion. Jag hann be en snabb bön om att inte köra på de stackars hundarna. Men till min fasa (och resten av medtrafikanternas) såg jag hur jag kom närmare och närmare den ena hunden och hur den försvann under vår bil. Jag var väl mer eller mindre i chock, storlipade och visste inte vart jag skulle ta vägen. Aldrig att jag skulle hoppa ur bilen för att se en stackars hund i två delar! Men helt plötsligt ser vi hur hundarna springer iväg och rätt ut i trafiken igen. Den ena hunden måste ha haft en sån tur att den hamnade precis under vår bil mellan framdäcken. Vi hittade inget blod på vägen så förhoppningsvis fick den inte några större skador. Jag hoppas verkligen inte det. Sambon sprang ju ut och efter dom, för är hunden skadad måste den ju till veterinären direkt. Men några hundar hittade vi inte, däremot en helt idiotisk ägare som jag kommer polisanmäla imorgon. Så ansvarslös så man kan börja gråta. Såna människor ska fan inte ha djur! Jag vet inte om de hittat hunden ännu, men jag hoppas att den mår bra!

Så vår dag började väl inte jättebra precis, som om inte olyckan vore nog började det ju givetvis spöregna också. Så efter att ha rett upp allting åkte vi till Sandvik, åt lunch och matade fåglarna. Sen blev det en tur till Byxelkrok och lite shopping i de små byarna. Vid fem-tiden mötte vi upp min mamma och Peter i Löttorp, de ska vara på Öland hela helgen. Vi gick till restaurangen där lillebror ska jobba under hela sommaren och åt en jättegod middag och efterrätt. Vädret klarnade upp under kvällen så vi satt ute och njöt enda tills vi skulle bege oss hemåt igen. Fast jag är lite avundsjuk på mamma och Peter, hade också gärna sovit över en natt!

Peter och mammaLiamLiamPeter, mamma och Liam

2 kommentarer:

Angelica sa...

Åh,tack vad gullig du är.

Ok,ja för jag vet inte alls vad som flugit i han. Men igår kväll chockade han med genom att han visade att han ville bada i baljan :DD Ett STORT framsteg. Men jag låter han ta det i sin takt.. tänker absolut inte tvinga i han,för det går bara åt pipsvängen.

Anonym sa...

Men fy sjutton så läskigt.. :( Vidrigt att känna att man har kört över något, sen inte veta hur det gått! Tur att det verkade gå bra för stackars vovven iaf!
Kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam