fredag 30 december 2011

Nyårsförberedelser och fredagsmys

IMG_8812

Mammas stilige kille på nyårsafton 2010!

Vi har inte gjort annat idag än att fixa, dona och storhandla inför morgondagen. Då får vi trevligt besök; Tommy, Therese, deras lille Felix samt Niklas, Kalle och Lotta. Först bjuds det på välkomstdrink och snittar, till varmrätt blir det fondue med fem olika sorters kött (älg, fläskfilé, lamm, vanliga grytbitar och kycklingfilé) med tillbehör som exotiska frukter, grönsaker, såser och dipp. Till efterrätt blir det en klassiker, nämligen marängsviss! Kommer bli så attans gott detta!

Liamfisen sover hos sin mormor i natt. Hon ville ha honom för sig själv lite och tyckte det passade bra idag när vi hade mycket att göra. Så sambon och jag har tagit det lugnt ikväll med tacos och tv. Min pensionär sitter just nu i skrivande stund och tittar på sitt älskade På Spåret, jag håller mig på avstånd då helt enkelt. Men sen ska vi nog hinna med en liten film också innan läggdags, kanske Con Air som sänds ikväll. Jag är ju en sucker för Nicolas Cage. Yum.

torsdag 29 december 2011

Mellandagar = Latdagar

Ja, här hemma gör vi inte många knop nu. Vi latar oss, äter gott, latar oss lite till, myser i soffan och bara är. Det blir ju så nu när sambon är ledig enda fram till den 8 januari. Så då får man passa på. Idag till exempel har den inte hänt ett smack och under kvällen har Liam tittat på “Dajsa” (hans första riktiga kärlek Kajsa Anka, inga andra filmer gäller just nu) på min dator och vi har spelat Miljon Bingo. Vann ju två lotter på Uppesittarkvällen så kände oss lite tvungna att spela även denna gång. Så vann vi en ny lott även ikväll, vadå ond cirkel? Men man vet ju aldrig, kanske är det vår tur att vinna något större än nya lotter snart?

Liamfisen sover nu gott efter att ha läst i sin sifferbok. Och gubben och jag ska fortsätta och lata oss med film och popcorn!

IMG_6691IMG_6701IMG_6677IMG_6686IMG_6695IMG_6663

onsdag 28 december 2011

Middag hos gammelmorfar

IMG_6622IMG_6654IMG_6625IMG_6632IMG_6645IMG_6629

tisdag 27 december 2011

Jagad!

Liam fick en uppladdningsbar minimotorcykel av mormor i julklapp. Den här gått varm ikväll kan jag lova. Han har jagat mig runt, runt, runt i hela lägenheten och skrattat så han kiknat!

IMG_6517IMG_6545IMG_6557IMG_6554IMG_6552IMG_6559IMG_6546IMG_6567

måndag 26 december 2011

Traditionellt PART-HEY!

Igår var det juldag och det betyder traditionellt partajande för vår del. Så medans Liam sov hos gammelmormor var vi på förfest hos morsan. Skittrevlig förfest som precis i slutet mynnade ut till ett onödigt och tråkigt bråk mellan en del personer. Helt ärligt skiter jag i vilket. Ni kan bråka hur mycket ni vill, men förstör inte för andra som faktiskt bara vill ha en kul kväll. Vi är ju ändå vuxna människor? Jäkla löjligt. Men som tur väl var kunde de flesta av oss fortsätta ha trevligt på Glasbaren. Det var verkligen fullt med folk där, mer än förra året. Är himla nöjd med kvällen faktiskt. Trevligt folk, go tequila och massa kul! Att man sen mår som man förtjänar idag är ju en annan sak.

Sambon och jag har mer eller mindre sovit oss igenom den här dagen. Vaknade vid ett, däckade i soffan till halv tre då det var dags att åka med mamma och Peter på middag hos mormor. Liam blev så glad när vi kom och han verkar ha haft jättekul hos gammelmormor och Arne! Dom hade lagat jättegod middag också, dansk fläskstek. Och till efterrätt blev det marängsviss!

IMG_6496IMG_6426IMG_6437IMG_6445

söndag 25 december 2011

En STOR julklapp till!

IMG_6395

Ööööööörn ööööööööööörn!

Liams morfar, bonusmormor och bonusmoster kom och hälsade på nu på förmiddagen. Dom hade med sig ett gigantiskt paket till vår busunge; en stor uppladdningsbar traktor! Liam tyckte det var en konstig mojäng först och var nästan lite rädd. Men efter att ha fått klämma och känna satte han sig till rätta och gasade runt! En mycket populär julklapp!

lördag 24 december 2011

Liams julklappar

IMG_6383

Liam leker med den fina tågbanan han fått av faster Lisa!

2 par jeans (Name It) från mamma och pappa
Kastrullset och leksaksmat från mamma och pappa
Lekmatta från mamma och pappa
Keyboard från mormor
3-hjulig motorcykel  från mormor
2 pyjamasar från mormor
Choklad och tomte från Peter och Diesel
Stor uppladdningsbar traktor från morfar och bonusmormor
Ritblock från morbror
Eltandborste från morbror
Radiostyrd bil “Blixten McQueen” från morbror
Bilgarage (Fisher Price) från gammelmormor och Arne
2 söta tomteljuslýktor från gammelmormor och Arne
Choklad från gammelmorfar och Lucia
Presentkort på Leo’s Lekland från gammelmorfar och Lucia
Lastbil från gammelmorfar och Lucia
Minikök (Ikea) från farmor och farfar
Brio tågbana från faster/gudmor Lisa
Pojkdocka (med blöja, potta, flaska och napp) från Vonne, Sören, Roland och faster Lisa
Tågbana från Tobias

Julafton

Medans Liam och hans pappa var i Emmaboda och åt julfrukost var jag i full gång här hemma med städning, plock och de allra sista förberedelserna. Såklart tråkigt att inte hinna följa med dom men jag får så sjukt mycket gjort när jag får fixa allt ifred.

Vid två ramlade gästerna in; Liams mormor Anneli, farmor Ingegärd, farfar Bernt, faster Lisa, vovven Bamse, gammelmormor Elsa, bonusgammelmorfar Arne och vovven Bonzo. Först ut på schemat blev det lek, bus, glögg och Kalle Anka! Liam satt som förstenad i soffan och tittade på det traditionella programmet. Han var nog lite trött också, gissar jag.

Vid fyra när programmet var slut dukades all den goda maten fram och vi åt och åt och åt.. Fasen så gott det var, inget man äter varje dag precis. Men vi hann inte vara trötta speciellt länge för sedan kom Tomten (Liams mormor) och ringde på dörren! Liam har ju redan träffat Tomten några gånger i jul så inte trodde vi att han skulle bli rädd inte, men det blev han och gömde sig bakom sin pappa till en början. Men ju fler julklappar han fick av Tomten desto lugnare blev han, inte var han speciellt farlig trots allt! Liam hade ett helt berg av julklappar och det tog tid att öppna alla. Det blir ju så när man ska leka med sakerna innan man kan öppna en till och så var det med alla paketen. Jisses, vad leksaker han fick. Och han var så himla nöjd!

Efter julklappsöppningen var det dags för ris a la malta, kaffe och julgodis innan de flesta begav sig hemåt.

IMG_6247IMG_6259IMG_6253IMG_6283IMG_6303IMG_6306IMG_6315IMG_6323IMG_6343IMG_6348IMG_6353IMG_6366

fredag 23 december 2011

Uppesittarkväll dan före dopparedan

IMG_6233

Liam öppnar julklapp!

Den här dagen har ägnats åt fix och förberedelser inför den stora dagen imorgon. Det har städats, handlats, plockats, griljerats och fixats. Har gått riktigt smidigt och fått slappna av ordentligt ikväll.

Tobias kom hit också, vilket har blivit en tradition, och vi har ätit hemmagjord pizza och spelat BingoLotto. Liam tycker nog det bästa med den här kvällen har varit att han fått öppna julklapp från Tobbe, vilket han får på samma dag varje år. I paketet fanns en tågjärnväg från Brio vilket han önskat sig, så det var en nöjd kille som somnade in här ikväll.

torsdag 22 december 2011

Lite julbak

IMG_6216Sockerkarameller, som på farmors vis.

Efter att sambon gett sig av till eftermiddagspasset på fabriken satte vi igång att dona här hemma. Jag började med en sats sockerkarameller, min farmor gjorde alltid såna vid jul när man var liten. Tydligen så har mamma försökt koka såna innan men aldrig lyckats, så det var ju extra roligt när jag lyckades! Eller ja jo, jag misslyckades ju med första satsen men den andra blev perfekt. Och nu står en dubbel sats på spisen, hoppas de också lyckas!

Liams mormor är här ikväll också och snart ska vi mumsa på varma mackor. Det blir några med ost, skinka, ananas och tomat och några med kantarellstuvning. Gott som attan!

onsdag 21 december 2011

Jullov!

IMG_6210
En trött peppis somnade på golvet ikväll under filmtittandet.

Liam var klädd som pepparkaka idag på dagis, något han absolut inte hade något emot. Tyckte han kunde vara lite julig då det var hans sista dag inför jullovet och så har dom haft julfest. Tomten hade visst varit på besök och alla barnen hade fått en varsin godispåse med choklad och clementiner. Mums!

Kvällen har jag och Liam ägnat åt film och soffmys, pappa Simon jobbar ju eftermiddag denna veckan så det är bara vi två. Men mamma har dock varit på besök och busat med min fisunge, så kunde jag ta en välbehövlig dusch. Och sen är det ju trevligt med besök också, jag tycker kvällarna så här innan julafton är himla långsamma faktiskt!

tisdag 20 december 2011

Sömntuta

Det är verkligen inte bra när Liam vägrar sova middag på dagis, vilket han gjort i två dagar nu. Det resulterar i att jag får hålla honom vaken efter middagen vid fem och se till så han inte somnar. Han har redan somnat en gång ikväll när jag vände ryggen till. Man känner ju sig så grym att väcka honom igen, han vill ju verkligen sova. Men låter jag honom göra det så vaknar han sent ikväll och kan inte somna om, eller så vaknar han okristligt tidigt imorgon.

Men nu sitter vi i soffan och tittar på Tingeling tillsammans. Ska försöka hålla honom vaken till sju åtminstone, sen blir det lite kvällsmat och därefter ett bad innan läggdags. Han måste ju vara pigg, ren och fin imorgon när det blir julfest på dagis!

IMG_6195IMG_6197IMG_6202IMG_6199

måndag 19 december 2011

Vår julgran

Nu är det väl på tiden att jag visar upp vår julgran, det brukar jag ju göra varje år. Förra året hade vi kungsgran med guld och rött, men i år blev det en vit plastgran med röda kulor. Och så har det tillkommit några julklappar under granen också, långt ifrån alla klara men det fylls sakta men säkert på!

IMG_6076IMG_6085IMG_6100IMG_6089

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam