torsdag 28 juli 2011

En sväng i stan

IMG_0730Fika på Askelyckan i Växjö!

Äntligen har vi fixat bredbandet till nästa vecka, köpte ett sånt där mobilt bredband som kommer på räkningen. Och så fick vi tre månader gratis, det var ju vänligt. Efter att vi kalasat på räkmackor och chokladboll på Askelyckan (och jagat duvorna då givetvis) blev det lite (tråkig men nödvändig) shopping till; en väska till laptopen samt en ny fungerande hemtelefon.

Ja, och så har jag ju gått och skaffat mig glasögon med. Är ju ett riktigt blindstyre och skulle behövt ett par för länge sedan. Hade ju glasögon som barn men sen visade det sig att jag inte behövde några efter en synundersökning till övningskörningen. Men nu så är det alltså dags igen. Jag ser så jävla dåligt. Kisar så förbannat och ögonen rinner av ansträngning varje dag. Att jag inte kört ihjäl någon eller mig själv än är väl ett under.
Var inne på Specsavers och fick riktigt bra hjälp. Och inte var det dyrt heller! Varför klagar alla på att glasögon är så dyrt? Tro fan man håller sig undan “domen”. Jag var beredd på en avbetalningsplan och hela ballunsen men det kommer visst inte behövas. Jag valde ett par bågar för 795:- och då fick jag en synundersökning för 1:- samt ett extra par andra valfria bågar. Sen la jag till nån reflexgrejsimojs (var visst bra vid bilkörning + att det skyddade mot repor) på båda paren och det gick på 600:-. Så för två par glasögon med min styrka + ytbehandling kommer jag få betala 1395:- . Varför har jag inte gjort detta tidigare?!

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Vilken mumsig chokladboll :)
Låter inte alls så fasligt dyrt för dom glasögonen, beror nog helt på vad man väljer för märke. Det behöver ju inte vara dom allra dyraste, finns säkert många snygga som är billiga.

Ha en trevlig helg
Kram Elisabeth

Helena sa...

Åh... Jag vill också ha chokladboll!! Ser riktigt gott ut... :D

✫Familjen Bus✫ sa...

Åååh vad gott med choklasboll!!! :-p

Hihi aaa, fast den på face blirjag helt uppslyukad av maja ;)
Allt bra med er??? kram kram

Anonym sa...

Jag drog också länge på att byta glasögon men när jag nog tog tag i det i våras så var det verkligen värt det. Dyrt, jo det är det men glasögon men samtidigt så är det enorm go känsla att se ordenkligt igen och så ändras utseendet rejät.

enkla nettan

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam