tisdag 30 juni 2009

» djurvän som jag är…

Usch, vad varmt det har varit idag, klibbigt och kvavt. Får hoppas på lite åska snart så luften blir lite friskare.

Det har inte hänt så mycket denna tisdag. Mamma och mormor kom hem från deras två-dagars utflykt på Öland. Mamma var självklart skitbrun. Hobbyneger!
Både hon och mormor har varit och hälsat på vår nya lilla familj också. Mormor blev kär i allihopa. Imorgon kommer hon in med en liten kattlåda till dom små. Den som Anna har lånat ut till oss har så hög kant så dom kommer inte upp. Man vill ju få dom rumsrena.
Jag hade näst intill förväntat mig en predikan ifrån mormor. Att hon skulle tycka vi var naiva som tog på oss en kattfamilj utan att tänka igenom det. Men nej, det gjorde hon faktiskt inte. Inte när hon fick veta att dom var oönskade och skulle skjutas. Ja, du läste rätt. Inte bli avlivade hos veterinär – utan skjutas! Jag hade självklart aldrig låtit det hända. Då hade jag fått dras med dåligt samvete när jag kunde ingripa och göra något för att förhindra det. Och det har ju vi gjort och det känns jättebra.
Birgitta, min kontaktperson på katthemmet, var så tacksam för att vi tog hand om dom. Hon tyckte att “det borde finnas fler som vi i världen”. Jättesnällt sagt.
Man hör och läser varje dag om djurplågeri och tortyr i media. “Stackars djur”, tänker folk. Rynkar pannan och kanske gråter en skvätt men gör aldrig något för att hjälpa. Varför? Sitt inte där och “tyck synd om”, gör något i stället! Man behöver inte bli volontär i andra länder för att hjälpa och stilla sitt samvete. Det räcker med små saker. Skänka en tjuga till ett katthem, lämna kattmat eller lite leksaker i en fodertunna på Konsum eller varför inte bli kattfadder? Som sagt, det är en stor efterfrågan på stödhem/jourhem i hela Sverige så istället för att köpa en katt från uppfödare – hjälp istället en hemlös liten misse!
Det går att hjälpa, bara man ger sig fan på det.

Nu är min predikan över. Tack för mig!

IMG_3331
Vilda på upptäcktsfärd i det gröna

7 kommentarer:

Carolina sa...

Hej!
Vinnarna i Barntyger-tävlingen är nu presenterade i bloggen! Kika in och se om det blev du? Delta gärna i de andra tävlingarna som finns pågående också om du inte redan gjort det! kram Carolina

Okana - världens lyckligaste blivande mamma sa...

Hej.
Jättefin blogg :)
Följa varandra via bloglovin?
Jag är en 21-årig tjej som snart ska få sitt första barn.. och jag längtar.
I min blogg skriver jag om min graviditet och vardag, mode, nöje och mycket mer :)
Kramar

Okana - världens lyckligaste blivande mamma sa...

Sv: tack.
jaa, det är dags snart :)) längtar jättemkt :)
har lagt till dig med :)
kramar

Simon sa...

är på mitt gamla nr. 58 i slutet om jag inte sa det.

puss

Johan Svensson sa...

Hej!

Hoppas allt är bra med dig!

Du som tidigare har tävlat i min blogg vet väl om att jag den här veckan tävlar ut en snygg väska från Sandqvist? Det enda du behöver göra för att vara med i tävlingen är att posta en valfri kommentar till det här inlägget: http://hd.se/noje/nojesfaltet/2009/06/30/vinn-vaska-fran-sandqvist!

Kram

Malin sa...

Sicken sötis! Precis en sån kisse jag har tänkt mig som nästa katt. Men så länge vi bor här blir det inga fler katter. Vägen utanför är rena kattkyrkogården och tog vår älskade tiger Smilla =(
Lycka till som "flerbarnsmamma" ;)

celine sa...

Jag har startat en anti-djurplågeri kampanj!

Bli gärna medlem i min Anti-djurplågeri kampanj på:
http://www.emot.se/namnlistor/79/

Ps. Tipsa gärna om listan på din blogg så att kampanjen blir större och vi får fler medlemmar :)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam