söndag 30 september 2012

Kattjakt med snörpligt slut

IMG_2532ny

Jag kom precis på mig själv, nu när vi skulle lägga oss, att jag inte bloggat idag. Kanske för att jag haft tankarna på annat. Dagen har liksom bara tuffat på. I förmiddags fick vi äntligen vår gamla soffa såld, vi var och handlade lite och sen gottade vi oss mest inomhus då det spöregnade ute. Mamma kom förbi med nybakade bullar också, tre olika med tosca-, nutella- och kanelfyllning. Livsfarligt.

Jo, och så har vi ju varit på kattjakt också. Vi (läs; jag) har länge funderat på att ta hand om en liten kattunge. Jag är själv uppvuxen med katter (både perser, chinchilla/perser och vanliga huskatter) och tycker det är viktigt att barn får växa upp med djur omkring sig. Och Liam älskar ju djur och har verkligen visat intresse för katter sedan mammas grannar skaffade kattunge. Och så är det ju så hemtrevligt med en kisse!

Simon har också gett med sig och tycker en ny familjemedlem skulle vara roligt. Så vi har spanat en hel del på Blocket de senaste dagarna, mejlat runt lite och hört oss för. Vi är överens om att vi helst vill ha en långhårig kisse och såklart ska det vara en kattunge. Jag är ju barnsligt förtjust i Helig Birma, en ras som jag alltid velat ha. Men då kostar det också, och en fem-sextusen är ju omöjligt för oss att ge.

Men så hittade vi två jättefina Maine Coon-flickor utanför Karlskrona idag som vi båda fastnade för direkt. Dom var långhåriga och sköldpaddsfärgade, urgulliga. Vi ringde och dom var kvar som tur var. Vi bestämde med ägarna att vi imorgon (söndag) skulle åka ner och välja en som skulle få följa med oss hem. Då var det bestämt. Jag ringde mormor och ordnade med transportbur och kollade även upp vilka djuraffärer som skulle ha öppet imorgon så vi kunde ordna med kattlåda och kattsand. Det kändes så spännande. Jag läste allt jag kom över om denna ras och blev bara mer och mer kär, mer och mer otålig. Vi fick mms med kattungarna och visade glatt Liam att han skulle få en egen kattunge.

Det skulle vi ju inte ha gjort. Nu ikväll får jag ett sms från ägarna att de två flickorna plötsligt blivit tingade. Men jaha? Tack? Kändes jättetråkigt och jag blev uppriktigt väldigt ledsen och besviken. Kändes så orättvist.

Men life goes on. Vi letar vidare och kanske hittar vi snart vår nya familjemedlem någonstans därute. Men det får bli imorgon, för nu ska jag sova efter en härlig lördagskväll med familjen. God mat, film, gottis, mys och Game of Thrones. Kan inte bli bättre.

6 kommentarer:

Caroline Andersson - Mamma till Elias sa...

Uscha vad tråkigt! :/

Anonym sa...

Näe...Va fult gjort tycker jag...
Hoppas ni finner er lille kisse & kan hålla med om att Birman är ljuvlig/har ju haft tre ♥...

/Kram

Carolina sa...

Åh så trist, men du - då var det inte menat att de katterna skulle bo hos er, rätt som det är så dyker ER katt upp, och då är det helrätt! <3 KRAM

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Tråkigt! Men finns fler så snart är de eran tur!

Louise - dotter.sambo.målare.mamma sa...

Men va elakt. Så kan man ju inte göra.
Hoppas ni hittar er lille gos-vän någon stans där "ute"...=)

Emilia - 17 år & Mamma till Tatum. sa...

men va elakt.. :(
Men hoppas ni hittar någon mysig kisse :)
Har själv en katt som jag fick när hon föddes (mamman har vi också) Dock bor hon inte med mig utan hos min pappa.. hon är runt 4-5 år men jag kallar henne fortfarande bebis, hur gosigt som helst med kisse ju! :)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam