måndag 31 december 2012

Lite söndagsmys…

…med tacos och film är ju inte fel. Var ju tvungen att testa det nya jättefina tacofatet jag fick av svärmor och svärfar i julklapp. Snyggt och väldigt praktiskt må jag säga! Och lite senare, när barnen lagt sig, blev det Sagan om de två tornen. Mysigt värre.

IMG_0436IMG_0461IMG_0462IMG_0486

söndag 30 december 2012

Fika- och playdate

Tommy, Therese och lille Felix kom förbi en sväng idag. Strax efter skjutsades även Liam hit efter sin natt hos mormor och morbror. Barnen har lekt (Tommy inräknad såklart) och vi har hunnit fika och prata lite skit!

IMG_0397IMG_0395IMG_0385IMG_0380IMG_0416IMG_0406

lördag 29 december 2012

Middagsbjudning (igen) och lördagsmys

I förrgår var det mormor och Arne och idag var det morfar och Lucja som bjöd oss, mamma och Adde på middag. Så nere i Skruv har vi varit och haft det trevligt nästan hela kvällen. På vägen hem följde vi med mamma och Adde för Liam ville så hemskt gärna sova över hos mormor och morbror i natt, och det fick han såklart.

Så nu sitter jag, sambo och dotter nerkrupna i soffan. Det är visserligen fotboll på tv men så snart det är slut så kan lördagsmyset börja på allvar. Toast med räkröra, Sagan om Ringen och lite gottis!

IMG_0223IMG_0255

fredag 28 december 2012

Bioupplevelse på tu man hand

hobbit_1-620x496Idag har sambon och jag fått några timmar för oss själva. Liam sov som sagt över hos gammelmormor i natt och Nomi lämnade vi hos mormor och morbror i förmiddags. För klockan två startade Hobbit: En oväntat resa på bio i Kalmar. Äntligen!

Vi var laddade till tänderna med cola och popcorn och bredde ut oss i våra goa plusstolar. De där tre timmarna gick alldeles för fort och vi båda var väldigt nöjda med vår bioupplevelse. Underbar film, jag älskar ju denna typ av film och hela Sagan om Ringen-trilogin är bland mina absoluta favoritfilmer. Och ett helt år tills nästa, längtar redan!

Nomi nattas i skrivande stund och så snart hon somnar ska vi övriga tre beställa hem lite pizza. Liam åt middag hos gammelmormor men vi har inte hunnit få i oss någonting, så det ska bli gott med (en aning försenad) middag!

torsdag 27 december 2012

Middagsbjudning

IMG_0193

Nomi, färdig att åka till gammelmormor!

Idag har vi, min mamma och bror varit i Broakulla hos mormor och Arne. De bjöd på jättegod middag, dansk fläskstek, efterrätt och kaffe. Sen spelade vi Plump och Sjuan och hade det trevligt.

Gammelmormor ville så gärna att Liam skulle sova över där i natt. Vi har frågat honom flera gånger idag men det ville han inte och han blev jättearg när vi packade övernattningsväskan “utifall att”. Han ville heller inte när gammelmormor frågade honom, men sen ändrade han sig lika snabbt av någon anledning. Så han stannade kvar, skämdes bort med kanelbullar och tittade på Janne Långben – The movie som gick på tv.

Nomi ligger nu och sover, hon provar för första gången att sova i spjälsängen i Liams och hennes gemensamma rum. Hon sover ju annars i vaggan bredvid vår säng, men det kommer hon ju inte kunna göra så länge till. Hon börjar ju bli stor nu, skruttan.

Resten av kvällen kommer spenderas i soffan, titta på film och äta lite chippe och dippe!

onsdag 26 december 2012

Kärleksmums

Liam bestämde innan att han ville baka. I princip vad som helst dög, bara det är choklad och han får använda sitt fina strössel med hjärtan. Så det fick bli en plåt med kärleksmums. Riktigt lyckade och goda!

IMG_0185nyIMG_0182IMG_0180ny

Nomifisan leker på golvet

IMG_0131IMG_0150IMG_0140IMG_0136

Pärla pärlplattor

IMG_0078IMG_0101IMG_0108IMG_0071IMG_0112IMG_0093

tisdag 25 december 2012

Juldagen

IMG_0067

På juldagen är det mer eller mindre tradition för oss att ut och festa med vännerna. I år har vi ju en liten Nomi och eftersom jag är alldeles för hönsig och kräsen när det kommer till barnvakt åt henne (det är mormor, farmor eller gudmor som gäller men alla är upptagna denna kväll) så stannar vi istället hemma i år.

Inte gör det mig något såklart, jag är så gärna hemma med min familj. Och idag har vi haft det riktigt mysigt och bara tagit det lugnt. Barnen har lekt med sina leksaker från morgon till kväll, vi har tittat på Ice Age 4 som Liam fick, ätit julmat och haft soffmys mest hela dagen.

Nomis julklappar

IMG_0028

Mamma och pappa Leksakskista, fotoram, kläder från Maxomorra och Liandlo
Mormor Anneli En stor mjuk bil att sitta och leka i, tomtelyktor
Morfar Gunnar 1000 kronor och mjukisdjur
Morbror Adde En tröja, ett par byxor och fyra leggings
Gammelmorfar Harry och Lucia Presentkort 300 kronor på ToysRUs
Gammelmormor Elsa och Arne Matset, tre roliga babyleksaker, Min första bok, snuttis och två strumpbyxor
Farmor Ingegärd och farfar Bernt Presentkort 1000 kronor på Villervalla
Faster Lisa Kläder från Maxomorra, två lampor från Ikea
Gammelfaster Vonne och gammelfarbror Roland Kläder från Maxomorra
Tobias och Jennie Två roliga aktivitetsleksaker

Liams julklappar

IMG_9986

Mamma och pappa Leksakskista, pyjamasar Alfons och pirater, motivsaxar, jeans, svärd, fiskspel, Cars-tofflor, prinesessbakelse
Mormor Anneli Pippi Långstrumps leksaksskepp Hoppetossa, en jultomte till samlingen, boxershorts med Cars, väckarklocka
Morfar Gunnar 1000 kronor och stort paket med roliga bondgårdsdjur
Morbror Adde DVD-filmen Ice Age 4, huvtröja och byxor
Gammelmorfar Harry och Lucia Tågbana och godis
Gammelmormor Elsa och Arne Pippis skor, kläder och peruk, pussel med Cars, fotoram, godis och frukt
Farmor Ingegärd och farfar Bernt Pusselpall med sitt namn
Faster Lisa Pussel med Pippi, ritblock och kläder från Maxomorra
Gammelfaster Vonne och gammelfarbror Roland Kläder från Maxomorra
Tobias och Jennie 6000 pärlor och roliga pärlplattor

+ 24 små julklappar i paketkalendern
(Pyssel som pennor, glitterlim, målarfärger, godis, Modig-filmen m.m)

måndag 24 december 2012

Vår julafton

Vi har haft en underbar julafton, den bästa på länge. Hela familjen samlad, glögg till Kalle Anka, massa god julmat som alla hjälpt åt med, tomten och julklappsutdelning, kaffe med julgodis och ris a la malta till efterrätt.

Nomis första jul, hon dränktes i uppmärksamhet och massor av härliga julklappar. Och Liam har jag inte sett så exalterad på länge. Tomten (morbror Adde) var ju urcool och han var så glad och tacksam för alla sina klappar. Han kommer leva på det enda till nästa jul!

Ja, som sagt har min julafton varit den bästa på länge. Och den bästa klappen av alla, det var att min pappa kom och firade med oss hela kvällen. Det var alldeles för många år sedan sist och jag kunde inte önska mig mer!

IMG_9803IMG_9826IMG_9836IMG_9848IMG_9857IMG_9810IMG_9870IMG_9874IMG_9873IMG_9876IMG_9879IMG_9884IMG_9898IMG_9910IMG_9930IMG_9940IMG_9935IMG_9862IMG_9946IMG_9944

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam