fredag 19 oktober 2012

Från gips till skor med skena

Efter tio långa veckor och åtta gipsningar har Nomi äntligen fått plocka bort sitt gips för gott idag. Kändes riktigt konstigt att se henne utan och veta att hon inte skulle bli omgipsad. Lilla PEVA-fossingen såg jättefin ut. Hon var lite röd och så men annars såg det jättebra ut och det är riktigt stor skillnad från när det hela började.

Vi fick träffa Örjan på Ortopedtekniska avdelningen där Nomi fick prova ut skor och vi fick lära oss lite hur det fungerar med skenan och så. Dygnet runt i fyra månader ska damen bära sina skor och därefter under nätterna tills hon blir fyra år. Som jag skrivit tidigare så är det en lång process, men huvudsaken är ju att hon kommer kunna utvecklas och gå smärtfritt precis som andra barn.

Efter avgipsning och skoprovning blev det lite lunch på Markan, helghandling på CityGross och sedan hemfärd!

IMG_4759IMG_4764IMG_4821IMG_4825

4 kommentarer:

Anonym sa...

Naw...Lilla tjejjan ♥
Som du säger så är det lång process men viktigast är ju att hennes lilla fot blir bra & skönt att hon slipper gipset nu/Puss & Kram från "tant" Annmi

Julia sa...

Ja det är ju såklart bäst att ta det nu och att ha en speciell sko är ju ingenting egentligen, det är ju för hennes skull :)

Min ena tös är riktigt avundsjuk på tvillingsyrrans skenor (som hon har på natten) och gillar att sätta på sig dom och försöka gå omkring :)

Julia sa...

Ok glömde visst poängen med min lilla berättelse :)

Malin är drygt 2halvt år och klagar inte när jag sätter på dom på kvällen, hon verkar tycka om dom och så vill ju syrran också ha det gör att hon känner sig speciell :) vi har sagt till henne varför hon har dom, jag vet ju att hon inte förstår men så småningom så kommer hon göra det.

Bea sa...

Oj liten , vad är det för fel på benet ?

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam