torsdag 27 september 2012

Hälseneförlängning och sjunde gipsningen

Idag var det då dags för Nomis hälseneförlängning. Vid halv nio fick hon bort sitt gamla gips och efteråt vägdes hon (5900 g) och fick ett varmt och härligt bad. Jennie smörjde sedan hennes häl med bedövningssalva som skulle få verka fram till tio, så under cirka trekvart hade vi en liten paus. Först fick hon lite mat i magen och sedan mötte vi upp Liam och hans mormor som varit hos diabetessköterskan och satte oss på fiket. Liam fick en ny Händige Manny-tidning som han pysslade med och vi hann prata lite innan det var dags att gå tillbaka.

Klockan tio kom vår överläkare Maria som förklarade att Simon och jag skulle få vänta utanför under ingreppet. Dom lugnade oss med att det skulle gå fort och vi gick lydigt ut och väntade. Det var de längsta tio minutrarna i mitt liv. Hon skrek konstant hela tiden och vi kunde inget göra. Sen, när det var färdigt, var det en liten, väldigt ledsen och högröd Nomi som tröstades och somnade snabbt i famnen hos oss. När hon somnat fick hon benet omgipsat. Hon vaknade och var ledsen några gånger men somnade om igen.

Det var inte det att ingreppet gjorde ont för henne, utan hon fick ligga på mage i famnen på Jennie, vilket hon avskyr. Eftersom hon inte kan ligga på mage när hon är gipsad så är hon inte van vid det. Så liggställningen och sedan hela grejen med att vara utan mamma och pappa i ett rum fullt av folk hon knappt känner, som håller fast henne och grejar med hennes häl, gjorde ju sitt till.

Det var ett hemskt jobbigt besök idag men gick över fort igen. Nu ser vi fram emot två-tre snabba veckor med gips och sen är det äntligen dags för ett gipsfritt ben och specialskorna!

Efter lasarettet åkte vi ut till Grand Samarkand för att shoppa lite, jag behövde nya skor inför dopet och så hade jag ett presentkort att göra av med på Village. Fick med mig ursnygga plåthus, nytt nyckelskåp samt blockljus. Skitnöjd! Därefter käkade vi smarrig buffé på Baked and Grilled innan hemfärd!

(Förresten, för den som vill, allt om Nomis lilla fot finns att läsa under kategorin PEVA. Där har jag samlat hennes utveckling hittills…)

IMG_2469IMG_2483IMG_2496IMG_2470IMG_2507IMG_2512

8 kommentarer:

Emma S sa...

Förstår att de är jobbigt, får tänka att nu är de gjort iaf :-)

♥ ♥ MelissasPrinsar ♥ ♥ Tävling Pågår - Vinn MAM nappar! sa...

så himla söt! hon har blivit så stor kommer ihåg när du skrev att du va gravid tycker de va igår ;)

Vanilla sa...

Lilla pluttan! Jag förstår att det gör ont i hjärtat när de skriker och man inte kan göra något! Men tänk vilken häftig läkarvård vi har i Sverige ändå! Fantastiskt! :-)

Kram

Emma - Mamma till Viggo -09 & Melker -11. sa...

Men uffa, lilla gumman då :( Men så härligt att det tar sig och blir bättre <3

Ha en underbar helg!

Anonym sa...

Nae...Lilla tjejjan då,såå söt ♥
Jag förstår att det måste vart oerhört jobbigt för er att inte vara med & höra henne så ledsen-Skönt att detta är över för er!
Ni är otroliga tycker jag /Många Kramar till Er allesammans!

mamma jakeline sa...

Naw lilla gosan! Det är ju så hjärtskärande att höra sitt barn gråta när man inte kan göra något åt det. Men nu är det över i alla fall! Tänker på er! ♥ och Nomi så klart! ;)

Sara - Ensamstående mamma sa...

Men fy, kan tänka mig att det inte var en lek för mamma- och pappahjärtat att höra henne skrika när ni stod utanför :/

Tack för att du svarade och inte tog illa upp för att jag frågade varför hon är gipsad. :)

Cissi - mamma till Emma och smurfen sa...

Lilla gosan! Klart det var en jobbig situation! Men skönt att det börjar närma sig sitt slut iaf!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam