måndag 28 februari 2011

Måndagslistan

Ny vecka och dags att skriva (en sen) måndagslista precis som Jennyn med flera!

I dag, måndag, är jag glad för att...

  • Liam är med och tävlar på Smultronbyns facebooksida – rösta!
  • Jag har vunnit ett paket nappar hos Tjockisbullen!
  • Jag är äntligen någorlunda frisk från dunderförkylningen förra veckan.
  • Vi har haft en jättemysig helg med gottgottigottgott och luuuugn.
  • Jag har fått en tid hos tandläkaren i stan. Tandlossning in my ass.
  • Det är nu ny vecka, det betyder nya möjligheter!
  • Jag har mina fina pojkar som förgyller mitt liv ♥

Dagens outfit

IMG_1305IMG_1319IMG_1312

Hoodtröja: Gekås
Jeans: KappAhl
Strumpor: Lindex

Godmorgon griniga måndag!

IMG_1299Ingen glad start på veckan, som ni kan se!

Liam var inte alls sugen på dagis idag, inte ens yttepyttelite. Han ville hålla mig i handen på väg in för städtanten som han annars tycker så mycket om verkade se lite läskig ut. Väl inne stod han mest och stirrade på de andra barnen, fortfarande hållandes i min hand. När dagisfröken Karin tog upp honom i famnen blev det väldigt grinigt och ett sting i hjärtat infann sig. Men jag får trösta mig med att han helt säkert i detta nu har jätteroligt!

Efter dagislämningen blev det en sväng till affären för att handla åt mamma. Hon är riktigt ömklig idag på grund av dunderförkylningen. Sicken tur hon har som har en så hjälpsam dotter!

Nu ska jag få i mig lite frukost i lugn och ro och sen ska det var-är-vårsolen-städas. Först ut är vårt superfräscha badrum!

söndag 27 februari 2011

Hos gammelmormor

IMG_1293När mamma glömmer haklappen hemma får det bli det bara alternativet!

Liam, jag och morbror Adde tog en tur till Broakulla efter Liams middagslur i eftermiddags. Och som vanligt när vi kommer dit blir det en massa mat. Jag förstår inte varför mormödrar alltid ska göda upp en så förbaskat? Det verka ligga i deras natur. Mormor är extrem! När vi kom dit var det först middag, sen efterrätt och sen fika. Liam åt som en hel häst, biffar med lingonsylt är ju så gott!

Nu ska strax lillfisen gå och lägga sig så vi päron kan kika på Solsidan ifred. Imorgon är det dagis som gäller för honom och jag ska ta tag i storstädningen som skjutits upp allt för länge nu. Här ska putsas och fejas som attan!

Grill- och mellokväll… igen!

Vi kunde ju inte låta bli. Klart att grillen inte kan stå ute i kylan alldeles ensam så här en lördagskväll. Det hade ju bara varit taskigt. Så till middag blev det grillad fläskfilé med klyftpotatis, bearnaisesås, sallad och tzatziki. Man kan säga att det enda som saknades var nypotatisen och myggen. Och förstås att hålla middagen ute i trädgården. Ja, jag erkänner. Nog för att jag älskar vinter och snö men nu börjar jag tröttna lite. Var sjutton håller våren hus?

Kvällen har såklart gått i schlagerns tecken också. Jäkligt bra låtar ikväll måste jag säga. Och Nicke Borg var ju helt fantastisk och förtjänar absolut en finalplats i Globen! Lite tråkigt dock att Lasse Stefanz åkte ut. Inte min musiksmak men sångaren är ju trots allt mormors kusin så visst höll jag mina tummar och tår för gubbarna!

Efter att Liam somnat kikade vi på helgens andra hyrfilm: The Social Network. Tobias hade inte rekommenderat den, han verkade tycka att den var kass. Men det hindrade inte oss så vi kikade på den ändå. Och visst var den lite smådryg? Jäkligt trist film egentligen, ytterst få minuter man överhuvudtaget fick se dagsljus. Men jag måste säga att jag gillade den ändå. Intressant att se hur Facebook grundades och hur jäkla stort det har blivit. Det är ganska sjukt egentligen. Så ja, den får godkänt!

IMG_1235IMG_1250IMG_1238IMG_1246

lördag 26 februari 2011

Dagens outfit

IMG_1209IMG_1208IMG_1211

Tröja: MOLO från Babyshop
Byxor: MOLO från Babyshop
Strumpor: Lindex

Äntligen MOLO

IMG_1191Liams nya MOLO-plagg från Babyshop!

Jag älskar MOLO. Älskar, älskar. Men på något konstigt vis har det aldrig blivit av att några plagg från det danska klädesmärket flyttat in i Liams garderob. Förrän nu då. I torsdags blev det en beställning hos Babyshop och igår kollade jag brevlådan och upptäckte till min förvåning att kläderna redan kommit. Jisses, vilka snygga plagg! Jag valde tröjan Egon Autoscrapyard och byxorna Albin Black Star. Mest för stjärnornas skull men också för det fräcka trycket med bilskroten. För visst är kläderna hur fräcka som helst? Inte bara det, kvalitén är fantastisk också!

Nog är det Liams allra första MOLO-plagg – men definitivt inte de sista!

fredag 25 februari 2011

Fredagsmys

IMG_1162Kuddkrig och kittelkalas i mormors säng!

Som hos alla andra Svenssons är det fredagsmys som gäller här hemma ikväll. Det har blivit något av ett måste, som en last. För visst längtar man till fredagens goda mat, gottispåsen och myspys i soffan redan på måndagen? Det gör jag!

Vi blev inbjudna till Liams mormor på middag klockan sex. Hon hade gjort jättegod gratäng med potatis, torsk, dill och massa smaskens. Till efterrätt blev det Simons absoluta favvo; blåbärspaj med vaniljsås. Vi blev ordentligt bortskämda! Liam åt dock inte så värst mycket, han är inne i en riktigt kräsen period just nu. Men nöjd var han ändå, mormor har ju en jättestor och studsvänlig säng att skutta omkring i och såklart en stor låda med leksaker att skoja med!

Vårt pyre ligger och sover sött sen ett par timmar tillbaka så nu ska Simon och jag poppa popcorn och titta på hyrfilm!

Dagens outfit

IMG_1092IMG_1112IMG_1110

Huvtröja: Nova Star från Liten Correlin
Tröja: Nova Star från Liten Correlin
Jeans: Nova Star från Liten Correlin
Strumpor: Me&I

Gäsp. Pust. Stön. Stånk.

Du har så rätt så rätt Björn Skifs; det blir alltid värre framåt natten. För nog fasen trodde jag att jag var på god väg att tillfriska, det har i alla fall känts så det senaste dygnet. Ja, tills nu då. För så fort man ska sova kommer den eländiga hostan fram igen. Är såå trött. Till och med för trött för att orka försöka somna. Jag bara snurrar runt som en dåre i sänghalmen och kippar efter luft mellan hostattackerna. Så för att undvika att hålla både Simon och Liam vaken resten av det som är kvar av natten så ska jag nu krypa ner i soffan på nedervåningen, zappa mellan de femtioelvamiljoner kanalerna och försöka somna till någon skitrepris. Lycka till!

torsdag 24 februari 2011

Snart helg!

IMG_1074 Liam och pappa Simon myser i soffan innan läggdags!

Snart är det redan fredag och det betyder härlig helg! Det är inte klokt vad veckorna tuffar på. “Tiden går fort när man har roligt”, sägs det ju. Men det vetisjutton om den här veckan varit speciellt kul med alla förkylningar, baskilusker och timmar nerbäddade, men fort har den gått ändå. Men nästa vecka har jag lovat att det ska bli lite roligare, Liam och jag ska hälsa på vänner, fika och busa! Behöver träffa folk känner jag, har varit instängd på tok för länge nu!

Mina pojkar ligger och sover sött i skrivande stund, det är bara jag kvar som har lite jobb att fixa innan läggdags. Mina shoppingtokiga läsare måste ju ha en massa kul erbjudanden i inkorgen imorgon, hihi. Så här ligger vi inte på latsidan! Men sen är det marsch i säng för min del, fick bara sova fyra timmar föregående natt och det har satt sina spår kan jag meddela. Men så är det, jag är ju en riktig nattuggla. En nattuggla med rethosta, fantastisk kombo!

Vinnare: Små Stjärnor

Tävlingen i samarbete med Små Stjärnor är nu avslutad och en vinnare
av ett hemligt barnklädespaket till ett värde av minst 600:- är utsedd – det blev nummer 258 (av 281 lotter)!  

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Helena och tjejerna på Små Stjärnor för den populära vinsten och tack till alla 125 deltagare!

Vår lille konstnär…

IMG_1069Liams fina spegel och söta handduk!

De senaste “verken” som vår duktiga konstnär fått med sig hem från dagis är bland annat dessa två skapelser. Handduken är ju bara för söööt med hans små handavtryck och namn. Spegeln har han också målat och den ska hängas upp på hans rum. Eller kanske på toaletten, då kan han ha den när han borstar sina små bissingar. Något annat vi fått hem är en jättestor teckning som Liam och Nemo målat tillsammans, som nu pryder hela kylskåpet. Den var så stor så den fick delas så pojkarna fick en varsin teckning. Jättekul minne att spara, speciellt eftersom Nemo och Liam börjar bli jättebra kompisar!

Dagens outfit

 IMG_1041IMG_1048lIMG_1053

Tröja: Snoozy från Storasyster & Lillebror Design
Byxor: Snoozy från Storasyster & Lillebror Design
Strumpor: Lindex

onsdag 23 februari 2011

En gammal vän

Lilla Nikitas föräldrar undrade om de kunde få låna Liams gamla gåstol eftersom deras gått sönder, klart dem får det! Jag rotade fram den stackaren på vinden där den fått bo enda sedan Liam började gå för över ett år sedan. När fisungen fick syn på den blev han som tokig! Körde omkring med den, klättrade på den, satt i den och hade jättekul. Han måste ha saknat den!

IMG_1009IMG_1033IMG_1017

Nova Star SS2011

Nu har äntligen Nova Stars vår- och sommarkollektion inkommit i Små Stjärnors sortiment! Jag blir så glad när jag ser plaggen, Nova Star kan verkligen inte misslyckas. Eller vad tycker ni?

Något som mer än gärna får flytta hem till Liams garderob är den blå WCT jackan, de matchande byxorna och mössan. Eller ja, allt får gärna flytta hem hit egentligen. Men någon måtta på shoppingsuget får det ju vara!

Ni har väl inte glömt att ni kan vinna ett hemligt barnklädespaket till ett värde av minst 600 kronor från Små stjärnor? Tävlingen avslutas imorgon klockan 21:00 så än finns det tid att delta. Alla kan vara med och slåss om paketet, vare sig du har blogg och facebook eller ej. Så in och delta på momangen!

tisdag 22 februari 2011

Rapportering från sjukstugan

Liam smaskar på kvällsfika hos mormor!

Varken igår eller idag har det blivit många knop gjorda. Både Simon och jag är sängliggandes och Liam har fått vara hemma från dagis också. Håller på att bli tokig på det här och har ont i varenda kroppsdel. Har hostat sönder både lungor och hals, till och med äggstockarna om det är möjligt. Gör i alla fall jävligt ont både där och i revbenen. Jag fortsätter med Cocillana-Etyfin men den verkar inte hjälpa så värst mycket, så blir det inte bättre får det bli ett besök på vårdcentralen i dagarna.

Min mamma var snäll och bjöd in oss på middag idag, skönt att slippa tänka på det. Så den enda kraftansträngning jag lyckats med är att åka och handla, bunkrat upp med både nyponsoppa och piggelin. Nu ska vi bli friska och krya, så det så!

måndag 21 februari 2011

Måndagslistan

Ny vecka och dags att skriva måndagslistan precis som Jennyn med flera!

I dag, måndag, är jag glad för att...

  • Jag har en toppentävling igång, du är väl med och slåss om ett hemligt barnklädespaket?
  • Vi äntligen varit och fotograferat Liam hos Ateljé Sofi – ska bli spännande att se bilderna!blomma_1188032015_49885
  • Efter regn kommer sol, det borde ju betyda att vår tokförkylda familj snart blir frisk!
  • Vår lille kille hunnit bli hela 2 år!
  • I fredags var det partaj som gällde. Tack Sandra, du gjorde min kväll!
  • I lördags hade vi årets första grillkväll. Det ni!
  • Liam är med och tävlar på Smultronbyns facebooksida – rösta!

Sjukstuga

1 bild kopieraLiam ligger i skrivande stund i soffan och fnissar åt sina egna fisar!

Hade hoppats på att den här förbaskade förkylningen skulle ge med sig snart, men icke. Den jobbiga hostan är nog värst, man får ju inte ens sova ifred. Även sambon är sjuk och stannar hemma från jobbet idag. Han erbjöd sig också att lämna Liam på dagis klockan nio så jag får sova lite till. Men jag tror istället att jag ska krypa ner i soffan med lite varm choklad, en sup Cocillana-Etyfin, titta på en film och kurera mig!

söndag 20 februari 2011

Kvällsbus innan nattning

Dagens outfit

Ziptröja: Soc från Stadium
Byxor: Lindex

(Pappa Simon som valt ut och köpt ziptröjan – helt själv! Får gärna bli en vana!)

Vinnare: BellaBo

Tävlingen i samarbete med BellaBo är nu avslutad och en vinnare
av väggkroken “Owl Family” i valfri färg är utsedd – det blev nummer 22 (av 169 lotter)!

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Frida på BellaBo för toppenvinsten och tack till alla 85 deltagare!

lördag 19 februari 2011

Grill- och mellokväll

Nejdå, vi är inte helt från vettet. Vi längtar bara så otroligt mycket efter sommaren. Vad passar då inte bättre än att rota fram grillen ur källaren och få grannarna gröna av avundsjuka? Ni anar verkligen inte hur jäkla gott det var! Grillspett, noisettes, champinjonsås och en smarrig sallad. Grillen kommer helt klart att användas nästa helg också!

Vi har inte bara skämt bort oss med grillat ikväll utan även kikat på Melodifestivalen (grattis Saade!), busat med en hostig Liam och hyrt filmen I rymden finns inga känslor. Jag är inte förtjust i svenska filmer egentligen, allt utom Beck och Wallander går helt bort. Men den här var riktigt bra faktiskt, lite småtokig liksom. Så den rekommenderas varmt!

Glasbaren

Jag dricker ju bara en gång om året och det brukar bli på juldagen under pistolhot. Att festa är väl inte riktigt min starka sida sen Liam kom till världen. Mysiga hemmakvällar är det som gäller i detta hus! Men igår blev det lite party i alla fall så vår fisunge har fått sova hos gammelmormor i natt. Först lite förfest och sen en runda till Glasbaren. Som var helt tom på kul folk by the way. Men det blir inte roligare än vad man gör det till så nog hade vi kul hela gänget!

 

fredag 18 februari 2011

Vår förmiddag i Käälmäär

Fotograferingen hos Ateljé Sofi gick över förväntan! Kanske inte till en början då Liam absolut inte ville ha något med gungelefanten att göra, Sofi hade ju så mycket annan rolig rekvisita som han kunde pilla med. Bland annat en rosa pall som Liam var överdrivet förtjust i, lite bollar, traktorer och så de spännande såpbubblorna!

Ska bli riktigt spännande att åka på visning om en månad(!) Simon har lite svårt att ta ledigt på jobbet framöver så vi fick ingen tid förrän 17 mars. Men men, den som väntar på något gott!

Efteråt blev det en tur till Hansa City för lite lunch och shopping. Liam fick ju ett presentkort på Lindex när han fyllde år så lite basplagg och nya strumpor inhandlades. Simon sprang in på Stadium också för att göra av med sina presentkort men han hittade inte ett smack, istället fick ytterligare sex plagg till fisungen följa med hem!

torsdag 17 februari 2011

Förberedelser inför fotograferingen

Liam fick gå på dagis idag trots allt. Först tänkte jag låta honom stanna hemma, han såg så hängig ut i morse när jag gick in för att väcka honom. Men efter en lite pratstund piggnade han till, flög upp ur sängen och smilade! Han var precis lika pigg när jag hämtade honom vid tre, hostade lite bara men vilken unge gjorde inte det? Dagisfröken (jag vet att det heter förskolelärare, men jag har alltid sagt dagisfröken och så kommer det förbli. Och visst låter det lite gulligare?) Karin sa att han hade varit busig och glad under dagen och någon feber har inte heller visat sig.

Han fick läsa sig lite tidigare ikväll också och efter näsdroppar och alvedon somnade han direkt. Så förhoppningsvis (jäkligt stark betoning) kommer vår lilla utflykt till Kalmar att bli av imorgon. Klockan tio har vi tid för en timmes fotografering hos Ateljé Sofi och jag är jättespänd! Även om vi inte kommer få med oss bilderna hem (blir visning efter två veckor då bilder väljs ut och beställs) så ska det bli riktigt skoj. Jag hoppas bara att han inte kommer han en sådan dag imorgon. Då han absolut inte ska vara med på bild, bli ledsen och vilja vara i famnen. Nepp, imorgon ska min lille son visa sitt sanna glada och charmiga jag!

Har lagt fram kläder tills imorgon också. Det ska helst vara så neutrala plagg som möjligt, stod det i broschyren. Så det blir ett par snygga jeans och en vit skjorta. Ska ha med mig en extra skjorta också ifall det händer en olycka, man vet ju aldrig med busiga småbarn. Han kommer bli så snygg i sin casual look. Skjortan ska vara uppkavlad och lite öppen i halsen och så ska han bära sitt fina namnsmycke som han fick i doppresent av mormor.
Man får också gärna ha med sig någon personlig sak eller något annat kul som barnet kan pyssla med på bilderna. Jag funderar på att ta med Liams supersöta gungelefant som han kan sitta på och så. Och självklart kommer även hans älskade groda att få följa med – den har ju varit hans älskling enda sen födseln och ger honom trygghet. Ja, vi får väl se. Kommer i alla fall att bli jättekul!

Dagens outfit

Tröja: Snoozy från Storasyster & Lillebror Design
Byxor: Snoozy från Storasyster & Lillebror Design
Strumpor: Lindex

onsdag 16 februari 2011

Sjukling?

En trött och förkyld liten Liam vid kvällens nattning!

Det verkar som att våran lilla kille börjar bli lite sjuk, åtminstone är det något på gång. Han snorar och hostar lite, kanske inte så konstigt när hans morbror sprider baskilusker hitan och ditan i hela lägenheten? Fisungen har fått i sig lite flytande alvedon och så har vi gett honom näsdroppar samt en sväng med nössugen. Inte uppskattat, kan jag tala om! Men det måste ju göras och förhoppningsvis är han piggare imorgon så han inte missar dagis. Det är ju sista dagen den här veckan eftersom vi har tagit ledigt på fredag, då blir det en tur till fotografen i Kalmar där vår lille modell ska ge mamma och pappa de sötaste och busigaste bilderna. Ska bli såå kul! Och är han riktigt samarbetsvillig och glad inför kameran blir det Leo’s Lekland efteråt!

tisdag 15 februari 2011

Liams födelsedagspresenter

Gårdagens paketöppning!

Mamma och pappa: 4 Snoozy-plagg från Storasyster & Lillebror samt Lundmyr-tröja och snuttefilt från Dunderbutiken
Mormor och Peter: Bord och stolar från Ikea
Morfar och Marlies: 1000 kronor
Gammelmormor och Arne: Matchande stolsitsar från Ikea, blommor och presentkort på 500:- hos fotografen
Gammelmorfar och Lucja: Presentkort på 200:- hos Lindex och blommor
Farmor, farfar, faster Lisa och David: 1200:- i presentkort hos fotografen, blommor och en nalle
Gammelfarmor, gammelfaster, Sören och gammelfarbror: Leksaksbil, blommor och presentkort på 500:- hos fotografen
Tobias: Duplo
Eve, André, Nemo och Nikita: Jeans från KappAhl och tröja från H&M
Sara, Oscar, Veronica och Orlando: Leksaksverktyg och roliga kräldjur
Chrille, Karro och Hampus: Musse Piggs Klubbhus-traktor

Tusen tack för alla fina gratulationer, presenter och värmande kommentarer!

Dagens outfit

Tröja: H&M
Jeans: KappAhl
Strumpor: Lindex
måndag 14 februari 2011

Alla ♥ Dag

Det är ju inte “bara” Liams födelsedag idag utan även Alla Hjärtans Dag, en högtid som Simon och jag lagt lite åt sidan sen Liam kom till världen. Men nog var han lite romantisk idag, min gottissugna gubbe, och gav mig receptboken “1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser” och en chokladkaka. Kan det vara en pik, tro?

BVC och födelsedagslunch

I förmiddags blev det ett besök på BVC för 2-årskontroll. Liam var en riktig liten blygis och vågade knappt titta på Agneta. Men vägningen och mätningen gick jättebra. Han är ju så stor nu så han får stå på den stora vågen och mätas mot väggen istället. 86 cm lång har han hunnit bli och väger nu 13,1 kg. Känns lite konstigt att han vägde 10 kg när han var 6 månader (en riktig liten dunderklump) och bara gått upp 3 kg på ett och ett halvt år, men han följer kurvan perfekt nu konstaterade Agneta.

Efter besöket blev det födelsedagslunch på Emmagården. Vi åt goda mackor och sen kalasade vi på semlor och chokladbollar. Liam kunde absolut inte sitta still, sprang omkring och lekte med alla roliga leksaker som finns i “barnhörnet” av fiket. Mysigt var det i alla fall och jag tror att han är nöjd med sin födelsedag hittills. Dem skulle även fira honom på dagis i eftermiddag med glass och när han kommer hem ska vi öppna lite paket tillsammans också!

Liam 2 år!

Idag fyller min älskade Liam hela 2 år! Jag kan inte förstå att det gått så himla fort. När man tittar på alla bilder undrar man om han verkligen varit så liten och den välbekanta doften, de pirriga känslorna och den totala lyckan från BB kommer tillbaka. På Alla Hjärtans Dag 2009 klockan 12:28 kom han, världens finaste pojke, som nu har blivit så stor!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam