torsdag 10 maj 2012

BeSafe Gravidbälte räddar liv!

Adelheid Nordhagen var gravid i vecka 27 då hon var med i en otäck trafikolycka.

Adelheid jobbar som intensivvårdssjuksköterska på Elverum Sjukhus och som vanligt var det en hektisk dag på jobbet.

På väg hem tvärbromsade plötsligt bilen framför och i 60 km/h hade Adelheid ingen möjlighet att reagera och svänga undan, olyckan var ett faktum! Bilen bakom hann i sista sekund svänga undan, men en krock hade redan ínträffat.
Adelheids Peugeot 206 totalkvaddades och alla airbags hade lösts ut. Hon var själv skadad med tankarna och oron riktades direkt mot hennes ofödda barn i magen.

Lyckligtvis hade hon fått ärva ett BeSafe Gravidbälte av sin syster. Tack vare bältet flyttades kraften, av kollisionen, från magen och ner till låren( något som inte minst blåmärkena visar).
- Hade jag inte använt gravidbältet vet jag inte vad som hade hänt, säger Adelheid.
Lilla Vilde kom till världen den 20 november och både mamma och dotter mår idag bra!

Vid en kollision kan en vuxen person kastas framåt med en kraft av tre till fem ton. Hos en gravid kvinna ligger fostret långt fram och utsätts därför för en extrem belastning av bältet i kollisionsögonblicket. BeSafe Gravid styr bort höftbältet från magen och fostret. Med BeSafe Gravid fördelas kraften jämnare över hela kroppen, bort från magen och ned på den stabilare höftkammen.

Modern slipper dessutom obehaget med bältet över magen vid daglig bilkörning.

I olyckor där gravida varit inblandade har fostret klarat sig tack vare att kvinnorna har använt bältesstyrning.

image

Vill du läsa mer om gravidbältet? Besök då BeSafe Gravid. Och för dig som själv är gravid och vill köra eller åka bil säkert dagligen kan hålla utkik framöver – snart dags för en spännande tävling!

3 kommentarer:

Cissi sa...

Får hålla tummarna vid tävlingen.. ;)

Anonym sa...

Oj,fruktansvärt att vara med om en olycka men så bra med detta Gravidbälte,borde ju alla gravida ha ett...
Tack för ett bra informerande inlägg/Kram

Emelie - Mamman som älskar vitt sa...

Hemskt men vilken tur med bälteto ch tur allt gick bra. Ska definitivt skaffa detta bälte till nästa knodd :) Kramar! Å grattis igen till eran familjelycka.

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam