söndag 8 januari 2012

4 månader som rökfri

Kom precis på att jag idag varit rökfri i hela 4 månader. Det ni!

Okej, okej. Jag ska vara helt ärlig. På juldagen feströkte jag lite i onyktert tillstånd. Bara en cigg. Eller det var egentligen fyra. Och visst var jag lite rädd att jag skulle fastna igen. Att jag skulle klättra på väggarna dagen efter. Få börja om från början. Men icke. Jag mådde faktiskt riktigt dåligt och hade ont och var tung i lungorna.

Men det värsta var väl hur jäkla illa jag luktade. Röken satt i både hår, kläder och porer. Jag stank. Tänk att man aldrig kände det innan, hur illa man verkligen doftade. Att den där duschen innan man skulle ut egentligen var helt meningslös. Likaså den dyra parfymen man använde. Eller tuggummit man tuggade på för att få fräsch andedräkt. Allt det där spelade ingen roll. För när jag möter en rökare idag, som kanske går förbi mig på Konsum, känner jag inget annat än den äckliga doften. Och de vet verkligen inte själva att det luktar så förbannat illa.

De där ciggaretterna på juldagen var riktigt goda, smakade precis som när man började som 14-åring och jag blev härligt snurrig i huvudet också. Men nej, jag kommer inte börja igen. Kanske feströka då och då vilket jag inte ser som ett hot, jag festar ju trots allt bara max 2 gånger per år. Men jag kommer aldrig, aldrig, aldrig börja igen!

12 kommentarer:

Sandra Törn [TÄVLING I BLOGGEN] sa...

Duktig!! =)

Caroline Andersson - 18år och mamma till Elias sa...

Rätt inställning, jag har varit rökfri i ca 10månader och saknar det inte ett dugg! :)

Anonym sa...

Heja dig! - du är GRYM!
Jag har testat på fester efteråt, men jag tycker inte ens att det är gott längre, så jag lär nog inte riktigt hamna i fällan igen - hoppas jag! :) Nu har jag ändå snart klarat 3½ år och det trodde jag ALDRIG då.

Cissi sa...

Duktig du är som hållit dig så länge! ;)

✫Familjen Bus✫ sa...

Du är grym!!!

Man FÅR faktiskt feströka liiiite grann då å då. Jag som inte varit en aktiv rökare på 6 år kan fortf. än idag ta några bloss då å då på fest.

Är ju dock snusare än idag...

kram duktig du!

Ingrid - Mamma till Zelda sa...

bra jobbat! Och du har ju fixat det galant :) Jag har varit rökfri i 15 månader nu, och jag kan sakna det stundtals faktiskt. Men man har ju sin lilla bebbe att tänka på! Men jag kan tänka mej att första gången jag dricker så kommer jag nog att röka lite granna haha.. Keep up the good work! Kram!

Martina sa...

Du är så sabla duktig med att sluta röka!
Jag hoppas att jag någon dag lyckas uppbåda lika mycket karaktär så jag göra detsamma.

sv. Verkligen tack för all hjälp idag!!

curlingmamman sa...

Heja dig, vad duktig du är :) kram

Andrea sa...

Väl kämpat :)



Det är väldigt märkligt när jag går in på din blogg från min vanliga webbläsare firefox nu, den laddar sidan - sen 1 sek senare flippar den över till en vit sida med klickbar besöksräknare längst upp i vänstra hörnet. Fler med det problemet eller är det bara jag?
Det funkar från Google Chrome.

♥ Sojka ♥ sa...

GRATTIS!! Själv slutade jag röka när jag plussade med sonen för 2 år sen snart. :) Den 17 Januari blir det 2 år. Tack för att jag blev påmind hade fan glömt det.
Men härligt att bli från det äckliga!! =)

Lycka till i fortsättningen!

✫Familjen Bus✫ sa...

Jaha, gjorde du det? Det hade jag ingen aning om :)
Tack!! Skitskoj att köra... kan väl tänka mig att de blir lite knepigare ute på plats :/


Sv: Svante fick bara några st presenter igår... Han kommer ha själva "stora" kalaset på lördag :) kram kram

Anders sa...

Bra gjort :-) Jag slutade röka och började snusa istället.
Ha De!

anderslukas@hotmail.com

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam