torsdag 31 maj 2012

Zz.. Zzz…

IMG_2136

Liam hoppade över middagsluren idag, det märktes när han redan efter middagen slöt sina blå. Sittandes till på köpet. Han måste ha varit jättetrött, stackarn. Men för att slippa stiga upp med honom redan vid fem imorgon fick vi väcka och underhålla honom så gott det gick. Han piggnade snabbt till igen efter kurragömma och lite memo. Sen lyckades han faktiskt hålla sig vaken och titta på Pinocchio också innan han fick lägga sig för natten. Min lille tröttis!

Hos frissan

I Mors Dag-present fick min mamma en klippning hos frissan av mig. Så idag klockan tio var vi hos Mia på New Style för att fräscha till oss. Var ju jättelängesen jag också klippte mig så det var ju på tiden. Och Mia är världens bästa frisör, helt klart!

Liam var jätteduktig både när mamma och jag blev klippta. Han hade med sig böcker och saft att roa sig med, fast det räckte ju såklart inte. Han hade ganska snabbt spanat in skålen med klubbor som stod vid kassan och så fort Felicia försvann in i personalrummet var han framme och tjuvade en! Förgrymmade unge!

IMG_2127IMG_2120IMG_2132

onsdag 30 maj 2012

Efter dagis

IMG_2096IMG_2105IMG_2109IMG_2117IMG_2077IMG_2083

Glukosbelastning

Usch, så ensam jag var här i natt. Sambon jobbade och Liam sov hos mormor. Jag hade ju tid för glukosbelastning på MVC idag redan vid åtta så mormor fick ta Liam till dagis. Man ska ju anstränga sig så lite som möjligt inför ett sånt test och heller inte stressa. Det blir gärna lite stress när han ska iväg på morgonen, min bångstyriga och envisa lillfis.

Glukosbelastningen var som vanligt skitäcklig. Jag gjorde samma test när jag väntade Liam och visste vad som komma skulle. Kräktes inte i alla fall men man blir bra snurrig och trött i huvudet. Att sen sitta still och glo i två timmar i väntan på blodprovet är ju inte heller så kul. Tur då att Fanny och barnen kom förbi och höll mig sällskap och fick tiden att gå mycket fortare!

Blodprovet gav ett positivt svar i all fall, har man över 10 så finns det risk för graviditetsdiabetes och sånt där men jag låg på 8,4. Så det känns skönt, en sak mindre att oroa sig över.

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost, har fastat sen klockan åtta i gårkväll så det kurrar ganska bra i magen nu. Nybakta frallor får det bli, som sambon alltid köper med sig från konditoriet i Emmaboda efter sina nattskift!

tisdag 29 maj 2012

Magont mitt i alla måsten

IMG_1829

Igår blev det inte mycket skrivet här alls. Det beror på att jag under förmiddagen hade bloggdesign att ta itu med och lite annat hemmafix. Vid halv två sen begav sambon och jag oss in till Växjö för tandläkarbesök och ett annat möte. Liamfisen hämtades på dagis av mormor och följde med henne hem för att röja runt tills vi kom hem i gårkväll. Nöjd var han, busungen.

Egentligen har jag massor att ta itu med idag, men jag orkar bara inte. Har haft jätteont i magen i natt och sovit dåligt. Har fortfarande ont och någon energi till övers är det inte tal om. Det har inget med värkar eller så att göra, jag måste ha ätit något olämpligt igår bara. Kycklinghelvete.

Så nu ska jag vara riktigt lat, krypa ner i soffan och vila tills det är dags att hämta Liam på dagis vid två.

måndag 28 maj 2012

Tävling: Brudfin.se

Jag tävlar om ett presentkort från Brudfin hos Agnes!
Tävla HÄR du också!

Brudfin är en renodlad webbhandel specialiserad på brudklänningar och accessoarer för bröllop och fest. Verksamheten startade 2011 och har siktet på att ha störst utbud för brudaccessoarer i Sverige. I butiken hittar ni allt från ljuvliga brudklänningar och näbbkläder till vackra smycken och väskor!

Vinst:
En vinnare får ett presentkort på 350 riksdaler att handla ljuvliga ting för hos Brudfin!

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mailadress och berätta vad du skulle köpa för presentkortet om du vann. 
Lott 2: Tipsa om tävlingen på din facebook och länka hit, lämna sedan ditt namn i din kommentar.
Lott 3: Kopiera bilden och den kursiva texten ovan, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna sedan länken i din kommentar.
Lott 4: Gå in på min bloglovin’, scrolla ner till tävlingsinlägget, “gilla” inlägget och skriv vilket nummer du blev i din kommentar.

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få 4 stycken.
Tävlingen varar i två veckor och avslutas den 11 juni klockan 21:00! Lycka till allihopa!

söndag 27 maj 2012

Som att sova på små moln

Finns det något mysigare än att bli vaggad till sömns när man är en liten liten baby? Mammas och pappas famn i all ära, men tänk så gosigt med en vagga till sitt lilla mirakel. Det var något jag gärna ville ha när Liam var nyfödd. Och snart, om bara några veckor, ska vi ha en liten bebis på nytt, ett litet liv som behöver en trygg och gosig plats att sova på.

Jag har hittat en alldeles ljuvlig vagga från Troll som är ett estländskt varumärke. De designar och producerar barnmöbler såsom sängar, skötbord, matstolar och garderober. Alla lika sagolika, men just deras vaggor är något av en dröm. Vaggan som jag gärna hade sett vår lilla i är golvvaggan Sara som går i vitt och är dekorerad med en krona vid huvudgaveln.

Vill man sedan matcha sängen med ett passande bäddset kan jag tipsa om NG Babys Crown-serie. Påslakansetet i egyptisk bomull med broderade kronor i grått är min absoluta favorit. Och tänk, den lilla skulle inte bara få sova tryggt och säkert, den skulle få sova alldeles alldeles sagolikt också. Som på små moln!

Vinnare: Personligalmanacka.se

Mors Dag-tävlingen i samarbete med Personligalmanacka.se är nu avslutad
och en vinnare av en valfri personlig almanacka är utsedd – det blev nummer 70 (av 143 lotter)!

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Shirin och Personligalmanacka.se för den superfina vinsten
och tack till alla 53 deltagare som ville vara med!

Mors Dag

IMG_2068Lille Kronblom tar sig en paus på farstubron.

Han är inte dum han, mitt lille kakmonster till son. I Mors Dag-present hade han köpt en muffinsmaskin och muffinssmet till mig! Jag undrar om det är en pik till att det bakas för dåligt här hemma? Eller är det kanske hans pappa som hintar om något?

Mors Dag har vi firat lite smått hos min mamma idag i alla fall. Vi satt ute i solen och åt öländska kroppkakor från restaurangen Adde jobbar på i sommar, de var snälla och skickade med en massa när mamma körde dit lillebror i fredags. Till efterrätt blev det öländska jordgubbar och grädde!

Liam var inte alls förtjust i tanken på att följa med hem igen. Han skulle minsann “soa” på farstubron hos mormor efter all mat och lek. Så han fick såklart stanna en stund till och kommer hem lite senare istället.

Trerätters och Eurovision

SVT1 lördag 12 februari 2011 kl 20.00:Melodifestivalen 2011 -Deltävling 2.
Bildtext:Loreen med bidraget

Sambon har stått vid spisen hela kvällen för att ordna en Mors Dag-middag lite i förskott åt oss. Tyckte det passade bra ikväll med Eurovision och allt. Till förrätt blev det toast med räkröra, till varmrätt planka med grillad entrecôte och till efterrätt en sorts rulltårta. Han kan han, min gubbe!

Och jisses vad bra ESC var ikväll också. De första tio minutrarna av röstningen var riktigt spännande, sen kändes det snabbt ganska avgjort. Så underbart att vi vann!

Loreen var grym och förtjänade det verkligen! Heja, heja!

lördag 26 maj 2012

Vinnare: BeSafe

Tävlingen i samarbete med BeSafe är nu avslutad och två vinnare
av varsitt BeSafe Gravidbälte är utsedda – det blev nummer 12 och 21 (av 24 lotter)!
Emma benjamin
Stort grattis till er!
Tusen tack till Karin och BeSafe för vinsterna och tack till alla 24 deltagare som ville vara med!

Och så en sväng i Kalmar också…

IMG_2031

Eftersom vi inte hittade det vi behövde i Växjö under gårdagens shoppingtur fick det bli en runda in till Kalmar idag istället. Åt en god brunch på MODE-gallerian innan plånboken fick sig en törn på Ikea. Bland annat fick ett nytt parasoll och en cp-tung parasollfot följa med hem. Men även nya hyllplan och en klädstång till Liams garderob.

Det var väl inte jättekul att komma hem sen och upptäcka att det saknades både rör och muttrar till parasollfotshelvetet sen. Och att det skulle ta Ikea två veckor att skicka de saknade prylarna med posten. Det är ju för hundrade gubbar nu i sommarhettan man verkligen behöver ett parasoll! Och att åka 14 mil igen känns förbaskat onödigt. Skitbutik.

Men jag är lite gladare nu i alla fall efter att ha fått greja med Liams garderob och satt in en klädstång till hans byxor. Det var på tiden om man säger så, nu behövs bara fler galgar så att alla plaggen får komma upp också sen är det klart!

fredag 25 maj 2012

Middag och bus i kvällssolen

IMG_2010IMG_2018IMG_2020IMG_2025

En smak av sommar

IMG_1984

Ramlösa Rött Päron är en helt ny smak som lanseras lagom till sommaren. Den är frisk, fruktig och passar alla – såväl päron som resten av familjen! Vi har fått äran att provsmaka och både sambon och jag gillade den somriga smaken skarpt. Och det jag reagerade på mest var att det doftade så gott när man skruvade av korken – både en smak och doft av sommar alltså!

Päron har odlats i flera tusen år och har en lång historia av att göra gott. Frukten innehåller både kalcium och magnesium samt ett flertal vitaminer. Päron är även rika på fibrer och har en positiv påverkan på magen. Röda päron är dessutom extra nyttiga då de innehåller mer antioxidanter än päronsorter med annan färg.

Ramlösa Rött Päron är helt enkelt en perfekt törstsläckare under soliga sommardagar!

För den som gillar andra frukter och bär kan kika i Ramlösas breda utbud av smaker – där finns något för precis alla!

En sväng i Växjö

IMG_1999

Det var egentligen meningen att jag skulle till tandläkaren i Växjö idag men i gårkväll ringde dom och ville att jag istället skulle komma in på måndag. Vi hade ju redan planerat in en tur till stan så vi åkte idag ändå.

Först ut blev det barnvagnsbeställning på Babyproffsen. Det blev den jag pratade om inlägget i går; svart sittdel, svart hårdlift och grått teleskopshandtag med EVA-hjul.  Om tre veckor ska vi in och hämta den – attans spännande! Sambon tyckte även att vi skulle köpa till en ståbräda men samtidigt undrar jag om Liam kommer vilja använda den alls, han går ju gärna på egen hand om vi ska nånstans. Men vi får se, en skötbädd, barnvagnsparasoll samt en skötväska får följa med när vagnen hämtas i alla fall.

Sen blev det annat smått och gott. Bland annat lite shopping på CityGross och salladsbuffé på Markan innan vi begav oss hemåt igen.

torsdag 24 maj 2012

Barnvagnsjakt

Efter ultraljudet i måndags besökte vi Babyproffsen i Växjö. Måste säga att jag älskar just den affären, stora härliga lokaler och så har dom sååå mycket fint! Gissa om jag blev helsjuk av att gå därinne? Ville ju bara köpa med mig allt och lite till!

Men nu var vi ju där av en speciell anledning; barnvagns-kläm-och-känn! Bebisen kan ju ploppa ut nästan när som helst så då gäller det att ha en barnvagn hemma, eller åtminstone ha en beställd. Och det är precis vad vi ska göra imorgon – beställa!

När Liam var bebis hade vi en Brio Happy som vi var jättenöjda med och vi är ju lite insnöade på det märket även denna gång. Jag gillar Brio, deras barnvagnar är snygga, stilrena, praktiska och prisvärda. Det enda minuset tycker jag är att årets färger på modellen Happy var lite tråkiga, mycket marint och sånt. Hade inte tackat nej till en i plommonlila till exempel. Men det får väl bli en mer praktisk och lättmatchad färg istället. Sist hade vi en brun liggkorg och en svart sittdel och vi lutar åt en av dessa färger även denna gång. En svart vagn med färgglad filt och barnvagnshänge hade ju varit himla sött!

Däremot blir det inte liggvagn + sittdel denna gång då vi nu bor på andra våningen utan hiss. Att släpa upp en vagn för trappen vägrar jag, så då är det ju tur att det finns liftar. Vi har alltså bestämt oss för att köpa en kombivagn denna gång med teleskopschassi och EVA-hjul, sittdel och en hårdlift.

Åh, jag vill ha vagn nu.. Och ännu bättre; jag vill ha bebis nu!

brio-parasoll-svart2222421591

Mmm, melooon!

IMG_1961IMG_1960IMG_1959IMG_1965

Nyheter från Semper

IMG_1948

Fick hem spännande nyheter från Semper i veckan, de hade skickat oss tre paket Fullkorn välling Multikorn och tre paket Fullkorn gröt Multikorn. Liam har aldrig druckit välling tidigare (endast modersmjölkersättning fram till han var åtta månader) så jag är inte så säker på att han kommer gilla det. Men jag vet andra barn som absolut kommer uppskatta det! Däremot gröt åt han mycket både till frukost och kvällsmat när han var mindre men tröttnade sedan. Jag har försökt få honom att gilla gröt även nu då jag tycker det är både mättande och nyttigt för små magar, men han tokvägrar. Så det ska bli intressant att se om han gillar denna! Ska absolut testa ikväll – hoppas, hoppas!

Vill du också få hem spännande nyheter från Semper? Sex vinnare får två paket var hemskickade i min pågående tävling, har du ännu inte deltagit så gör det nu på direkten!

onsdag 23 maj 2012

Vinnare: Sunmate

Tävlingen i samarbete med Sunmate är nu avslutad och en vinnare
av valfri t-shirt + byxa eller hel baddräkt är utsedd – det blev nummer 109 (av 135 lotter)! 

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Pia och Sunmate för den fina vinsten och tack till alla 61 deltagare som ville vara med!

Glöm nu inte bort att de har 25% rabatt på hela sortimentet
– passa på att fynda inför sommarens äventyr!

Nypotäter och sommarvärme

Svenska dillkokta nypotäter. Då är det fasen i mig sommar! Och att sen sitta ute och äta i solen på balkongen är ju inte fy skam det heller. Även om jag har klagat på att det varit för varmt idag så hoppas jag verkligen värmen är här för att stanna. Lovely!

IMG_1940IMG_1932IMG_1930IMG_1934

tisdag 22 maj 2012

Aj, aj, aj!

IMG_1857

Liam började illvråla här efter att ha snubblat i sovrummet. Vi trodde han hade ont efter fallet men det visade sig vara två stora jäkla spetor som åkt in under skinnet på stortån. Gud, vad han skrek. Simon fick hålla i honom och jag fick försöka ta ut dom med hjälp av nål och pincett. Det var inte lätt men till slut fick vi bort dom.

Och gissa hur stolt han var efteråt när han fick plåster? Och det var inte bara på stortån han skulle ha plåster, utan på armarna och ena benet också. Vilken modig tuffing!

Lekplatsen med morbror

Jag fick sällskap vid dagishämtningen idag av lillebror Adde som hade långtråkigt. Vi tog en promenad till lekplatsen vid campingen och grabbarna fick busa av sig ordentligt i rutschkanan och klätterställningen. Efteråt blev det en svalkande glass från affären, det är ju kvavt något så in i helskotta idag! Men jag ska inte klaga, jag är så glad att sommaren äntligen kommit! Det är så skönt att kunna ha balkongdörren öppen och gå ut och sätta sig i solen. Liam och morbror är där ute nu och leker med nya vattenpistolen och blaskar med vatten i hinkar.

Jag undrar hur min lille fis ska överleva utan sin morbror egentligen, sin stora hjälte? På fredag lämnar han oss igen för sitt sommarjobb på Öland. Liam kommer ju bli helt knäckt, han pratar ju bara om sin “Addi” hela dagarna. Men vi har redan planerat in en massa dagsutflykter till ön, så vi kan hälsa på honom i sommar!

IMG_1797IMG_1780IMG_1826IMG_1844IMG_1809IMG_1821IMG_1784IMG_1833IMG_1832

Bebisens BF-lista

Nog är det lite extra spännande alltid, nu när vi inte riktigt vet vem det
är som finns i magen och när han/hon tänkt kika ut!

Enligt vårt andra ultraljud som gjordes den 21 maj fick vi förlossningsdatumet “i slutet av juni”.
Liam var beräknad både den 12 februari och den 16 februari då vi gjorde två ultraljud med honom.
Han ploppade ut precis mitt emellan; den 14 februari.

Så…

Lämna gärna en gissning på kön och datum, antingen här eller i ett annat
inlägg så för jag in det i listan här nedan allt eftersom!

17 juni – Pojke – Sara
18 juni – Flicka – Carola
19 juni – Flicka – Sandra
20 juni – Flicka – Emma
21 juni – Pojke – Madde
22 juni – Flicka – Jag
23 juni – Flicka – Emelie
24 juni – Flicka – Maria
24 juni – Flicka – Louise
25 juni – Flicka – Ekomorsan
25 juni – Flicka – Caroline
25 juni – Flicka – Veronica
25 juni – Flicka – Anders 
26 juni – Flicka – Min mormor
26 juni – Flicka – Fru Eriksson
26 juni – Pojke – Kickan
26 juni – ????? – Cissi
26 juni – Flicka – Caroline
27 juni – Pojke – Min sambo
28 juni – Flicka – Madde
28 juni – Pojke – Min mamma
28 juni – Flicka – Dessi
29 juni – Flicka – Madde
29 juni – Flicka – Amanda
30 juni – Pojke – Frida
1 juli – Flicka – Alexandra
2 juli – Flicka – Beatrice
4 juli – Flicka – mammaTEA 
5 juli – Flicka – Min lillebror

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam