onsdag 12 januari 2011

Tusen tack…

Som vanligt när jag ska någonstans är jag alltid ute i sista minuten. Likaså idag då jag fastnade i telefon innan avfärd. Men till slut kom jag ifrån, lånade mammas bil och begav mig mot Lenhovda för att få min efterlängtade klippning hos frisören.

Fast jag kom aldrig fram. Innan korsningen fick jag sladd på bilen och gjorde precis det min körlärare lärt mig att man inte ska göra; bromsa och gira. Först till höger, sen till vänster och sen till höger igen och bilen snurrade och flög ut i diket baklänges. Jag tackar Gud för den meterdjupa snön som stoppade bilen från att volta. Det brukar vara ganska mycket trafik på den vägen annars, tung trafik, men jag hade turen att det just under sladden inte kom något mötande fordon. Då hade jag nog inte suttit här nu.

När bilen väl hade stannat kom chocken och tårarna. Ringde mamma och hon var helt hyperhispig, vilket jag kan förstå. Hon skulle ordna allt med bärgare, ringa polis och försäkringsbolag. Själv satt jag där, hyperventilerade och kunde inte ta mig ut, förardörren satt fast på grund av att bilen var halvt begravd i snö. Klättrade ut genom passagerardörren, tog en lugnande cigarett och ringde sambon. Under tiden var det ganska många bilar som körde förbi men inte en jävel stannade. Jag brydde mig inte heller om att stå och vifta efter hjälp, jag mådde ju ändå bra och bärgning skulle ordna sig. Men sen kom det en man med en Alwex-lastbil som var jättetrevlig, efter det stannade det ännu en bil med en annan man som också erbjöd mig sin hjälp. De båda hjälptes åt att gräva fram bilen och sen dra upp den med lastbilen. Det gick hur bra som helst och det verkade inte vara några större skador på mammas bil. Registreringsskylten hade flugit ut i skogen och några plastbitar låg lite här och var, men överlag var den hel och ren. Tack och lov. Och jag är, förutom lite skakis, vid liv och har nu lärt mig min läxa. Hoppas att det var första och sista gången jag kör av vägen!

Tusen tack till de två hjältarna som stannade och hjälpte mig. Jag är innerligt tacksam!

10 kommentarer:

Sandra sa...

Skönt att det gick så bra!

Elisabeth sa...

Fy vad otäckt det låter, vad skönt att du klarade dig bra förutom chocken men den kan man nog inte undvika.

Kram

Mrsfunky sa...

Vad skönt att det gick så pass bra! Snacka om änglavakt =)

Kram

Carola sa...

Usch vad läskigt!!! Tur att det gick så pass bra som det gjorde. För lite drygt fyra år sedan lyckades ju vi volta med bilen, Sydney var med, hon var drygt ett halvår då... Allt gick bra, men jag vet hur rädd man blir.

alexandra mamma till tove sa...

ush... vilken jobbig upplevelse.. tur att allt gick bra ändå..

Tina sa...

Skönt att höra att du är oskadd :)

Carolina sa...

Så läskigt, jag är väldigt glad över att du är okej! <3 Kramar

Cissi sa...

Låter jätteläskigt! Tur det gick så bra ändå.
Hälsn. Cissi

Beatrice, mamma till skrutten Robin sa...

Usch! TUR att det gick så pass bra :)

kram

Anonym sa...

Åh fy satan! :( Tur att det gick så bra för dig, jag förstår om det är lite skakigt i knäna att köra en stund framöver.
Har haft några liknande incidenter (blivit prejad av en långtradare en gång och omkörd av en bil som senare fick sladd och kvaddade in i räcket bredvid mig en annan gång) och gissa om jag har haft svårt att köra ett tag efter de händelserna.

Och bilen hade oavsett gått att laga, det är ju dig vi måste vara rädda om! ;) Kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam