torsdag 30 april 2009

» myskväll

Nu ikväll har vi varit uppe i Kosta och hälsat på mamma lite, inte så ofta man är där, blir mest att hon kommer hit istället. Men nästa vecka har jag äntligen bilen för mig själv så då ska Liam och jag dit och hälsa på folk! Ska bli skönt att kunna komma hemifrån lite.

Nu sitter Simon parkerad i soffan och väntar på att jag ska komma in och fortsätta mysa framför en Beck-film. Dags att pysa iväg. Natti!

» majblomma

1028Somnade inatt klockan 3 efter att Liam ätit. Han vaknade till vid 2-tiden och var lite småhungrig så han fick lite gott i magen. Sen väckte han mig idag klockan 8. Han matades, rapades och fick blöjan bytt sen somnade han om igen. Jag kröp tillbaka till sängen för att sova en timme till. Precis när jag höll på att somna in började hundarna skälla som dårar. Vafan var det nu frågan om..? Jag kikade ut från sovrummet och fick se typ 5 ungar stå blixtstilla utanför verandan. Man kunde nästan se hur dom övervägde att plinga på eller inte. Vad ville dom klockan halv 9 på morgonen? Just det. Majblommor. Jag funderade på om jag skulle gå och öppna. Men istället kröp jag tillbaka till sängen. Riktigt taskigt, det måste jag erkänna, men jag ooorkade bara inte. Sen såg man ju ut som värsta ruggugglan också. Håret åt tamejfan alla håll och kanter, iförd en pippigul t-shirt och oborstade tänder. Nej, jag gjorde nog rätt i att inte öppna.
Hundarna var så roliga också. Medans Diesel vaktade huset genom att stå och bålglo i fönstret och skälla så stack Rebell in huvudet i dörrspringan till sovrummet. Det var precis som han ville säga - “Ta’t lugnt matte, sov du, vi fixar det här!”. Dom är faktiskt bra att ha när till exempel Jehovas Vittne tänkt komma på besök. Dom vänder redan vid grinden, kan jag meddela.

Liam ligger nu och nanar så jag får lite egen-tid. Simon kommer hem om ett par timmar och har helg - igen. Fuck vad tiden går fort egentligen. Det säger bara swisch tamejfan. Liam är redan 2 ½ månad, helt sjukt vad fort det har gått.

» tjugo-kilo-vips-puts-väck

I förra inlägget skrev jag ju om mamma och hennes viktminskning under ett år. När hon ser detta inlägget imorgon kommer hon att döda mig, men jag måste ju bara visa skillnaden med några bilder. Idag är hon vacker som nyponros och kolla in.. lite skillnad va?

JANUARI 2008

Januari 2008







DECEMBER 2008

December 2008

onsdag 29 april 2009

» addiction

Väntar på att Simon ska komma hem. Han åkte direkt till Nybro efter jobbet för att besiktiga bilen. Verkade dock som att fanskapet inte gick igenom.
Ska laga till lite middag sen när han kommit. Idag blir det grillad kyckling, potatissallad och vitlöksbröd. Tar sin tid i ugnen men det sköter ju sig självt och inte speciellt jobbigt heller. Längesen vi hade det nu.

Som alla andra så har Simon och jag hakat på trenden, alltså försöka gå ner några kilo. Vi har inte bestämt oss för vilken metod än men ska kika runt lite på nätet och se om det finns något intressant.
Mamma och körde med Atkins för några år sen som jag trivdes ganska bra med. Man åt mest kött, fisk, kyckling och massa grönsaker. Det värsta är ju egentligen att skippa bröd, pasta, potatis och sånt där men man får väl testa. Och coca cola såklart som jag är beroende av. Jag skippar mer än gärna godis, kakor och allt sånt men cola måste jag ha. En del dricker 10 koppar kaffe med socker om dagen och jag dricker min cola. Don’t take that away from me…
Atkins, ja. Några kilo tappade man såklart. Den första veckan blev jag av med 3-4 kilo sen gick det ju mer sakta minns jag. Men varenda kilo är ju tillbaka igen - och mer därtill.
När Simon och jag flyttade ihop för snart fyra år sen gick jag upp hela 30 kilo. Och dom sitter där dom sitter fortfarande. Men nu får det faktiskt vara ett slut på det här. Jag känner fortfarande inte igen mig själv på kort och det måste ju vara för att man lever i någon slags förnekelse. Och det ska man väl inte behöva göra?
När jag och Simon träffades tyckte jag att jag var stor. Fan heller att jag var. Jag var liksom.. mullig. Men jag kunde handla kläder utan att behöva springa och leta på BiB och XLNT. Nu är det ett helvete att hitta kläder. Det är liksom inte kul. Och när man väl hittar något som man gillar – ja, då finns det inte ens storlek eller så sitter det helt åt helvete på en. Nej, det måste hända något. Jag vill må bra och känna att jag trivs i min kropp. För det gör jag absolut inte nu.
Mamma körde med några tabletter då för ett år sedan, Reductil, som man tar en varje morgon. Det ger en mättnadskänsla och får bort suget på mat och godis. Har tagit min första idag och det börjar verka om en vecka. Ska bli intressant att se om det fungerar. Men självklart måste ju ändå kostvanor ändras och motion behövs. Mamma gick ner 20 kilo i ett nafs och förhoppningsvis kommer jag att gå ner till min målvikt – typ 60 kg! Lite positiv syn måste man ju ha!
Simon ska börja cykla till jobbet nästa vecka då han jobbar eftermiddag. Han kommer säkert gå ner skitfort medans jag bara sitter här hemma och är mamma. Men jag får ta mig i kragen och börja ut och gå mer. Det blir ju bara smårundor med hundarna annars, kanske skulle ut bara Liam och jag. Då blir det inte en massa pissepauser heller om vi lämnar hundarna hemma.

Jag har fått inbjudningskorten idag på posten, bättre sent än aldrig. Ska sätta mig och leta upp adresser och sen skicka dom så fort som möjligt. Det är ju ändå bara knappa månaden kvar tills det är dags för dop!

tisdag 28 april 2009

» tatuering

Anna var här för en stund sen. Rökte och snackade lite skit på verandan. Hon skulle egentligen bara kommit förbi en snabbis och sen ut på kvällspromenad men när vi väl sätter igång kan vi hålla på i timmar. Vi träffas ju inte lika ofta nu som när vi var gravida samtidigt. Det blir ju lite knepigt med när småttingarna drar på sig förkylningar för jämnan. Inte så bra och smitta ner varandra heller. Men vi får ta tag i det här snart. Träffas mer. Hon bor bara några hundra meter bort men ibland skulle man nästan kunna tro att vi bodde på olika kontinenter. Men självklart kommer man ifrån varandra när det kommer smått, blir ju så mycket annat att tänka på.
Blir lite roligare sen när Liam och Alvin börjar krypa runt och kan leka tillsammans. Alvin är ju två månader äldre så han är mer före Liam. När dom sen kommer upp i sju, åtta månaders ålder är dom nog lite mer jämna i utvecklingen så då blir det ju skillnad.

Jag har blivit jättesugen på en tatuering till. Varje gång jag ser brorsans nya börjar det klia fingrarna. Satt och pulade lite i Photoshop igårkväll. Vet att jag vill ha Liams namn men ska jag ha med eller utan personnummer? Vad tycker du? Kan vara lite kul att ha namnet på handleden och sedan fylla på om det skulle komma fler småttingar.

ett namn - personnummer

» grodan boo-ooo

Simon är ute och donar med bilen och jag passar på att blogga litegrann om dagen som varit. Liam sitter här bredvid i sin älskade bilbarnstol och suttar på sin favoritsnuttis – grodan. Igår döpte han faktiskt sin gröna lilla vän, det blev Boo-ooo.

IMG_1577 Liam och Boo-ooo

Nu är äntligen efterkontrollen avklarad, skönt att slippa grubbla över det mer. Pia kollade mitt blodtryck som oftast ligger normalt, även denna gång. Urinprov och blodprov var det också normala värden på. Vi pratade lite om förlossningen, hur det kändes och hur det gick till. Hon skrev även ut p-piller till mig för gravid vill jag inte bli igen förrän om ett par år i alla fall. Sen var det dags – gynundersökningen. Fy tusan vad skakis jag var och alldeles högröd i ansiktet. Hon lät mig klä av mig ifred och sätta mig i stolen. Där låg man och gresade och spände mig det gjorde jag väl det med. –“ Föörsööök aatt slaappnaa aav, Aagnees.” Pia försökte lugna mig med sitt seeegaa tonfall. “Deettaa äär heelt friviilligt såå viill duu iinte såå beehööveer duu iinte..” Frivilligt? Vafa… och det säger du nu?! Men det gick i alla fall. Allt såg bra ut och mina tre stygn var läkta. Det hade inte varit speciellt kul att bli sydd igen och ha ont, så det var skönt.
Efter besöket stannade jag till på Apoteket. Plockade ut p-pillren och köpte Borago och en luskam till Liams hårbotten. Han har nämligen fått gul-vit skorv längs med pannan. Det kanske syns på bilden. Vi får se om det hjälper, känns bara lite läskigt att behöva kamma bort det.

Har pratat med Evelina idag via sms. Jag ska åka dit och hälsa på nästa vecka. Har ingen bil när Simon jobbar så jag kommer liksom aldrig iväg. Men nästa vecka ska han börja cykla till Flygt så då får jag ha bilen litegrann. Måste åka och titta på Eve och Andrés nya hus. Kan vara skönt att komma iväg lite, bara Liam och jag. Hinner jag så ska jag stanna till hos mamma och Nadde med. Annars får det bli en annan dag helt enkelt.

Nu ska jag och sonen mysa framför TV:n i vardagsrummet. Tisdagar är heliga för mig då tv-tablån är fullspäckad med alla favoritprogram. Jag paxar TV:n och Simon sitter här inne i datarummet/kontoret/gästrummet och spelar Football Manager. Men det har han väl inget emot, fotbollsnörden?

måndag 27 april 2009

» nuuuude

Agas för morgondagen, börjar bli lite halvt nervös nu faktiskt. Ska på efterkontroll hos Pia klockan 15:30. Skulle egentligen åkt in förra veckan men då var det swosch in till barnakuten med Liam så jag fick avboka. Usch, jag vill inte dit.
Trodde jag skulle bli bättre på det här efter förlossningen. Nakenhet alltså. Efter ett dygn med hönan i vädret på BB borde jag ju ha blivit lite mer bekväm i mig själv. Men jag har alltid varit lite fin i kanten med sånt. Visar inget i onödan, om man kan uttrycka det så. Jag borde egentligen inte känna så. Har växt upp med en mamma som kastat pattarna vind för våg där hemma. Utan att skämmas eller bry sig det minsta. Men jag vet inte. Hade jag känt mig bekväm och stolt över min kropp så nog fan hade jag valsat runt i bikini året om. Men nu gör jag ju inte det, aldrig gjort. Och absolut inte efter att ha burit ett barn i nio månader. Sån är jag och jag kan inte hjälpa det.
Men alla är vi olika och tur är väl det.

» zz..zzz…

Simon nanar middag och Liam likaså. Gullungen ligger och myser med favoritnappen och sin gosgroda. Fisplutt!
Har precis diskat efter maten som Simon lagade och ska nu sätta mig i soffan och kolla på Sex and the City i lugn och ro. Hääärligt!

IMG_1556

» olycka

I lördags inträffade, som de flesta nog redan vet, en olycka utanför Broakulla. Så här skriver Östran om tragedin:

_______________________________En omkom i trafikolycka utanför EmmabodaPublicerad 090425 09:38. Uppdaterad 090427 08:02.

En 46-årig man från Emmaboda omkom på lördagsförmiddagen efter en kollision mellan två bilar på riksväg 28 norr om Emmaboda. 46-åringens bil kom enligt uppgift av okänd anledning över på fel körbana samtidigt som han fick möte med en annan bil som var på väg mot Emmaboda. Det blev ingen riktig frontalkollision men bilarna törnade emot varandra med vänster frampartier, varefter båda bilarna slungades ner i samma vägdike och blev liggande i diket ett 50-tal meter från varandra. I den mötande personbilen fanns en 50-årig man hemmahörande i Skruv. Han klarade sig undan från kollisionen med lindriga skador och han kunde återvända hem från sjukhuset redan samma eftermiddag. 46-åringens bil slog efter kollisionen runt och blev liggande på taket. Den omkomne 46-åringen som enligt uppgift var på väg till jobbet när olyckan inträffade, slungades ur bilen. Han fördes med ambulans till lasarettet men hans liv gick inte att rädda. Olyckan inträffade vid niotiden på lördagsförmiddagen i en backe, alldeles norr om avfarten mot Duvemåla/Getasjökvarn, och riksvägen fick stängas av under räddningsarbetet.

Den bortgångne 46-åringen efterlämnar fru och två barn.
___________________________________

Lisa ringde för en stund sen. Hon hade hört av en vän vem det var som omkom. Det var Lennie, en arbetskamrat från AMB. Jag ska inte säga att jag kände honom, för det gjorde jag inte, men man såg ju honom på jobbet varje dag. Om detta är sant vet jag inte eftersom det inte var hans bil som kraschade, men den kan ju ha varit lånad.

Plötsligt inser man att en dag tar livet slut.
Jag har aldrig varit rädd för att dö, snarare sett på döden med en spänning och nyfikenhet. Att få veta vad som händer efteråt, vart man hamnar. Om min tro är sann eller bara en hopplös fantasi.
Efter att Liam har kommit till världen har jag däremot varit rädd. Inte alls lika förväntansfull, om man kan uttrycka det så. Om jag försvinner, vad händer då med honom? Att inte få finnas där för honom, se honom växa och utvecklas. Hålla om honom.
Det är min, just nu, stora skräck.

söndag 26 april 2009

» two weeks notice

Gubben har lagt sig och Liam sover sen snart två timmar tillbaka. Har blivit så skönt nu när han sover hela nätter. Han brukar somna vid klockan 21, 22 och vakna ungefär klockan 7, 8 någon gång. Hela tio timmars sömn! Härligt att han äntligen kommit in i vettiga rutiner. Men jag var väl likadan som liten, har jag hört av mamma. Vid två, tre månaders ålder somnade jag klockan 20 på kvällen och vaknade vid 8 på morgonen. Inte helt fel!



Two Weeks Notice med Hugh Grant och Sandra Bullock rullar just nu på tv 3. Eftersom Simon och jag kikade på åttonde Beck-filmen så spelade jag in den på Boxern i stället. Väntar på att den ska ta slut så jag kan börja titta på den lite. Ganska längesen jag såg den nu, men har för mig att den var ganska bra.
Skräckisar är inget för mig. Nä, det ska vara riktiga feel-good-filmer. Typ Notting Hill, Dirty Dancing eller Pretty Woman. Älskar också verklighetsbaserade, äventyrliga och historiska filmer. Lite spänning måste det ju med vara såklart. Några favoriter är i alla fall: American History X, Braveheart, City of Angels, Forrest Gump, Million Dollar Baby, National Treasure, Pirates of the Caribbean, Shawshank Redemption, Sixth Sense, The curious case of Benjamin Button, The Green Mile, The Lord of the Rings, The DaVinci Code och Walk the Line.
City of Angels är en riktig favorit. Tror att många inte är speciellt förtjusta i den, att den verkar vara helknäpp, overklig eller trist. Men jag älskar den! Har sett den hur många gånger som helst, en helt underbar film! Underbara skådisar, underbart manus och ett underbart soundtrack. En underbar saga. Och en underbar Nicholas Cage.

rkyui

lördag 25 april 2009

» kitchen pics

Lite bilder från matsalsdelen i köket och ett par i hallen. Dum som jag var så glömde jag ta före-bilder i hallen bara. Men spelar kvitta.


IMG_1221

köket före… hann ta bort möblerna innan jag tog bilden bara.

IMG_1504IMG_1507

köket efter…

IMG_1511

…och hallen efter!

» sjukling

Mamma har precis åkt efter en snabbvisit och Simon har kört upp till IP för att kolla pojkarna spela fotboll.

Vi var i Nybro igår och handlade. Köpte storpack med blöjor, våtservetter, hundmat, toapapper, tvättmedel och ersättning till Liam. Hann faktiskt med en hel del måste jag säga. Det brukar annars ta oss ett flertal timmar att åka och handla, men vi var hemma redan efter tre timmar. Rekord?
När vi kom hem igen satte Simon upp hyllorna och köksbordet. Känns skönt att målningen är färdig nu så man kan lägga energi på annat. Ska i alla fall lägga in lite för- och efter-bilder med, kan inte nu eftersom Simon snodde med sig systemkameran och bilderna är inte överförda till datorn än. Det får bli lite senare helt enkelt.
Efter att vi var färdiga lagade jag middag. Hemmagjord pizza med ost, skinka, champinjoner, ananas och kebabsås från Viktoria. Inte dumt alls!
Senare blev Simon upplockad av svärfar, dom skulle såklart till IP och titta på säsongens första A-lagsmatch mellan Kosta och Johansfors. Eftersom jag är ifrån Kosta och bor i Johansfors så hejade jag på båda. Tack och lov så sa jag inte Kosta! Dom förlorade nämligen med 11-0. Fan vad pinsamt, man får ju skämmas.

Kände mig ganska hängig igårkväll sen, lite tjock i halsen och fick lock för öronen hela tiden. Tryckte i mig Alvedon och hade hoppats på att jag skulle kunna sova bort det. Men icke. Under natten har halsen svullnat upp rejält. Är inte speciellt förkyld och någon feber har jag inte fått än, men det kommer väl det med. Förbannade skit också.
Simon försöker ta Liam så mycket som möjligt så jag inte smittar ner honom. Han har ju precis blivit någorlunda frisk igen så det vore ju synd.

Ikväll ska vi grilla. Det blir grillspett, klyftpotatis och hemmagjord tzatziki. Hoppas mina smaklökar håller sig i form tills dess.

torsdag 23 april 2009

» morgonpigg

Lite bilder på vår son som Simon tog i morse!

IMG_1497 IMG_1490 IMG_1491

onsdag 22 april 2009

» grrrraoooww

Inte ett endaste tips. Mycket märkligt.

Har precis fått Liam till att somna. Han har varit ganska grinig dom senaste dagarna på grund av förkylningen. Han har dock blivit mycket bättre i halsen och nästäppan har nästan släppt. Alvedon och näsdroppar var 4-6 timme och mycket vila har visst gjort susen.

Mormor satt barnvakt innan så jag kunde gå en promenad med hundarna. Som vanligt funderade jag ut rutten innan vi skulle gå, idag tänkte jag gå neråt elljusspåret, runt och tillbaka. Vi började gå ner för grusvägen som ligger till höger om folkan, hundarna var ganska lugna och det var riktigt skönt att komma ut i det härliga vädret. Men med min vanliga otur så varade inte lugnet speciellt länge. När jag vänder mig om kommer det en tjej på en gigantisk brun häst. Jag och hundarna gick in i kanten och hon försökte klämma sig igenom i den andra. Gick hyfsat bra enda tills hon hälsade och jag hälsade tillbaka. Sånt verkar Diesel inte tåla, att någon pratar med hans matte. Han började morra, den kaxige lille skiten. Man tycker att dom borde vara rädda för ett så stort djur men det var snarare hästen som var rädd för dom. Häst-stackarn började stegra sig lite smått och skuttade på något märkligt vis in bland buskarna. Jag blev ganska rädd för flickans skull. Jag bara väntade med andan i halsen på att han skulle kasta av henne. Tack och lov så lugnade han ner sig en smula och fortsatte åt det håll vi skulle gå. Skit också, tänkte jag. Hade varit helt omöjligt att gå efter hästen med mina nyfikna knäppgökar. Det var inte annat att göra, vi fick vända och min “härlig-promenad-i-skogen”-plan gick åt helsike. Istället gick vi en annan runda i byn och det funkade det med.

Något som jag kan irritera mig på till vansinne är att folk har så förutfattade meningar och negativ syn på stora hundar. Dom spärrar upp ögonen, lägger armarna över bröstet som ett skydd och ryggar tillbaka. Visst, självklart kan man vara hundrädd och då är det fullt förståeligt. Men detta tycks varenda surtant i hela Broakulla göra. Oftast kommer dom även på något att vräka ur sig också, som en liten elak bonus. Varför detta? Fråga mig inte. Så länge inte människan är hundrädd, hunden gör utfall, morrar eller visar aggressivitet så finns det ingen anledning överhuvudtaget. Som i måndags. Jag och hundarna var ute på promenad då jag ser att en tanta med gåstavar kommer i rask takt bakom oss. Jag tar in hundarna vid sidan, får dom att sitta fint och låta tantan gå förbi. Det verkade dock på henne som om hon inte hade sett oss förrän hon var två meter bredvid. Och vad gör hon? Hon började sprattla och vifta med gåstavarna som en jävla Luke Skywaker på crack. Både Diesel och Rebell satt jättefint bredvid mig och sa inte ett ljud. Dom tittade knappt på henne. Kanske var hon hundrädd, kanske inte.
Simon var ute och gick med dom för ett tag sen. Dom hade gått förbi ett hus där en tanta stod utanför. Hon bålglodde först tills hon kom på precis vad hon skulle vräka ur sig; “– Klarar du verkligen av att hålla i dom där två?”. Det var inte menat på skoj utan mer sarkastiskt. Varför säger folk så? För att man ska må dåligt och känna sig som en usel husse och matte? Små hundar är det visst inget fel på. Bara dom stora. Vad är det som säger att en liten hund inte kan skutta upp och döda någon? Eller sätta käften i ett byxben eller i skrevet? Vi har en liten, ettrig pudel här i Broakulla. När man går förbi med hundarna (som är knäpptysta) så kommer den där lille, ställer sig på bakbenen och skäller utav bara helvete. Se upp för den istället, jävla kärringar.

ssfdfds

måndag 20 april 2009

» dopgåva

Finns det någon läsare som har ett bra förslag på en dopgåva till min lille knodd? Tänkte jag skulle skicka efter en tuff namnbricka från solx.se men efter att ha visat mamma den så ville HON köpa den. Visst, tant. Så nu har jag absolut ingen aning! Vi skulle ju kunna sätta in pengar på hans konto men hur kul är det på en skala? Barnbidraget på 1050 förs ju redan över dit varje månad så när han fyllt 18 har han nog så han klarar sig ändå.

Alla förslag och tips är varmt välkomna!

IMG_1542

» piggelin

Vi har varit inne på barnakuten även denna dag. Liam åt ca 150 ml igårkväll klockan 22, vaknade vid 2 inatt men ville inte äta, somnade om, vaknade klockan 7 imorse och åt 100 ml. Men del lille stackarn fick sedan upp varenda droppe igen. Hans förkylning hade heller inte lagt sig under natten och han var ovanligt slö, ville bara sova. Väl inne på akuten fick vi en läkare (även hon tyska men fan så mycket trevligare än den andre) som undersökte honom grundligt. Allt såg jättefint ut förutom halsen som hade en infektion. Dom ville att vi skulle köpa Nezeril näsdroppar (effektivare än Renässans som vi tidigare använt) och flytande alvedon. Vi får hoppas att det blir bättre snart, han verkar iallafall vara mycket piggare nu.

IMG_1471IMG_1478 IMG_1475
Mamma har precis åkt efter en snabbvisit. Tog lite bilder på henne och Liam, hennes ögonsten.

söndag 19 april 2009

» RS-virus?

Liam har blivit sjuk och jag är så förbannat orolig. Han har varit lite småsnorig i några dagar men igårkväll blev det mycket värre. Han hostar, nyser och är väldigt täppt i näsan. Idag har han också varit jäkligt hes och rosslig, vet inte om det beror på massa slem eller något i halsen. Verkar som han har ont för han är lite kinkigare än vanligt. När han är ledsen och ska skrika så går det inte, han får liksom inte fram något på grund av hesheten. Vi har tagit febern men den är normal hela tiden. Tycker det är konstigt eftersom han är väldigt varm och svettas bara av att ligga med bodie och ett par strumpor. Han har inte varit speciellt slö heller. Varit med ganska mycket idag och tittat, pratat och skrattat.
Ringde till sjukvårdsupplysningen inatt när vi började oroa oss rejält. Dom sa att vi skulle avvakta eftersom han inte var febrig och hela tiden kolla så han andades och inte var blå om läpparna. Men idag ringde jag igen och då fick vi en tid på barnakuten. Dom tog febern (normal), kollade hjärtat, ögonen och munnen. Sen fick han näsdroppar och andas in någon konstig “rök” som skulle hjälpa till att vidga halsen och lösa upp litegrann. Läkaren (mycket märklig tyska som knappt kunde svenska) sa att det kunde vara RS-viruset men eftersom han är över två månader så kunde det lika gärna vara en vanlig förkylning. Blir han sämre tills imorgon så ska vi åka in igen så dom får ta prover. Blir han bättre ska vi ändå höra av oss till Agneta så hon får kika på honom.
Det känns inte alls kul det här, att behöva oroa sig. Hoppas bara att det kommer bli bättre snart.

Föräldragruppen börjar imorgon för första gången efter att alla bebisarna pluppat ut. Hade varit så kul att åka dit och träffa alla igen men det går ju inte nu. Vill ju såklart inte att han ska smitta ner allihopa. Men vi får väl komma nästa gång istället.

För övrigt så är köket färdigmålat. Äntligen! Liam var hos mamma från fredag till lördag eftermiddag så vi kunde måla klart och vädra ur ordentligt. Fy faan vilket jobb vi la ner. Väggarna var väl ingenting men bröstpanelen behövde grundas två gånger och sedan målas två gånger. Tänker inte titta åt en pensel på ett bra tag nu kan jag meddela. Men jag är nöjd i alla fall, slippa glo på det där fula furu-helvetet mera. Hade det varit vårat hus hade jag såklart gått loss med en kofot och bänt bort varenda jäkla planka. Jag tror att folk sätter in bröstpaneler bara för att dom inte har en endaste aning eller minsta gnutta fantasi för vad dom ska ha på väggarna. Det finns ju tusen grymma tapeter och än mer färger. Kan det vara så svårt?

Mamma var nöjd med att sitta barnvakt åt Liam. Han hade varit så snäll och inte sagt någonting. Bara busat, pratat och skrattat. Hon sa att han hade börjat vända från rygg till mage med ett flertal gånger. Vad har jag missat? Varför gör han inte så hemma?
Hon hade fått sova rätt mycket också. Han hade ätit vid 22 i fredags och sedan somnat, klockan 2 hade han vaknat till och busat lite, somnat om och sen vaknade klockan 6 igen. Var ju skönt det, då kan hon ju sitta barnvakt fler gånger.
Det kändes inte så jobbigt att lämna bort honom heller som jag trodde det skulle vara. Kanske för att jag litar på mamma så pass mycket, men visst saknade vi honom. Kändes konstigt att spjälsängen stod där helt tom utan vår fis. Men nu vet vi det i alla fall, att allt gick bra. Då kanske Simon och jag kan smita iväg på bio en lördag och vara ifred litegrann. Även om det bara gäller ett par timmar så behöver man nog det ibland. Få vara bara Agnes och Simon för en stund.

torsdag 16 april 2009

» kladda

Nu äntligen är man färdig för dagen. Har spacklat, slipat, tejpat, täckt golv och målat väggarna i köket sen klockan två i eftermiddags. Blåsor på händerna och färg från topp till tå. Trodde inte vi skulle hinna klart väggarna ikväll men fy tusan vad skönt att vi gjorde det. Nu är det bara (den förbannat fula) bröstpanelen och listerna som ska målas vita.
Imorgon så ska Liam till Kosta och sova hos sin mormor utan oss för första gången. Känns lite sisådär förstås. Men han måste ju om vi ska kunna måla med den vita lackfärgen, inte så bra för småttingar att andas in dom ångorna.
Rebell ska bo i Emmaboda hos Tobbe Tång över helgen. Kanske hämtar honom redan på lördag, vi får se. Men man kan ju alltid hålla tummarna för att Tobbe ska bli kär och behålla honom. En bättre husse finns nog inte. Diesel får stanna hemma här hos oss, han är ju så tyst och lugn. Har fått låna en lina av Lisa så att vi kan ha honom ute i trädgården medans vi kladdar i köket. Kan han ligga och sola, den lille latmasken.

Nu ska jag ta en dusch och förhoppningsvis få bort all jäkla färg. Håret är fullt av spackel och slipdamm med. Lycka till! Efter duschen blir det att krypa ner i soffan, pusta ut, kika på en film och bara päsa.

Förresten, gubben har blivit bloggare.
Kika in så blir han glad!
Simons Blogg

» smile!

IMG_1461IMG_1449IMG_1450IMG_1452IMG_1454IMG_1456

onsdag 15 april 2009

» dopklänningen

Houston, we have a problem. Efter att mormor och jag käkat frukost idag så började vi rota runt i jakt på dopklänningen som Liam ska bära. Jättegammal klänning som både min (biologiska) morfar, hans bröder, mamma, brorsan och jag döpts i. Tyvärr så har 19 år i en låda satt sina spår. Den hade gulnat en hel del samt på tok för tight runt halsen. Kommer bli lite knivigt att få den i ordning igen. Ringde svärmor för att höra om hon möjligen hade Simons dopklänning kvar men den hade visst brunnit inne. Typiskt.
Har kollat runt på nätet och letat och jämfört priser. Vill man ha en riktigt fin med brodyr och sånt trams kan man få betala jag vet inte hur mycket. Vår ekonomi är ju inte speciellt tät just nu så en klänningen för ett par tusen är inte att tänka på. Kalajset kommer kosta en hel del också för den delen. Men! Efter en timmes letande hittade jag en för 349 kr på “Up to 12” i Nybro. Får väl åka och kika på den i alla fall så får vi se sen.

IMG_1434

Liam är redo för frukost hos sin gammelmormor!

tisdag 14 april 2009

» hela tjocka släkten

Simons kusiner har varit på besök idag. Agneta, Tove och dennes barn (?) tror jag. Har ingen riktig kläm på den sidan av släkten om jag ska vara ärlig. Har mest träffat svärmors alla syskon och deras barn.
Min släkt ska vi dock inte bara tala om, Simon måste ha ett helsike att komma ihåg alla. Han säger alltid att jag har “dubbelt” av allt. En biologisk morfar, en adoptiv-morfar, en styvmorfar, styvmormor, styvmorbröder, halvmoster, halvmorbror, styvmor, styvsyskon, en hel hop med farbröder, miljoner kusiner, 2 miljoner kusinbarn och jag vet inte hur många sysslingar och pysslingar det finns. Listan kan bli lång och jag har faktiskt funderat på att sätta igång med ett släktträd. Finns en kul sida faktiskt, My Heritage, kolla in den! Kan vara ganska kul att pilla lite med sånt när tid finns. Man kan lägga in bilder, födelsedagar, adresser till alla och så vidare. Pillerill!

IMG_1425Annapanna har varit här en liten sväng idag också. Blossat och snackat lite skit på verandan, som vi brukar göra. Vi träffas inte så ofta längre sen våra pojkar kom. Ändå bor hon bara några hundra meter bort. Lite trist att det blivit så men vi får börja jobba på det helt enkelt. Blir skillnad sen när Liam och Alvin blir lite äldre, skiljer ju bara två månader på dom. Så kan dom krypa omkring och banka varandra i huvudet med leksaker och busa lite. Liam är ju inte så mycket för att ta i saker och leka ännu, men det kommer väl!

Imorgon ska mormor och jag ut på hund- och barnvagnpromenix. Ska bli härligt och håller tummarna för att solen håller sig framme. Liam och jag ska hälsa på Anna och Alvin med medans Simon sover och Chrille jobbar. Har inte träffat Alvin på dölänge nu. Bara han inte blir rädd och skriker när han får syn på mig, stackarn.

Än så länge har jag inte fått något grus i ögonen så jag hade tänkt dona lite i köket nu. Spackla och slipa lite medans plutten nanar. Så kanske, kanske jag kan måla en vägg imorgon. Har kollat upp allt med färg och om det kan vara farligt för spädbarn att andas in. Men vattenbaserad är helt ofarlig, bara man har ett fönster öppet. Lackfärgen ska vi dock vänta med till helgen då Liam ska vara hos sin mormor i Kosta. Blir första gången vi har barnvakt över natten och hoppas innerligt att jag inte kommer att falla i gråt och vilja hämta hem honom igen efter en timme. Litar såklart på min mamma men känns ändå konstigt att inte få ha honom hemma. Men någon gång måste ju vara den förste.

måndag 13 april 2009

» tattoo

Mamma och Adde har varit här idag. Mamma skulle lika gärna kunna flytta in så ofta som hon kommer och hälsar på nuförtiden. Men jag ska inte klaga! Är glad att Liam har fått en mormor som vill lägga mycket tid och engagemang på honom – dagligen.


IMG_1347 IMG_1379IMG_1356 IMG_1374 IMG_1376 IMG_1377

Adde ville såklart visa upp sin tatuering också. Han gjorde den igår på Wild Tattoo i Växjö.
Pinuppan är ju kanonsnygg men flamesen känns lite njaaa. Tycker det skulle varit mörkare nertill och att flammorna bara skulle gjorts i skuggningar. Så det hade sett ut som riktig eld, nu blev den så förbaskat mörk. Men men, hans val. Kanske blir snyggare när den får bleka till sig litegrann.

IMG_1402IMG_1385IMG_1399IMG_1391

Simon ska åka till jobbet så snart fotbollen är slut på tv. Ska in och slänga mig i soffan och gosa med Liam nu. Kanske se filmen jag spelade in i fredags?

söndag 12 april 2009

» bla blaa blaaa..

Nu är man helt färdig och förbi. Har varit på ännu en påskmiddag men idag var det hos morfar och Lucia i Skruv. Man måste vara rätt så utvilad för att kunna ta sig igenom en hel middag på det där stället för att inte dö av magsår och huvudvärk. Ungar överallt som ska leka och busa och som inte ger sig i första taget. Men det var trevligt i alla fall, många av gästerna hade inte träffat Liam innan och alla hade köpt presenter till honom. Jättegulliga kläder och alla i färger som passar Liam bäst, ljusblått, brunt och beiget. Har fått pippi på det sen han föddes. Brun barnvagn, ljusblåa filtar och snuttisar, beigea och bruna ytterkläder och beige bärsele. Tycker att han passar så bra i dom färgerna eftersom han har så mörka ögon och mörkt hår. Får vi en flicka blir det väl brunt och rosa kanske.
Lucias son Jacek och hans fru Magda har två barn, Jesper och Martina. Dom sa att om vi behövde kläder och leksaker så hade dom lådvis hemma som vi gärna fick ta över. Skitbra! Älskar att köpa massa söta kläder till Liam, mer än vad han egentligen behöver, men det kostar ju också såklart! Han växer ur allt så snabbt med. Vi ska åka och hälsa på dom i Hovmantorp en dag och kika på vad dom har undanstoppat i alla fall. Kul! Som julafton för en annan ju!

IMG_1340IMG_1307IMG_1265IMG_1336IMG_1291IMG_1322IMG_1257IMG_1309

Vi kom hem igen vid kvart i nio ungefär. Skulle egentligen åkt till Nadde och Jörgen men sen blev det lite för sent för det. Ägnade istället en timme åt att blarra med henne per telefon om allt mellan himmel och jord. Så som det oftast brukar bli när vi sätter igång!

Simon är full för övrigt (säger det bara för att han bad mig att inte nämna det här på bloggen, lite skoj måste man ju få ha). Morfar hällde i honom både öl, grogg och ett par snapsar och då bli Simon pratglad, nästan lite för pratglad. Så pratglad att jag måste släppa allt för att lyssna intensivt på varje ord. För gör jag inte det så får jag bara igen det sen när det är dags för mig att prata. Lyssnar inte han på mig så blir jag skitförbannad, och det vet han om. Så ja, han har verkligen passat på nu. Onykter och pratglad, det är min karl det.

lördag 11 april 2009

» påskmiddag

Lite bilder från middagen hos Liams farmor.
IMG_1233 IMG_1235 IMG_1242 IMG_1236IMG_1238 IMG_1234

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam