söndag 29 augusti 2010

Recension: Solkatt

Sommaren är en tid för utflykter, semester och nöjen. Man ska lägga sin tid på att samla energi, hitta på roliga saker med barnen och njuta fullt ut! Inte behöva oroa sig för småsaker, som till exempel hur farlig solen egentligen är för våra små. Många tänker nog inte på hur UV-strålningen kan påverka kroppen i vuxen ålder och det är därför jätteviktigt att skydda barnens hud så mycket man kan. För att skydda våra små mot direkt solljus är det tunna och heltäckande solskyddskläder som utgör det allra bästa skyddet. Solskyddskräm kan användas som ett komplement till kläder för att täcka områden som är svåra att skydda på annat sätt, exempelvis ansikte och händer.

Solkatt är ett svenskt företag som designar, producerar och säljer solsäkra kläder för barn. Medvetenheten om solens farliga strålar har i kombination med ett ökat resande lett till ett behov av helt nya kläder. Solkatts plagg fungerar som ett komplement till badkläder när barnet vistas på stranden, ombord på båten eller på sommarstället men också i parken, på dagisutflykten eller varhelst barnet befinner sig då solen står högt på himlen.

I deras sortiment finner ni hattar, tunikor, skjortor, byxor och solrock med huva. Vi har fått äran att testa skjortan och unisexbyxan på Liam och jag måste säga att vi har haft stor användning för dessa kläder i sommar! Tyget är tunt, lätt och svalt mot huden och trots värmen berördes inte Liam av att ha på sig solskyddskläder det minsta. Skjortan är lätt att ta på och av över huvudet och byxorna har smarta dragskor längst ner och i midjan. Vi märkte också att kläderna torkade väldigt snabbt efter att vi varit nere på stranden och Liam blivit lite blöt. Tyget är även fläckavvisande och har fått högsta betyg i allergitest för känslig hud vilket är ett stort plus. Bara det bästa till våra fina små knattar!

IMG_9938IMG_0089IMG_9956IMG_9932IMG_9954IMG_9967IMG_9969IMG_9973IMG_9953

1 kommentarer:

Anonym sa...

Så fina kläder!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam