onsdag 29 april 2009

» addiction

Väntar på att Simon ska komma hem. Han åkte direkt till Nybro efter jobbet för att besiktiga bilen. Verkade dock som att fanskapet inte gick igenom.
Ska laga till lite middag sen när han kommit. Idag blir det grillad kyckling, potatissallad och vitlöksbröd. Tar sin tid i ugnen men det sköter ju sig självt och inte speciellt jobbigt heller. Längesen vi hade det nu.

Som alla andra så har Simon och jag hakat på trenden, alltså försöka gå ner några kilo. Vi har inte bestämt oss för vilken metod än men ska kika runt lite på nätet och se om det finns något intressant.
Mamma och körde med Atkins för några år sen som jag trivdes ganska bra med. Man åt mest kött, fisk, kyckling och massa grönsaker. Det värsta är ju egentligen att skippa bröd, pasta, potatis och sånt där men man får väl testa. Och coca cola såklart som jag är beroende av. Jag skippar mer än gärna godis, kakor och allt sånt men cola måste jag ha. En del dricker 10 koppar kaffe med socker om dagen och jag dricker min cola. Don’t take that away from me…
Atkins, ja. Några kilo tappade man såklart. Den första veckan blev jag av med 3-4 kilo sen gick det ju mer sakta minns jag. Men varenda kilo är ju tillbaka igen - och mer därtill.
När Simon och jag flyttade ihop för snart fyra år sen gick jag upp hela 30 kilo. Och dom sitter där dom sitter fortfarande. Men nu får det faktiskt vara ett slut på det här. Jag känner fortfarande inte igen mig själv på kort och det måste ju vara för att man lever i någon slags förnekelse. Och det ska man väl inte behöva göra?
När jag och Simon träffades tyckte jag att jag var stor. Fan heller att jag var. Jag var liksom.. mullig. Men jag kunde handla kläder utan att behöva springa och leta på BiB och XLNT. Nu är det ett helvete att hitta kläder. Det är liksom inte kul. Och när man väl hittar något som man gillar – ja, då finns det inte ens storlek eller så sitter det helt åt helvete på en. Nej, det måste hända något. Jag vill må bra och känna att jag trivs i min kropp. För det gör jag absolut inte nu.
Mamma körde med några tabletter då för ett år sedan, Reductil, som man tar en varje morgon. Det ger en mättnadskänsla och får bort suget på mat och godis. Har tagit min första idag och det börjar verka om en vecka. Ska bli intressant att se om det fungerar. Men självklart måste ju ändå kostvanor ändras och motion behövs. Mamma gick ner 20 kilo i ett nafs och förhoppningsvis kommer jag att gå ner till min målvikt – typ 60 kg! Lite positiv syn måste man ju ha!
Simon ska börja cykla till jobbet nästa vecka då han jobbar eftermiddag. Han kommer säkert gå ner skitfort medans jag bara sitter här hemma och är mamma. Men jag får ta mig i kragen och börja ut och gå mer. Det blir ju bara smårundor med hundarna annars, kanske skulle ut bara Liam och jag. Då blir det inte en massa pissepauser heller om vi lämnar hundarna hemma.

Jag har fått inbjudningskorten idag på posten, bättre sent än aldrig. Ska sätta mig och leta upp adresser och sen skicka dom så fort som möjligt. Det är ju ändå bara knappa månaden kvar tills det är dags för dop!

3 kommentarer:

bagerskan sa...

Hejsan, vill tipsa om att du kan vara med i Gi-viktkoll helt gratis i 3 månader om du bloggar om det i din blogg, mer info finns i min blogg!
Kram Karin

Görel sa...

Hej stumpan! Jag har provat GI-viktkoll och höll på att bli galen av att inte få äta bröd, potatis, flingor etc.. Nu är jag på viktklubben.se och det är mycket lättare!! Får egentligen äta vad du vill så länge det inte överstiger den dagliga kalorigränsen. Man lär sig snabbt vad man kan äta mer och mindre av. Har en massa råd och idéer om du behöver hjälp. Har gått ner 7 kg och cola kan jag dricka.. Cola ZERO.. hihih.. Men det går lika bra.. Pussa lille gullungen från gammelmoster!

Agnes sa...

Hääiij miioosstööör! (Försökte mig på lite skånska..)

Wow, det ska jag kolla in då ju. Överlever inte utan cola så det hade passat perfekt!:)
7 kilo? Finns det verkligen något kvar av dig då? Men vad skönt att det fungerar iaf.

Gullungen pussas tillbaka förresten!:)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam