tisdag 30 juni 2009

» djurvän som jag är…

Usch, vad varmt det har varit idag, klibbigt och kvavt. Får hoppas på lite åska snart så luften blir lite friskare.

Det har inte hänt så mycket denna tisdag. Mamma och mormor kom hem från deras två-dagars utflykt på Öland. Mamma var självklart skitbrun. Hobbyneger!
Både hon och mormor har varit och hälsat på vår nya lilla familj också. Mormor blev kär i allihopa. Imorgon kommer hon in med en liten kattlåda till dom små. Den som Anna har lånat ut till oss har så hög kant så dom kommer inte upp. Man vill ju få dom rumsrena.
Jag hade näst intill förväntat mig en predikan ifrån mormor. Att hon skulle tycka vi var naiva som tog på oss en kattfamilj utan att tänka igenom det. Men nej, det gjorde hon faktiskt inte. Inte när hon fick veta att dom var oönskade och skulle skjutas. Ja, du läste rätt. Inte bli avlivade hos veterinär – utan skjutas! Jag hade självklart aldrig låtit det hända. Då hade jag fått dras med dåligt samvete när jag kunde ingripa och göra något för att förhindra det. Och det har ju vi gjort och det känns jättebra.
Birgitta, min kontaktperson på katthemmet, var så tacksam för att vi tog hand om dom. Hon tyckte att “det borde finnas fler som vi i världen”. Jättesnällt sagt.
Man hör och läser varje dag om djurplågeri och tortyr i media. “Stackars djur”, tänker folk. Rynkar pannan och kanske gråter en skvätt men gör aldrig något för att hjälpa. Varför? Sitt inte där och “tyck synd om”, gör något i stället! Man behöver inte bli volontär i andra länder för att hjälpa och stilla sitt samvete. Det räcker med små saker. Skänka en tjuga till ett katthem, lämna kattmat eller lite leksaker i en fodertunna på Konsum eller varför inte bli kattfadder? Som sagt, det är en stor efterfrågan på stödhem/jourhem i hela Sverige så istället för att köpa en katt från uppfödare – hjälp istället en hemlös liten misse!
Det går att hjälpa, bara man ger sig fan på det.

Nu är min predikan över. Tack för mig!

IMG_3331
Vilda på upptäcktsfärd i det gröna

måndag 29 juni 2009

» mina tävlingar – 2 veckor kvar

Ni missar väl för racksingen inte mina två tävlingar? Det är mina allra första och hade varit jättekul med så många deltagare som möjligt!
Klicka på bilderna för att delta:

Vinylahem 01
Kidsbutik 01

» bebisarna har kommit

Idag har jag blivit extramatte åt Lennart och hennes fyra urgulliga kattungar!
Ikväll ska jag ta kontakt med katthemmet Kattkommando Syd som ville ta emot dom vid 12 veckors ålder. Jag ska maila över bilder som dom ska lägga ut på deras hemsida och redan nu försöka hitta hem till de små liven.


M i n n a

IMG_3308 IMG_3311 IMG_3313

M i l l e

IMG_3319 IMG_3315 IMG_3318

V i l d a

IMG_3328 IMG_3325 IMG_3327

N e o h

IMG_3303 IMG_3300 IMG_3302

Visst är dom för söta?

» matte ska få bebisar?

Vilken dag. Intriger, dramatik och bråk. Men det är en lång historia som jag varken vill eller orkar prata om. Det är glömt och förlåtet nu! Som Sarah Dawn Finer skulle uttryckt det; “I’m moooviiing oooon..!”

Istället har man fått lite annat att tänka på. Som de djurvänner vi är så har jag och Simon åtagit oss att ta hand om kattungar i 8 veckor.
För att gör en lååång historia kort:
Annas hund, Ninja, är inte speciellt förtjust i Alvin längre sen han börjat krypa omkring hemma. Hon visar en tendens av aggressivitet, morrar när han kryper mot henne och så vidare. Självklart så vill inte Anna utsätta sin son för fara så Ninja ska få flytta hem till Annas svärfar, Mats, och det är riktigt akut. Det är det som är kruxet. Mats har två honkatter varav en fick fyra stycken kattungar för 3-4 veckor sedan. Så Mats måste göra sig av med katterna eftersom dom inte går ihop med hundar. Varken jag eller Anna tänker låta dom avlivas så vi har suttit och diskuterat hela kvällen om hur vi ska göra. Imorgon ska jag ringa till lite olika katthem för att se om dom kan tänka sig att ta sig an allihopa. Om dom bara är villiga att ta kattungarna så ska jag och Simon hämta hem dom till oss. Diesel är så gammal och självständig nu så han kommer inte att bry sig om dom. Mormors katter är han ju rädd för så förhoppningsvis så kommer han inte att besvära mamman Lennart överhuvudtaget.
När kattungarna är 12 veckor gamla så flyttar dom till det katthem som kan ta emot dom och Lennart flyttar hem till Mats igen. Alla nöjda och glada!
Tycker det ska bli riktigt mysigt med lite bebisar i huset. Speciellt när man vet att det finns ett hem som väntar så man slipper oroa sig. Självklart kommer vi sätta upp lite anslag på Konsum och Ica under tiden dom bor hos oss. Det vore ju jättebra om man hittade ett hem till några av dom iallafall.

Simon och jag har pratat ett tag nu om att skaffa en katt. Vi hade ju Zacke innan men när Diesel kom så ville Zacke flytta hem till min mamma igen. Stackarn var väl trött på att bli förväxlad med en tuggleksak. Det var tråkigt att det inte funkade mellan dom faktiskt. Diesel var ju bara valp och ville busa och leka men det ville ju inte katten. Det hade varit kul att ha en igen nu när Diesel är så lugn och snäll. Tycker det är hemtrevligt faktiskt och så är man ju uppvuxen med både vuxenkatter och ungar.
Vi har iallafall pratat om det lite lättvindigt sådär. Men samtidigt som jag vill ha en egen katt så vill jag också hjälpa andra som haft det svårt. Så istället ska vi bli jourhem (nej, gubben har inget att säga till om…) och ge katter (en i taget) kärlek och omsorg tills det rätta hemmet dyker upp. Jag vill verkligen göra det här och har tänkt på det väldigt länge nu. Det är en stor efterfrågan på jourhem i hela Sverige och jag vill verkligen hjälpa till. Samtidigt får ju vi också känna på hur det är att ha katt och Diesel får också vänja sig vid andra djur. Efter det kan vi ju bestämma oss för att ta steget om kattköp eller inte.

Vill du också hjälpa till?

Katthemmet Kompis, Nybro
Namnlöst-2 Bli kattfadder
Namnlöst-2Sätta in pengar på deras Plusgiro 35 74 82-9
Namnlöst-2 Hjälpa till att sköta katterna på katthemmet
Namnlöst-2 Skänka kattmat, sand och kattleksaker
Namnlöst-2 Skänka städmaterial etc som används till katthemmet
Namnlöst-2 Sprida länken till hemsidan och tipsa dina vänner om katthemmet
Namnlöst-2 Hjälpa till med körning till blivande hem/veterinär etc
Namnlöst-2Skänka saker till loppisar
Namnlöst-2Lägga kattmat i deras fodertunnor
Namnlöst-2Svara på undersökningar hos CINT
Namnlöst-2Adoptera en katt

Djurhemmet Tigerharen, Hela Sverige
Namnlöst-2Adoptera ett djur
Namnlöst-2Skänk pengar
Namnlöst-2Bli stödmedlem
Namnlöst-2Åker du regelbundet bil eller tåg? Anmäl dig som pendlare om du kan ta med djur på dina resor
Namnlöst-2Ställ upp som jourhem
Namnlöst-2 Skriv ut deras flygblad och sprid
Namnlöst-2Skriv ut deras rivlappsaffischer och sprid
Namnlöst-2Samla in pengar
Namnlöst-2 Skriv upp dig på deras mailinglista
Namnlöst-2Handla i deras webshop
Namnlöst-2Titta på deras önskelista om det finns något där du kan skänka
Namnlöst-2 Föreslå för dina vänner att de adopterar djur istället för att skaffa husdjur genom zooaffär eller uppfödare
Namnlöst-2Skänk 20 kr till katthemmet – sms:a TH20 till nummer 72550

söndag 28 juni 2009

» plask, plask!

Liams första dopp i bassängen, inte kul alls!

IMG_3296

lördag 27 juni 2009

» svärfars födelsedagsmiddag

IMG_3284IMG_3285IMG_3287IMG_3289IMG_3292IMG_3293

Efter den goda middagen åkte Lisa, svärfar och Simon till fotbollsmatchen. Dom kommer hem sen efteråt igen för att duscha och göra sig iordning innan JIF:s 80-årsfest i Folkan. Vad jag ska hitta på ikväll har jag ingen aning om än. Men det finns väl alltid nåt att pilla med här hemma.

fredag 26 juni 2009

» dryg fredagskväll

Liam nanar för natten så nu ska jag passa på att dona lite. Förbereda för grillningen imorgon, diska och plocka lite. Svärfar fyller år idag, grattis! Så imorgon ska Lisa lura hit honom och så ska vi ha en liten överraskningsmiddag för födelsedagsbarnet. Efter middagen ska Lisa, Simon och svärfar till fotbollsmatchen Johansfors IF – Bodabruk och därefter på JIF:s 80-årsfest i Folkan. Jag ska inte med eftersom vi inte hade någon barnvakt, men det gör inget. Det blir bara en massa fotbollssnack ändå och Simon behöver ju inte gå ensam heller då Lisa följer med. Alla nöjda och glada, precis som det ska vara.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Simon åkte till jobbet vid 14:nånting för att jobba övertid. Han jobbar väl fram till midnatt ikväll skulle jag tro.
Morfar och Lucia var på en snabbvisit också annars har det bara varit lugnt hela dagen.

Nehepp, potatisskalningen väntar!

» present på posten

Idag kom det ett paket adresserat till mig. Gissa vad det var för nåt? Jo, två stycken dreggelscarfsar till Liam från Catharina på Kidsbutik som tack för tävlingen! Så snällt! Tack Catharina!

IMG_3275IMG_3278

» michael jackson

M-m-men vad har jag missat? Fick chockbeskedet för bara en stund sen.
Läs mer i Aftonbladet om Michael Jacksons bortgång.

torsdag 25 juni 2009

» dream from hell

Liam väckte mig idag klockan 7. Medans jag satt och matade honom så ringde hemtelefonen. Man undrar ju vem som ringer så tidigt på morgonen. Det var tandläkarmottagningen i Lessebo. Jag hade en tid där idag klockan 10 men min tandhygienist var hemma med vård av sjukt barn så tiden blev framflyttad till augusti istället. Det var ju synd, har längtat efter att få bort all jäkla tandsten men det får istället vänta ett tag till.
Efter matningen lekte jag och Liam lite i vardagsrummet, tittade även på Emil i Lönneberga som rullade på tv:n. Hujedamej, vad jag lipade i slutet. När Emil skulle ge sig ut i snöstorm med häst, vagn och en döende Alfred. Men det gick ju bra till slut. Jag är ganska känslig, jag. Gråter för minsta lilla nuförtiden. Man trodde det skulle gå över efter graviditeten men icke sa nicke. En lipsill är vad jag är.
Liam blev så småningom trött och nattade honom vid halv 9. Då passade självklart jag också på att sova och vaknade inte igen förrän vid 11 med ett ryck. Hade drömt den konstigaste drömmen jag någonsin kan minnas. Helsjuk var den.

”Vi har kalas vid en hamn. Jag vet inte vem som fyllde år men nog var det en födelsedag alltid. Alla går och tar mat längs ett buffébord. I slutet av buffébordet står det någon och säljer daim. Mums, tänker jag, och köper en. Men det var ingen daim. Bara en liten chokladbit med äcklig päron-fyllning. Usch.
Helt plötsligt står jag och håller i Liam i mitt gamla rum. Men det var inte mitt gamla rum. Mina möbler, mina saker men inte mitt rum. Längst ner på ena väggen ser jag ett fönster i plast, på insidan finns det en koja med filtar och kuddar. Jämte fönstret är det en lucka man går in genom. Den står öppen och det är mörkt där inne. Jag ser i ögonvrån hur Liam går mot luckan. Och plötsligt minns jag. Det här är mitt gamla rum. Här spökar det. Jag minns att det tidigare hade bott en pojke i det rummet. Han hade sjömanskostym och det var hans koja. Han spökar där nu. Han finns gömd i väggens inbyggda koja. Jag kan se en skugga av honom, tittandes på mig inifrån kojan. Han är ond. Jag skriker och slänger mig efter Liam. Han får inte ta honom ifrån mig. Jag sätter Liam på golvet långt ifrån luckan. Vänder mig mot dörröppningen och skriker efter Simon, skriker på hjälp. Vänder mig om för att ta Liam och springa. Men då ställer han sig upp och springer mot mig istället. Vi går ner till kalaset. Jag är ledsen och behöver hjälp men ingen lyssnar. Ingen bryr sig. Precis som om vi vore osynliga.
Liam och jag kommer in i ett helt vitt sovrum med en smides-säng i mitten. Simon ligger i sängen och är full. Han tittar upp på mig och gråter. Jag frågar vad som har hänt. Han svarar att han inte vågar berätta, att han gjort något väldigt dumt. Jag tittar på honom. Nu ligger han istället i en stor fyrkantig glaslåda fylld med vatten. Han tittar upp på mig med huvudet över ytan. Det är så hemskt, säger han. Sänker ner huvudet i vattnet och vill somna in. Han öppnar ögonen igen och lyfter huvudet, Tittar på mig med sorgsen blick. Jag känner mig förvirrad och rädd. Vad har han gjort? Ett snedsteg? Han öppnar munnen för att säga något. Jag ser att han också är rädd. Han borrar sig in i min blick, röd i ögonen och skakig. Jag har kidnappat en liten flicka…”

Har ni hört så tokigt? Jag vaknade alldeles kallsvettig och hjärtat gick på helvarv. Hur fasen kan man drömma så? Jag har ofta lustiga drömmar men den här var så detaljrik och otäck. En riktig mardröm.

Vi har varit på äventyr idag (inte bara massa hemskheter), hela lilla familjen. Plockade upp Lisa i Nybro och stannade till för att äta lite på MaceDonkan. Satt ute i solen och mös. Sen fortsatte vi in till Kalmar. Simon och Liam rullade iväg för att lösa ut biljetterna till Klämman och Bulten-föreställningen medans Lisa och jag smet in på Babyproffsen. Vi köpte en nässug och två nya nappflaskor då de fem andra vi har är helt utslitna efter all sterilisering.
2047423348Sen stannade vi till på Blomsterlandet. Äntligen fick jag köpa hem lite blommor till verandan! Nu ser det lite mer välkomnande ut tycker jag.
Efter röj i stan åkte vi tillbaka till Nybro. Simon kutade in på Willys och handlade blöjor, NAN och hundmat. Sen blev det storhandling på Kvantum. Jag tror vi handlade mat för tre veckor framåt och ändå blev det inte farligt dyrt. Men blev sur som attan när jag hittade samma nappflaskor som vi precis köpt på Babyproffsen hela trettio spänn billigare! BP tog 89:- och Kvantum 58:-. Det är ju inte klokt! Istället för att köpa två där hade vi fått tre stycken till samma pris ju. Att det kan skilja så in i helvete mellan en baby-butik och en mat-affär. Muppar!

Nu ikväll har vi annars inte gjort något speciellt. Packat in allt ur vår proppfulla bil, planterat blommor och Liam har ätit sin gröt. Simon åkte till jobbet klockan 22 och jag tittade lite på Hundcoachen som jag spelat in. Och nu sitter jag här. Snart redo för sängen.

onsdag 24 juni 2009

» jag vann… igen!

Jag såg just precis att jag vunnit ännu en tävling idag. Det fanns tre priser och jag fick första-priset! Det ni! Det var en handgjord prinsesstårta hos Christa!


CIMG1280 F%C3%B6rsta pris

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam