söndag 12 september 2010

Jordnötskakor

Jag har varit skitsugen på min favoritkakor i flera dagar nu och ikväll fick jag ett ryck och slängde ihop en plåt! Dom här jordnötskakorna är supermumsiga och jag tokälskar dom. Livsfarliga, med andra ord!

Ingredienser:
2 dl socker
4 dl ljus sirap
2 burkar jordnötssmör (Skippy)
10 dl ricecrispies
2 tsk vaniljsocker
200 g ljus blockchoklad
200 g mörk blockchoklad

Tillagning:
Smält socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull, får ej kokas. Häll sedan i ricecrispies och vaniljsocker och blanda runt. Bred ut på en långpanna med smörpapper och låt stelna lite. Smält blockchoklad att pensla (jag använde en slickepott) på kakan. Låt stelna, skär i bitar och förvara sedan i frysen!

Tips! Använd blockchokladen efter eget tycke och smak. Kanske vill ni ha två mörka eller två ljusa chokladkakor på själva jordnötsbottnen? Man kan blanda lite som man vill!

1 kommentarer:

Emma Johansson sa...

Hej!
Hur är det det med er?
Nu är jag tillbaka på bloggen igen efter ett litet uppehåll..
Har röstat på dig hos mammabloggarna :)
Kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam