söndag 30 september 2012

Vår söndag

Poff! sa det, så hade denna dagen också gått. En dag som sprungit iväg himla fort, kanske för att vi hittat en ny liten familjemedlem? En svart, långhårig kattflicka som vi hälsade på utanför Ljungby idag. Hon var så söt och vi tingade henne direkt. Om två veckor får vi hämta hem henne, längtar som attan!

Strax innan vi åkte, vid fyra, fick Liam följa med mormor hem och sova där inatt. Vi hade ju en bit att köra och imorgon är det dagis som gäller för lille herrn, så vi tyckte det var bäst så. Ska bli kul att berätta för honom imorgon om hans nya lilla kompis! Hoppas han blir glad!

Nomi sover sedan en timme tillbaka ungefär, sambo har tvärdäckat bredvid mig i soffan och jag får väl snart skaka liv i honom så vi kan lägga oss. Men först se färdigt söndagsrullen!

IMG_2714IMG_2734IMG_2754IMG_2708

Kattjakt med snörpligt slut

IMG_2532ny

Jag kom precis på mig själv, nu när vi skulle lägga oss, att jag inte bloggat idag. Kanske för att jag haft tankarna på annat. Dagen har liksom bara tuffat på. I förmiddags fick vi äntligen vår gamla soffa såld, vi var och handlade lite och sen gottade vi oss mest inomhus då det spöregnade ute. Mamma kom förbi med nybakade bullar också, tre olika med tosca-, nutella- och kanelfyllning. Livsfarligt.

Jo, och så har vi ju varit på kattjakt också. Vi (läs; jag) har länge funderat på att ta hand om en liten kattunge. Jag är själv uppvuxen med katter (både perser, chinchilla/perser och vanliga huskatter) och tycker det är viktigt att barn får växa upp med djur omkring sig. Och Liam älskar ju djur och har verkligen visat intresse för katter sedan mammas grannar skaffade kattunge. Och så är det ju så hemtrevligt med en kisse!

Simon har också gett med sig och tycker en ny familjemedlem skulle vara roligt. Så vi har spanat en hel del på Blocket de senaste dagarna, mejlat runt lite och hört oss för. Vi är överens om att vi helst vill ha en långhårig kisse och såklart ska det vara en kattunge. Jag är ju barnsligt förtjust i Helig Birma, en ras som jag alltid velat ha. Men då kostar det också, och en fem-sextusen är ju omöjligt för oss att ge.

Men så hittade vi två jättefina Maine Coon-flickor utanför Karlskrona idag som vi båda fastnade för direkt. Dom var långhåriga och sköldpaddsfärgade, urgulliga. Vi ringde och dom var kvar som tur var. Vi bestämde med ägarna att vi imorgon (söndag) skulle åka ner och välja en som skulle få följa med oss hem. Då var det bestämt. Jag ringde mormor och ordnade med transportbur och kollade även upp vilka djuraffärer som skulle ha öppet imorgon så vi kunde ordna med kattlåda och kattsand. Det kändes så spännande. Jag läste allt jag kom över om denna ras och blev bara mer och mer kär, mer och mer otålig. Vi fick mms med kattungarna och visade glatt Liam att han skulle få en egen kattunge.

Det skulle vi ju inte ha gjort. Nu ikväll får jag ett sms från ägarna att de två flickorna plötsligt blivit tingade. Men jaha? Tack? Kändes jättetråkigt och jag blev uppriktigt väldigt ledsen och besviken. Kändes så orättvist.

Men life goes on. Vi letar vidare och kanske hittar vi snart vår nya familjemedlem någonstans därute. Men det får bli imorgon, för nu ska jag sova efter en härlig lördagskväll med familjen. God mat, film, gottis, mys och Game of Thrones. Kan inte bli bättre.

lördag 29 september 2012

Tävling: Yankee Candle

Yankee Candle

Jag tävlar om Large Jar Soft Blanket från Yankee Candle hos Agnes!
Tävla
HÄR du också!

Vinst:
En vinnare får det ljuvliga doftljuset Large Jar Soft Blanket från Yankee Candle. Doftljuset är som en vaggvisa av ren citrus, lyxig vanilj och varm bärnsten och har en brinntid på ca 110-150 timmar! Vinstvärdet ligger på 298 riksdaler + frakt!

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mejladress och berätta vilken doft hos Yankee Candle du skulle vilja njuta av hemma.
Lott 2: Gilla Yankee Candle på facebook och lämna sedan ditt namn i din kommentar.
Lott 3: Tipsa om tävlingen på din Blogg/Facebook/Twitter och länka hit, lämna sedan länken till tipset i din kommentar.
Lott 4: Gå in på min bloglovin’, scrolla ner till tävlingsinlägget, “gilla” inlägget och skriv vilket nummer du blev i din kommentar.

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (endast “Lott 1” är ett obligatoriskt moment) och sammanlagt kan ni få 4 stycken.
Tävlingen varar i två veckor och avslutas lördagen den 13 oktober klockan 21:00! Lycka till allihopa!

Fredagsmyset

IMG_2604IMG_2613IMG_2607

fredag 28 september 2012

Släktingar från Killeberg

Tidigare idag fick vi besök av mammas kusin Mia, hennes mamma Britt och dottern Tyra. Dom hade fikat hos mamma och skulle även åka och hälsa på min mormor. Men först hann dom prata av sig lite hos oss. Britt hade med sig presenter till Liam och Nomi också, ett varsitt silverhalsband, hjärta till Nomi och nallebjörn till Liam. Så fint!

Liam och Tyra fann ju verkligen varandra också, hon är ett halvår äldre så dom är nästan lika gamla. Dom busade för fullt, sparkade boll, körde leksaksbil, jagade varandra och nästan kiknade av skratt!

IMG_2524IMG_2539IMG_2555IMG_2533IMG_2535IMG_2571IMG_2582IMG_2595

torsdag 27 september 2012

Hälseneförlängning och sjunde gipsningen

Idag var det då dags för Nomis hälseneförlängning. Vid halv nio fick hon bort sitt gamla gips och efteråt vägdes hon (5900 g) och fick ett varmt och härligt bad. Jennie smörjde sedan hennes häl med bedövningssalva som skulle få verka fram till tio, så under cirka trekvart hade vi en liten paus. Först fick hon lite mat i magen och sedan mötte vi upp Liam och hans mormor som varit hos diabetessköterskan och satte oss på fiket. Liam fick en ny Händige Manny-tidning som han pysslade med och vi hann prata lite innan det var dags att gå tillbaka.

Klockan tio kom vår överläkare Maria som förklarade att Simon och jag skulle få vänta utanför under ingreppet. Dom lugnade oss med att det skulle gå fort och vi gick lydigt ut och väntade. Det var de längsta tio minutrarna i mitt liv. Hon skrek konstant hela tiden och vi kunde inget göra. Sen, när det var färdigt, var det en liten, väldigt ledsen och högröd Nomi som tröstades och somnade snabbt i famnen hos oss. När hon somnat fick hon benet omgipsat. Hon vaknade och var ledsen några gånger men somnade om igen.

Det var inte det att ingreppet gjorde ont för henne, utan hon fick ligga på mage i famnen på Jennie, vilket hon avskyr. Eftersom hon inte kan ligga på mage när hon är gipsad så är hon inte van vid det. Så liggställningen och sedan hela grejen med att vara utan mamma och pappa i ett rum fullt av folk hon knappt känner, som håller fast henne och grejar med hennes häl, gjorde ju sitt till.

Det var ett hemskt jobbigt besök idag men gick över fort igen. Nu ser vi fram emot två-tre snabba veckor med gips och sen är det äntligen dags för ett gipsfritt ben och specialskorna!

Efter lasarettet åkte vi ut till Grand Samarkand för att shoppa lite, jag behövde nya skor inför dopet och så hade jag ett presentkort att göra av med på Village. Fick med mig ursnygga plåthus, nytt nyckelskåp samt blockljus. Skitnöjd! Därefter käkade vi smarrig buffé på Baked and Grilled innan hemfärd!

(Förresten, för den som vill, allt om Nomis lilla fot finns att läsa under kategorin PEVA. Där har jag samlat hennes utveckling hittills…)

IMG_2469IMG_2483IMG_2496IMG_2470IMG_2507IMG_2512

onsdag 26 september 2012

Förberedelser

IMG_2383

Vatten kokt, skötväskan packad, kläder framlagt. Alltid redo, som en scout. Eller nåt. Känns skönt i alla fall att allt är förberett inför imorgon. Då är det tidig uppstigning som gäller då vi ska besöka ortopeden på Växjö Lasarett. Det är dags för Nomis hälseneförlängning klockan halv nio.

Usch, känns sådär faktiskt. Visst är det skönt att vi kommit så långt och att det sedan “bara” kommer vara tre veckor till med gips, men det är ändå lite otäckt. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra och att vår lilla skrutta inte kommer få alltför ont!

Ska bli så skönt när detta är över, hon slipper gipset och får börja med specialskorna. Längtar.

Hemligt paket från Ka-KaBoo Design

Jag blir alltid lika glad och tacksam när jag vinner en tävling, och det blir extra roligt när det är något som gör barnen glada! Det gjorde detta hemliga paket som jag vann på Ka-KaBoo Designs facebooksida för ett tag sedan,

I det hemliga paketet fanns varsin personlig namnmössa till barnen, ett förkläde och två napphållare. Mössorna var helt underbara och passade perfekt! Förklädet tog Liam på sig direkt, han älskar ju att laga mat i sitt kök så förklädet passade honom och hans intresse alldeles utmärkt!

Tack snälla Victoria bakom Ka-KaBoo Design för de jättefina vinsterna!

IMG_2402IMG_2391IMG_2428IMG_2433IMG_2430IMG_2456IMG_2439IMG_2448IMG_2449

Tävling: Disney’s Askungen

Disney Askungen

Jag tävlar om en av fem Askungen på Blu-ray och DVD från Disney hos Agnes!
Tävla
HÄR du också!

Vinst:
Fem vinnare får varsitt exemplar av nylanserade Askungen på Blu-ray och DVD!
Vinstvärdet ligger på 249 kr + frakt per film!

Upplev den förtjusande och förtrollande berättelsen om Askungen – en sagolik film som är alldeles, alldeles underbar… Det är inte svårt att förstå varför Askungen drömmer sig bort från sitt slitsamma liv som piga hos sin elaka styvmor och hennes två odrägliga döttrar. Varje dag får hon tvätta, putsa och städa och höra att hon inte är någonting värd. Tänk om hon fick möjlighet att gå på balen i kungens slott och dansa med prinsen... Och plötsligt – med hjälp av mössen Gus och Jack, en god fe och en magisk förtrollning – blir drömmen till verklighet! Men tiden är knapp. Vid midnatt bryts förtrollningen och hon förvandlas från sagolik skönhet till enkel piga igen. Askungen är Disneys Klassiker nr 12, och en av de mest älskade och omtyckta prinsessfilmerna av alla!

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Lämna en kommentar med namn, kontaktuppgifter och berätta vem du skulle se filmen tillsammans med om du vann.
Lott 2: Gilla min facebooksida och lämna sedan ditt namn i din kommentar.
Lott 3: Tipsa om tävlingen på din Blogg/Facebook/Twitter och länka hit, lämna sedan länken till tipset i din kommentar.
Lott 4: Gå in på min bloglovin’, scrolla ner till tävlingsinlägget, “gilla” inlägget och skriv vilket nummer du blev i din kommentar.

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (endast “Lott 1” är ett obligatoriskt moment) och sammanlagt kan ni få 4 stycken.
Tävlingen varar i två veckor och avslutas onsdagen den 10 oktober klockan 21:00! Lycka till allihopa!

tisdag 25 september 2012

Fikastund med Liam

IMG_2335IMG_2355IMG_2352IMG_2356

Ett litet blåbär som ska hämta storebror på dagis…

IMG_2304

måndag 24 september 2012

How to kiss a frog

kollektionaw20122 kopiera

Jag har letat och letat efter en fin klänning som Nomi kan ha efter sitt dop i oktober. Då fick jag ett tips från Emma som har butiken Now and forever att hon fått in höstens nyheter från How to kiss a frog. Och där var den, den bedårande klänningen Cody Baby Dress som i ett nafs klickades hem och nu finns här hemma hos oss. Den är helt sagolik!

Vinnare: Namnsmycken.name

Tävlingen i samarbete med Namnsmycken är nu avslutad och en vinnare
av ett presentkort på 500 riksdaler är utsedd – det blev nummer 122 (av 211 lotter)!

Stort grattis – du har mail!
Tusen tack till Jenny och Namnsmycken för den ljuvliga vinsten och
tack till de 84 deltagarna som ville vara med!

Dreggelfisan i lektagen

IMG_2183IMG_2215IMG_2204IMG_2196IMG_2255IMG_2218

Smått och gott från Elodie Details

IMG_2121ny

Barnen fick paket idag med spännande innehåll från Elodie Details! Varsin ljusblå och jättesöt mössa, en gosig vovve, en napp samt en napphållare. Så fina saker! Och vovvsingen matchar Nomis filt, som är i samma mönster, helt perfekt!

Dagislämning

IMG_2107nyy

Liam och jag brukar äta frukost tillsammans om morgnarna. Men inte idag, idag var det en liten dam som skulle ha uppmärksamhet och mat i magen. Hon äter annars vid sex på morgonen och då brukar hon inte vilja ha mat förrän vi kommer hem från dagis vid halv tio ungefär. Men hon åt redan vid halv tre i morse av någon konstig anledning så hon blev hungrig tidigare.

Så nu, i skrivande stund, blev det frulle för mig istället. Kommer sakna de nybakta frallorna som sambon köper med sig efter jobbet om morgnarna. Det är hans sista nattvecka nu så nästa vecka blir det tvåskift. Gillar inte. Inte ett dugg.

Dagislämningen gick förresten jättebra, precis som vanligt. Jag tycker det är så konstigt, att Liam har ändrat sig så på ett sommarlov. Innan var det gråt varenda morgon. Han skulle sitta i knät, kramas, gosa och ville absolut inte bli lämnad. Jag gick därifrån med en stor klump i halsen varje morgon. Och nu går det verkligen hur bra som helst. Ofta har han så bråttom att han glömmer kramas innan jag ska gå, han tycker det är riktigt roligt att gå dit nu!

Veckoslut

IMG_1701

Nomi, mammas lilla goding, sittandes i sin gåstol i fredags.

Jösses, vad den här dagen försvann. Det har inte hänt speciellt mycket idag faktiskt. Mysmorgon med frukost och film i soffan och sedan ett bad för mig och Liam när sambon vaknat.

Efter dagar och åter dagar med regn och rusk sken solen idag och regnet lös med sin frånvaro. Ja, tills vi var påklädda och på väg till lekplatsen, då började det givetvis regna och solen gick i moln. Typiskt. Så det blev inte lekplatsen utan vi gick och handlade istället.

Kvällen har jag ägnat åt att lägga ut auktioner på Tradera. Tar ju timmar att sitta med det där, Allt som ska fotas och allt som ska skrivas. Fick en välbehövlig paus mitt i och vi beställde hem pizza, men sen var det på’t igen!

Sambon har åkt till jobbet för ett nattpass, barnen sover sedan några timmar tillbaka och jag ska också knyta mig nu. Ska bli skönt att sova lite, skönt att veta också att man inte behöver ta sig in till Växjö imorgon vilket jag brukar få göra på måndagar, Liam ska dock till dagis, vilket är mycket välbehövligt för vårt energiknippe, och Nomi och jag ska hemmamysa lite. Hoppas på att få lite besök imorgon också!

Förresten, GRATTIS till pappsen som fyllt 56 år ung idag!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam