torsdag 3 december 2009

» lisebergs julmarknad

Klockan halv tio igår lämnade vi av Liam och Diesel hos mamma och därefter begav vi oss till Lessebo. Hade föreställt mig en hel hord av människor och resväskor som armbågade sig in i bussen, trångt och inga platser – men det var bara vi där! När bussen kom satt det bara några få pensionärer och på vägen hoppade det på max sex personer till. Vi var sammanlagt 15 stycken i denna stora buss och jag var ganska förvånad. Visst, det var ju på en onsdag och många jobbar men hallå? Liseberg! Ta ledigt!
De tre damerna som hoppade på i Växjö satte sig längst bak, två platser från oss. Och gissa om det var liv på dom? Det var som att sitta i ett hönshus (minus fjädrar och sågspån) med vin, skvaller och grova svordomar! “Såg ni blattekärringen i Dansbandskampen i helgen? Att man bara FÅR ha tuttarna så nära hakan!” Jag kunde inte göra annat än att lyssna, begrunda och undra; Are we there yet?

Klockan tre var vi äntligen framme! Det var fortfarande ljust ute men lika mysigt ändå. Fanns massor att titta på och njuta av. Tids nog mörknade det och hela Liseberg var som ett enda stort tomteland – julstämning för fulla muggar.
Handlade lite också, köpte hemmagjord fudge i alla möjliga smaker, julkorv och fyra vita träbokstäver (L,I,A,M) till Liams dörr.
Efter några varv gick vi in på en bar för att värma oss. Simon tog en öl och jag drack varm choklad med vispad grädde. Tobias ringde och vi kom fram till att mötas nedanför tornet inom några minuter. Därefter gick vi till en restaurang och åt middag, snackade och hade trevligt. Tog några varv till, spelade bort (en hel del) slantar på chokladhjulen som inte gav utdelning en enda gång.

Tobias och Andreas gick hemåt, vi begav oss tillbaka till bussen och den långa resan hemåt var igång. Men nästa år kommer vi vara på plats igen!

IMG_6650 IMG_6563IMG_6578IMG_6580IMG_6581IMG_6582IMG_6584IMG_6585IMG_6586IMG_6587IMG_6591IMG_6592IMG_6596IMG_6598IMG_6599IMG_6601IMG_6604IMG_6608IMG_6616IMG_6622IMG_6628IMG_6633IMG_6637IMG_6640IMG_6643

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å då ska mormor och Liam följa med!!

Elin - Ett hus till oss sa...

Åh så mysigt med Liseberg, jättefin bilder verkligen! Det låter som en riktig toppendag! Jag skulle också vilja åka dit.

Jag tänkte tipsa dig om en rolig tävling jag har nu, massor av fin barnrumsinredning :)

Jag önskar dig en härlig kväll!

Carolina sa...

Nu är vinnaren av Lucka 3 dragen och presenterad i bloggen, kika in om det blev du?! Delta gärna i dagens lucka och övriga pågående tävlingar om du inte redan gjort det! :-)

Ha en underbar fredag! Kram Carolina

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam