söndag 31 juli 2011

Hundvakt åt sötaste Ninja

IMG_0824Liam busar med Ninja!

Mitt i packningskaoset är vi hundvakter i några timmar. Lilla Ninja som bara är 10 veckor gammal! Hon är en riktig lite goding, om än en busig sådan. Diesel verkar anpassa sig riktigt bra åt sin nya kamrat, lite nyfiken är han ju såklart men håller sig helst på avstånd. Liam är tvärtom, han ska jaga henne hela tiden och skriker av glädje bara hon kommer i närheten!

lördag 30 juli 2011

Mc-strul och annat kul

IMG_0794Liam leker med maten!

Det har varit något av en strulig dag denna lördag. Sambon tog motorcykeln till Nybro för att ställa in den hos sin pappa nu när vi ska vara iväg en vecka, vi har ju inget bra förråd här hemma där den får plats. Men han hann ju inte så långt, min otursförföljda gubbe, utan blev stående i Orrefors. Liam och jag kom dit givetvis och efter flera försök att springa igång den gav vi upp. Så vi fick åka till Nybro och hämta svärfar, plocka upp ett släp vid Shell och sen åka tillbaka till Orrefors. När sambon försöker än en gång så kläcker svärfar ur sig att han vet exakt vad felet är; batteriet. “Det var det dummaste jag hört!” kläcker sambon ur sig, men tji fick han. Svärfar hade rätt och de kickade igång motorcykeln. Voilá! Den startade! Så det vara bara att åka och lämna tillbaka släpet och allt var frid och fröjd. Bara så typiskt oss att ha sån tur i oturen jämt!

Klockan hade hunnit bli mycket på grund av allt strul och hungriga var vi. Så vi smet faktiskt in på Nybro Kebaben och åt middag. Och så lite glass till efterrätt för Liam!

Nu ikväll har städningen fortsatt här hemma, idag var det övervåningens tur. Skönt att ha det gjort nu så vi bara behöver tänka på packningen imorgon! Liam har precis somnat, något sent, men så är det på semestern. Och han behövde verkligen ett bad innan läggdags också och det drog ut lite på tiden, han hade ju så roligt med sin tokiga mamma i duschen! Han har upptäckt att han kan trycka på mina kinder när jag har hela munnen full av vatten, så det sprutar på hans mage. Behöver jag säga att busungen skrattade så han kiknade?

fredag 29 juli 2011

Vår fredag

IMG_0783 Liam med sin teservis från Barnkällar’n!

Eftersom vädret har varit skittrist och regnigt har vi hållit oss inne. Det är ju bara två dagar kvar tills vi ger oss av till stugan så en storstädningen var på sin plats. Simon och jag har hjälpts åt som ett riktigt team och fint blev det! Nu gäller det bara att låta det vara fint tills vi åker också, det blir en utmaning!

Kvällen har vi ägnat åt att laga middag, äta tacos och titta på film. Mormor har varit här också och “fikat”. Liam hämtade hela sin teservis för att bjuda på “te och kakor” och det var riktigt gott, konstaterade både mormor, sambon och jag.

Liam ligger nu och sover efter en lång dag. Sambon och jag ska krypa ner i soffan med rostade brödstänger och guacamole. Patrioten spelas in i skrivande stund så det blir kvällens film för oss!

Liams ljuvliga teservis

IMG_0760

I onsdags fick jag en efterlängtad avi och körde direkt till grannbyn för att hämta hem paketet. Liams nya fina teservis från Barnkällar’n hade kommit! Den var så söt i sin limegröna färg och sina vita prickar. Liam blev eld och lågor när vi öppnade paketet och han insåg vad som fanns där i. Och sedan dess har det blivit många koppar te för både sambon och mig!

Tack än en gång till snälla Jeanette på Barnkällar’n för presentkortet!

Glöm nu inte att alla mina läsare har 15% på hela sortimentet! Skapa inloggningsuppgifter och ange koden “agnes” för att ta del av erbjudandet som gäller fram till den 15 Augusti. Fraktfritt vid köp över 500 kronor!

“Månadsklippet” för juli är de supersöta solstolarna från Jabadabado. De finns i färgerna röd och blå med vita stjärnor och passar barn mellan 1-5 år. Ordinarie pris 299 kr, nu 229 kr. Så skynda fynda!

Tävling: Smyckesboxen.se


Jag tävlar om ett valfritt
Datumsmycke från Smyckesboxen.se hos Agnes!

Smyckesboxen.se erbjuder ett ljuvligt sortiment av personliga och trendiga smycken i silver och stål. Deras enkla, snygga och stilrena smycken är handplockade från noggrant utvalda leverantörer.

I denna tävling har en lycklig vinnare chansen att kamma hem ett valfritt Datumsmycke. Det finns fler modeller att välja mellan – både för män, kvinnor och barn – och givetvis ingår en personlig gravering på ditt smycke! Vinstvärdet ligger på mellan 299-998 riksdaler + frakt!

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mailadress och berätta vilket Datumsmycke du vill ha om du vinner!
Lott 2: “Gilla” Smyckesboxen.se på facebook och lämna sedan ditt fullständiga namn i din kommentar.
Lott 3: Kopiera bilden och den kursiva texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna direktlänken i din kommentar.
Lott 4: Klicka på “Gilla inlägg”-knappen här nedan (registrering på Bloglovin’ krävs) och skriv att det är gjort i din kommentar.

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få 4 stycken.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas fredagen den 12 augusti klockan 21:00! Lycka till allihopa!

torsdag 28 juli 2011

En sväng i stan

IMG_0730Fika på Askelyckan i Växjö!

Äntligen har vi fixat bredbandet till nästa vecka, köpte ett sånt där mobilt bredband som kommer på räkningen. Och så fick vi tre månader gratis, det var ju vänligt. Efter att vi kalasat på räkmackor och chokladboll på Askelyckan (och jagat duvorna då givetvis) blev det lite (tråkig men nödvändig) shopping till; en väska till laptopen samt en ny fungerande hemtelefon.

Ja, och så har jag ju gått och skaffat mig glasögon med. Är ju ett riktigt blindstyre och skulle behövt ett par för länge sedan. Hade ju glasögon som barn men sen visade det sig att jag inte behövde några efter en synundersökning till övningskörningen. Men nu så är det alltså dags igen. Jag ser så jävla dåligt. Kisar så förbannat och ögonen rinner av ansträngning varje dag. Att jag inte kört ihjäl någon eller mig själv än är väl ett under.
Var inne på Specsavers och fick riktigt bra hjälp. Och inte var det dyrt heller! Varför klagar alla på att glasögon är så dyrt? Tro fan man håller sig undan “domen”. Jag var beredd på en avbetalningsplan och hela ballunsen men det kommer visst inte behövas. Jag valde ett par bågar för 795:- och då fick jag en synundersökning för 1:- samt ett extra par andra valfria bågar. Sen la jag till nån reflexgrejsimojs (var visst bra vid bilkörning + att det skyddade mot repor) på båda paren och det gick på 600:-. Så för två par glasögon med min styrka + ytbehandling kommer jag få betala 1395:- . Varför har jag inte gjort detta tidigare?!

Fikagäster

IMG_0712Liam organiserar sina vindruvor…

Min morfar och hans fru kom på besök till mamma vid elva. Vi fikade ihop och Liam fick present, en jättetuff skjorta från Kosta Outlet och så ett paket med vindruvor. Det har dom alltid med sig, Liam älskar ju vindruvor. Fast det är mycket roligare att stapla och organisera druvorna än att äta upp dom!

Nu ska vi strax åka in till Växjö. Måste fixa bredband till stugvistelsen nästa vecka, annars överlever ju inte jag. Visst vore det skönt att åka utan dator och bara njuta men då skulle jag få så satans mycket att uppdatera när vi kommer hem igen!

onsdag 27 juli 2011

Pizza och boule

Vi mötte, som sagt, upp Eve, André och barnen på Don Camillo. Åt jättegod middag och efteråt fick barnen glass. Gubbarna däremot spelade boule. Sambon har aldrig provat förut men lyckades på något vis att vinna över André. Nybörjartur?

Efteråt möttes vi alla upp hemma hos Eves föräldrar där barnen busade av sig. Studsmattan var väldigt populär och barnen hoppade runt och hade jätteroligt! Ja, och André med då förstås!

IMG_0594IMG_0637IMG_0606IMG_0613IMG_0642IMG_0621IMG_0635IMG_0632IMG_0676IMG_0662IMG_0667IMG_0671

Kantarelljakt.. igen.

IMG_0590Dagens fångst!

Vi skulle ju bara ta en sväng till Lessebo, hämta paket (avslöjar innehållet senare) och besöka Bolaget. Men på vägen tillbaka råkade vi visst stanna till i skogen. Hittade massor av smarriga kantareller och Liam sov snällt i bilen under hela tiden.

Nu väntar vi på att sambon ska duscha klart, sen ska vi träffa Eve, André och barnen och äta pizza ihop. Eve skulle jobba resten av veckan och på måndag åker ju vi äntligen till stugan, så då får vi passa på att ses idag istället!

Mammas personliga almanacka

För ett tag sedan vann jag en personlig almanacka på Tryckdig.ses facebooksida. Men eftersom jag är så dålig på att använda almanacka så tyckte jag det skulle bli en jättefin present till min mamma från Liam. Hon använder det varje dag vilket är ett måste, hon är ju lite virrig av alla bollar hon har i luften!

Så igår ramlade vinsten ner i brevlådan. Den var så fin! Eftersom den är en present från Liam så blev det mycket bilder på honom inuti och jag har även fyllt i alla födelsedagar åt henne. Jag tror hon kommer bli jätteglad!

Om du skyndar dig in till deras facebooksida har även du chansen att vinna en alldeles egen!

IMG_0580IMG_0588IMG_0584IMG_0581

tisdag 26 juli 2011

Nemos födelsedag i efterskott

IMG_0566Busungen på väg hem från affären!

Efter att sambon och Diesel kommit hem från veterinären åkte vi en sväng till Eve, André och barnen. Lille Nemo fyllde ju hela 3 år i fredags så vi var och lämnade hans present. Han fick ett par lekjeans och en t-shirt från MyKidoo. Liam har ett likadant set fast med babyjeansen och jag älskar de kläderna. Åh, vad lycklig han var trots att det var ett mjukt paket!

Efter besöket blev det middagshandling i grannbyn. Sambon köpte färsk lax också som vi ska prova att grilla ikväll. Jag som inte alls är förtjust i det egentligen. Fast jag har ju hellre aldrig provat och någon gång ska vara den förste. Hmm.

Vaken natt

Liam var ett riktigt monster i natt. Ett vaket och piggt monster. Jag hade redan problem med att somna i gårkväll, utan Liams hjälp. Men så fort jag håller på att slumra in vid halv tre tjuter det till från hans rum. Sen blev det tyst innan jag hör litet tassande fram till dörren. Där står min spillevink med snuttisar, tutte och sin kudde och tittar på mig med rådjursögon. Han kröp upp till oss men inte blev det långvarigt. För efter en timme vaknar jag av att han kommer springandes och är ledsen. Då hade han smitit ner till nedervåningen och var jättearg för att han inte fick tag på sin stora ballong som han fick på marknaden i går. Han skulle absolut inte sova och jag vågade heller inte stanna i sängen ifall jag skulle somna och han skulle smita ner och greja igen. Så vi gick ner, åt frukost och tittade på en film i mörkret. När han ätit klart kröp han upp till mig i soffan, filmen tog slut så vi tog en ny. Sen somnade vi som stockar båda två, tätt i soffan.

Sambon väckte oss vid nio-tiden. Då var han påklädd och på väg ut till bilen med Diesel. Vi hade ju en tid vid åtta hos veterinären i Nybro men efter den jobbiga natten så fick vi en ny. Var egentligen meningen att vi alla skulle åkt tidigt och ätit frukost på konditoriet och myst, men nu blev det som det blev. Och jag stannade hellre kvar i soffan med Liam medans han åkte. Och inte blev jag människa igen förrän nu vid elva-tiden.

Tävling: Sovtex

Jag tävlar om en valfri Moln-produkt från Sovtex hos Agnes!

Sovtex har ett brett utbud av hemtextil och inredning för ditt hem. Välj och vraka bland gardiner, bäddset, tyger, mattor, morgonrockar, nattplagg, babykläder, prydnadskuddar, väskor och mycket mer.

I denna tävling har en lycklig vinnare chansen att vinna en valfri Moln-produkt till ett värde av 500:-. Sovtex erbjuder hela Gunilla Axéns ljuvliga molnserie med allt från haklappar och lampor till påslakan och spjälskydd.

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mailadress och berätta vilken moln-produkt du vill vinna och varför.
Lott 2: “Gilla” Sovtex på facebook och lämna sedan ditt fullständiga namn i din kommentar.
Lott 3: Kopiera bilden och den kursiva texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna direktlänken i din kommentar.
Lott 4: Klicka på “Gilla inlägg”-knappen här nedan (registrering på Bloglovin’ krävs) och skriv att det är gjort i din kommentar.

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få 4 stycken.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas tisdagen den 9 augusti klockan 21:00! Lycka till allihopa!

måndag 25 juli 2011

Ljuvliga moln

Jag är nog inte den enda som är jätteglad över att Gunilla Axéns molnserie fått tillökning av babykläder.
Hos Sovtex finns nu bodies, bodysuits och mössor i ljuvliga färger.

Om du är lika tokig i molnserien som jag, håll då utkik imorgon – då kommer en spännande tävling!

Marknad i Tingsryd

IMG_0553
Åka karusell är inte ett dugg kul…

Tänk att vi fick så fint väder idag, passar perfekt på sambons första semesterdag! Hoppas bara att de kommande fyra veckorna kommer vara lika varma och soliga, för någon gång måste vi väl få lite sommar!

Idag åkte vi till Tingsryd och besökte deras stora marknad som pågår i två dagar. Precis så ska marknader vara, hundratals stånd, tivoli och mycket folk. Inte som de små marknaderna här omkring som tar fem minuter att gå igenom. Och nog var det mycket folk som hittat ut ur stugorna, vi träffade en del känningar också. Helt plötsligt kom det en gubbe och dök ner i vagnen till Liam, då var det min pappa och hans kompis som också var på marknaden. Liam var jätteblyg, som alltid när han träffar sin morfar. Han vågade knappt titta på honom, fyy så läskig han var! Men snart ska vi hälsa på honom och åka traktor igen, då är Liam verkligen inte blyg! Morfar fick ju till och med en puss och en kram sist han fick åka med i traktorn.

Lite handlat blev det såklart också. Bland annat en Iron Maiden-tröja till Liam och så skulle han ju givetvis ha en ballong också, ett lejon. På väg tillbaka till bilen tänkte jag vara snäll och låta honom åka karusell också. Men det var verkligen inget kul alls! Han satt där och var helt förstörd, tårarna rann och de små armarna sträckte sig efter oss. Så han fick hoppa av igen. Fast hade han inte fått åka karusellen, då skulle det bli ett jäkla liv för det istället. Envisa unge!

Vinnare: Disney

Helgtävlingen i samarbete med Disney är nu avslutad och en vinnare av  
två biobiljetter till premiären av Bilar 2 är utsedd – det blev nummer 55 (av 113 lotter)! 

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Therése för den roliga vinsten och tack till alla 41 deltagare!

Rätt svar: Martin Stenmarck

söndag 24 juli 2011

Energikick!


Vi är barnvakter några timmar åt lille Alex. Pojkarna har precis suttit och ätit pizza och pommes och jag tror det gav en rejäl energikick för dom blev som tokiga. Skrattsalvorna riktigt ekade – buspojkar!

Glassbaren

IMG_0545Mmm… kulglass!

Bonusmorfar kom med idén om att gå upp till Glassbaren på Kosta Outlet och kalasa på kulglass. Så det gjorde vi hela familjen. Liam var så lycklig när han insåg vad vi skulle göra. Fast han blir ju i och för sig lycklig bara han hör ordet “glass”.

lördag 23 juli 2011

Tankarna går till Norge

Sambon och jag har precis tittat på nyheterna. Hur mycket vi än har läst och hört om bombdådet i Oslo och massakern på ungdomslägret på Utøya sedan igår kan man ändå inte förstå. Det går inte att ta in vad som har hänt, det finns inga ord.

Vår lördag hittills

Gubben och jag tog en lång härlig sovmorgon idag, jätteskönt! Efter frukost åkte vi till Broakulla för att hämta Liam. Han hade haft det jättebra hos gammelmormor och bonusgammelmorfar. Och tydligen väldigt roligt också, han hade somnat i soffan redan vid åtta i gårkväll och sovit till halv nio i dag. Helt slut efter en massa skoj!

Det blev såklart en tur i skogen även denna dag och lite kantareller fick följa med hem. Men efter någon timme åkte vi mot Kosta och på väg hem stannade vi till hos Eve, André och barnen Nemo och Nikita. Dom har ju hämtat hem världens sötaste lilla valp som jag var tvungen att gosa lite med. Lilla Ninja – sååå sööööt! Och barnen lekte som attan i trädgården. Liam och Nemo plockade äpplen och Nikita gick runt och såg ljuvlig ut, som vanligt. Godingar!

IMG_0493IMG_0539IMG_0504IMG_0519IMG_0498IMG_0524

Middag och föreställning i Kalmar

Först åt sambon och jag middag på Calmar Hamnkrog. Regnet höll sig undan och vi hade till och med lite sol. Satt på deras uteservering precis vid vattnet och hade det gott. Till förrätt blev det räksmörgås som var supersmarrig. Till varmrätt tog jag ryggbiff och sambon satsade på hummer! Vi blev riktigt mätta och goa så någon efterrätt orkade vi inte med.

Vid sju var det dags för föreställningen och vädret var jättefint enda fram till pausen. Då öppnade sig himlen och spöregnet kom. Men vi satte oss under ett stort träd så vi slapp det värsta. Klämman & Bulten var riktigt bra, precis som alltid och vi är jättenöjda med hela kvällen!

IMG_0445IMG_0433IMG_0439IMG_0444

fredag 22 juli 2011

Snart dags att åka!

IMG_0427Liams väska är packad inför en natt hos gammelmormor!

Vi ska strax ge oss av till gammelmormor och bonusgammelmorfar. Liam ska sova hos dom i natt då sambon och jag ska på äventyr ikväll. Vi har beställt bord på Calmar Hamnkrog där vi ska äta en god middag. Sen, klockan sju, ska vi möta upp sambons pappa, syster och svåger för att se årets uppsättning av Klämman & Bulten, en raggarfars som gått på Bastionen i Kalmar i några år. Förra året var det dock ingen så det kommer bli ett kärt återseende ikväll. Dom är helt underbart roliga! Och i pausen bjuder dom på korv, mos och pucko. Härlig stämning varje gång! Frågan är bara hur vädret blir ikväll, vi ska ju trots allt sitta utomhus!

Helgtävling: Disney


Jag tävlar om 2 biobiljetter till premiären av Bilar 2 hos Agnes!

Den 5 Augusti har Disney Pixars Bilar 2 premiär i Sverige! I den här tävlingen har en lycklig vinnare chansen att kamma hem två stycken biobiljetter till premiären. Varför inte ta med en vän eller ditt barn och han en riktigt mysig helkväll!

“Hela världen är en racerbana när racingens superstjärna Blixten McQueen sladdar tillbaka in i äventyret, givetvis med sin bästa vän Bärgarn i släptåg. I den här nya högoktaniga fortsättningen av Bilar är det dags att ta sig an världens snabbaste och skickligaste konkurrenter. Bärgarn och Blixten McQueen kommer att behöva sina pass när de nu ger sig in i en värld av fylld av intriger, spänning och blixtsnabba komiska äventyr jorden runt.”

Tävlingsfråga:
Owen Wilson gör den engelska rösten, men vem gör Blixten McQueens svenska röst?
1) Ingemar Stenmark
2) Martin Stenmarck
3) Jan Stenmark

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mailadress och svara på tävlingsfrågan som du hittar här ovan.
Lott 2: Kopiera bilden och den kursiva texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna direktlänken i din kommentar.
Lott 3: Tipsa om tävlingen och länka hit på din facebook, lämna sedan namn/profillänk i din kommentar.
Lott 4: Klicka på “Gilla inlägg”-knappen här nedan (registrering på Bloglovin’ krävs) och skriv att det är gjort i din kommentar.

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få 4 stycken.
Tävlingen varar över helgen och avslutas söndagen den 24 juli klockan 21:00! Lycka till allihopa!

För att undvika “tjuvkikningar” på det rätta svaret kommer alla kommentarer att visas när tävlingen är avslutad!

Zzz… Zzzz…

IMG_0425Somnar man mitt i glassen – då är man trött!

Efter att ha ätit pizza och kulglass i grannbyn tillsammans med Liams mormor och bonusmorfar gav vi oss ut i skogen! Min gubbe är ju helt besatt av allt som har med kantareller att göra, han kan inte sitta still när han vet att de väntar på honom därute. Visst hittade vi lite också! Inte så jättemycket dock, men tillsammans med några liter som sambon hittat efter jobbet så blev dagens skörd god ändå. Liam tyckte dock inte att kantarellplockning var speciellt roligt, han satt och åt sin kulglass i godan ro istället. Rätt som det var tyckte jag han var lite väl tyst där bak, då hade vår lille tröttis somnat! Och glassen hade han i knät, givetvis. Så sött!

torsdag 21 juli 2011

Ska vi plocka körsbär?

Vi hade turen att få ihop lite körsbär innan det började spöregna, Simon, jag och Peter (och Liam på ett hörn) hjälptes åt att få ihop ett par liter. Liams mormor har ju fått för sig att hon ska göra körsbärssaft till Liam så vi fick snällt hjälpa till.

Liam tyckte det var jätteroligt att plocka och lägga det i burken. Men roligast var det nog att härma hos när vi spottade ut kärnor. Fast han fick ju inte bara ut kärnan, utan spottade ut hela körsbäret!

IMG_0384IMG_0402IMG_0382IMG_0378IMG_0387IMG_0400

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam