fredag 31 juli 2009

» snart…

Nu börjar det snart bli dags, om en halvtimme åker vi till Kalmar. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte regnar bara då vi ska sitta ute!
Mamma är här nu och ska sitta barnvakt ikväll. Får hålla tummarna för att det kommer gå bra och att Liam somnar lätt utan att vakna. Vi är nog hemma ganska sent med, tidigast 23:30 tror jag.

Idag har vi förresten köpt en klädsel till sittdelen i barnvagnen. Hittade en svart klädsel med footsack och hela köret på Blocket för 800:- så det är halva priset! Vi ska ha kvar Brio Happyn har vi sagt, det är det billigaste alternativet. Vill inte ge mig ut på sittvagns-jakt i flytt-hetsen känner jag. Bättre att köpa en sulky lite senare isåfall. Jaja, får se hur det blir med att.

Dags att göra sig klar, alltid jag som blir färdig sist i det här huset (fått höra det måååånga gånger!)

torsdag 30 juli 2009

» kalmar imorgon

Nu har vi precis ätit middag, grillad kyckling med vitlöksbaguette och potatissallad. Har inte hänt så mycket idag faktiskt så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag har varit lite förslappad så det blev inget med packningen idag. Får ta det på lördag istället.
Imorgon kommer mamma hit och ska vara barn- och hundvakt. Simon, jag, Lisa och svärfar ska nämligen till Bastionen i Kalmar och titta på “Klämman & Bulten” som Svärfar fick biljetter till i födelsedagspresent från oss. Ska bli kul! Sen ska mamma sova över här också för vi är nog hemma ganska sent skulle jag tro.

Vad tycker ni förresten om min nya bloggdesign? Ändrar hela tiden för jag blir aldrig nöjd men nu får det vara så här ett (litet) tag i alla fall.

Nu ska jag tillbaka till soffan och fortsätta kika på veckans Prison Break!

» lille dreggelfisen

IMG_3972IMG_3962IMG_3965IMG_3967IMG_3970IMG_3971

onsdag 29 juli 2009

» packat

Shit, vad vi har plockat och donat idag! Har packat ner alla köksprylar vi inte kommer använda de närmsta veckorna och det blev en hel del lådor kan jag säga. Imorgon ska vi gå loss på garderoberna och jag ska ner i tvättstugan och packa sängkläder, handdukar och allt annat bråte.
Fan, vad skönt! Om knappt en månad får vi nycklarna och nästa vecka ska vi skriva på kontraktet. Snart så, snaaaart…

Liam och Simon har knatat upp till affären för att handla det som jag glömde när jag var där nyss. Jag håller just nu på att fixa middagen, bakad potatis med kycklingröra, såå gott och lätt! Hungrig är jag med…

» smultronstället

Även om jag sov ganska länge idag så har vi hunnit en hel del faktiskt!
Tryckte in oss i bilen med barnvagn, hund och rejäl packning och körde ut i skogen. Ställde bilen, Liam låg i barnvagnen, Diesel sprang lös och jakten på skogens guld kunde börja! Några små kantareller som Simon hittade åkte ner i korgen men inte fan hittade jag några. Nepp. Istället fotade jag lite ute i den fina naturen. Kom till ett riktigt smultronställe mitt ute i skogen som jag aldrig sett förut. En jättestor sjö med bryggor och vattnet fullt av vackra näckrosor. Där hade jag nog kunnat stanna hela dagen. Tror nästan det får bli en utflykt dit någon gång. Packa ner ett par brassestolar och en massa gott fika och bara päsa!

IMG_3932IMG_3934IMG_3933IMG_3935

Mitt ute i skogen ringde Nadde och undrade om vi ville komma förbi och grilla – självklart! Hem, duscha, packa om allt och iväg! Hade jättetrevligt och en massa goda mat blev det också! Kom hem bara för en stund sen nu. Längtar verkligen tills vi flyttar till Kosta. Känns så skönt att få ha det att se fram emot!

IMG_3940IMG_3942IMG_3943IMG_3947IMG_3949IMG_3951IMG_3952IMG_3954IMG_3955

tisdag 28 juli 2009

» vykort från hong kong

Jag döööör av skratt! Min sambo är nog mer blond än vad jag är och äntligen har jag fått bevis på det!

Jag stod ute på verandan och tog ett bloss när han kommer ut med ett vykort som legat i brevlådan. En bild över skyskrapor, “Hong Kong” stod det överst och texten “Här bor vi!” med en pil på en av de teenytiny fönstren överst i ett av höghusen.

-“Det ser precis ut som Naddes skrivstil”, säger jag och vänder på vykortet. “Ja, visst är det hennes stil men inte fan är hon där utan på Öland.”
-“M-men, vi känner väl ingen i Hong Kong?” säger min blonda karl och fortsätter; “Det står ju Greetings from Holland – det måste ju vara någon stad i Hong Kong då eller?”
-“Men lilla älskling, hallå? Vykortet är från Nadde och Jörgen! Det är ju ett svenskt frimärke!”

IMG_3929IMG_3930

måndag 27 juli 2009

» vinnare – barntrygghet

Simon har nu dragit en lott och vinnaren av ett presentkort på 200:- hos Barntrygghet är…

Namnlöst-1

Grattis Karin! Maila mig (agneslauedberg@hotmail.com) ditt namn och din adress så kommer snart din vinst på posten!
Tack Cathrine på Barntrygghet för ett jättekul samarbete!

» fika hos familjen patron-neikter

Idag har vi varit på utflykt i Kosta. Fikat hos Eve, André och Nemo i deras nya hus. Firade lille Nemo med eftersom han fyllde 1 år i onsdags! Vi hade köpt en t-shirt med tiger-motiv och ett par jeansshorts på Lindex till honom. Ingen kul present direkt men det är för att både Simon och jag inte har någon fantasi överhuvudtaget. Men kläder är ju alltid bra att ha!
Här kommer lite bilder också:

IMG_3849IMG_3852IMG_3854IMG_3858IMG_3859IMG_3862IMG_3865IMG_3870IMG_3874IMG_3879IMG_3887IMG_3893IMG_3896IMG_3898IMG_3904

Efter besöket tänkte vi köra hemåt igen men då ringde mamma så vi åkte dit en sväng. Hon bjöd på middag också och det tackar man ju inte nej till!

Nu ska jag och Simon sätta oss med tävlingsbidragen och lotta fram en vinnare av ett presentkort på 200:- hos Barntrygghet. Håll tummar och tår, vinnaren kommer snart att presenteras!

Tävling: Unik Dekor

Nu är tävlingen i samarbete med Barntrygghet avslutad och vinnaren kommer snart att presenteras!

Det är dags för mig att dra igång en ny tävling i samarbete med Unik Dekor! Du kan vinna en valfri dekor (utom jättedekalerna från FunTooSee) eller egendesignad text! Låter inte så pjåkigt va?
____________________________________________
Reglerna är enkla och alla kan vara med!

För dig med blogg:
♥ Kopiera bilden + texten nedan och publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!
♥ Besök Unik Dekor, kommentera i detta inlägg och berätta vilken väggdekoration som är din favorit.
Samt lämna ditt namn och din bloggadress.

För dig utan blogg:
♥ Tipsa minst 5 stycken vänner om tävlingen via mail + en kopia till mig (agneslauedberg@hotmail.com).
♥ Besök Unik Dekor, kommentera i detta inlägg och berätta vilken väggdekoration som är din favorit.
Samt lämna ditt namn och din mailadress.

Unikdekor 01


Jag är med och tävlar om en valfri väggdekoration från Unik Dekor hos Agnes.
Var med och tävla här du också!

Vinnaren utses genom lottning.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas måndagen den 10 augusti klockan 12:00!
söndag 26 juli 2009

» sista chansen

Imorgon avslutas min tävling i samarbete med Barntrygghet. Du har väl inte missat att delta? Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Barntrygghet 01

» pizza

Nu har ännu en semestervecka passerat förbi med stormsteg. Simon har två veckor kvar och jag hoppas tiden kommer att gå riiiktiiigt lååångsaaamt.

Idag har det inte hänt så mycket. Mamma var på besök sen kom även mormor, Arne, hans brorsdotter och hennes två tjejkompisar på snabbvisit. Nu ikväll har det varit ganska slappt. Har i och för sig städat i källaren och tvättat men det är ju inga hjältedåd precis.
Simon kommer snart med två pizzor från Pizzeria Viktoria, Emmabodas godaste! Varken gubben eller jag orkar laga mat idag nämligen.
När man talar om trollen… Nu kommer käket!

» dagens outfit

IMG_3840
- dagens

» grillning och kortspel med grannarna

Nu traskade mormor och Arne hem för en stund sen. Vi har grillat, spelat kort och haft det trevligt hela kvällen. Tänkte lägga in några bilder på Liam och hans gammelmormor också sen blir det nattinatti för mig!

IMG_3818IMG_3801IMG_3804IMG_3805IMG_3806IMG_3807IMG_3810IMG_3812IMG_3813

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam