söndag 21 oktober 2012

De första dygnen med skor och skena

IMG_4977

Nomis första två dygn med specialskorna har faktiskt gått över förväntan. Vi var båda beredda på en helg fylld med skrik, då dom varnat oss på Ortopeden att det kunde bli så under första veckan innan hon vande sig.

När Nomi nattas är det i princip bara att lägga ner henne och vagga lite så sover hon gott sen. Men i fredags kväll när hon skulle sova för natten var hon väldigt ledsen. Dödstrött och ledsen. Hon har sedan födseln velat sova lite på sin vänstra sida, jag vet inte varför men hon gillar det och somnar och sover bäst då. Men i och med skorna så går det ju inte längre, hon måste sova på rygg. Och det var därför hon var så ledsen och hade svårt att slappna av. Lördagsnattningen gick däremot mycket bättre och smidigare. Hon somnade snabbt efter ett mål mat och vaknade bara ett par gånger och behövde vaggas efter det.

På dagarna funkar det bra och hon har lärt sig att sprattla och sparka med benen samtidigt. Det känns väl lite ibland som att skenan är i vägen, för oss päron alltså. Det krävs ju lite smidighet att få i och ur henne i till exempel gåstolen och matstolen. Då måste skenan först knäppas bort innan man sätter i henne och knäpper fast skenan igen. Men man vänjer sig väl!

Ikväll ska hon få ta av sig skenan och skorna en stund och så ska hon få babymassage. Det vänstra benet som varit gipsat i närmare två månader skulle nog må bra av det, få upp cirkulationen lite. Och så ska jag passa på att ta kort på hennes fötter och visa vilken skillnad det är från hur PEVA-foten såg ut vid födseln och nu!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Naw...Lilla söta glada Nomi...
Jo,jag har följt henne & det är ju stoooor skillnad :) Ha en Skön Söndag med din lilla goa familj ♥
/Kram

Emelie - Mamman som älskar vit sa...

Gud vad roligt att det ger resultat efter gipsningen. Och det är nog jobbigt för både mamma och pappa hjärta, men ni vänjer er nog med tiden med skorna.

Hon är så himla söt! :)

mamma jakeline sa...

Lilla gosingen! Snart knäpper ni på och av på rutin! :)

Nina sa...

va gör den där skenan exakt?

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam