tisdag 11 oktober 2011

Det där med att sova middag…

IMG_0666 Det var inte igår Liam var så här pytteliten och trött ♥

Liam har haft lite problem med att sova middag sedan han började på stora avdelningen. Det har hänt två gånger att han inte sovit någonting utan bara legat och tittat under tiden de andra sovit, senast igår. Det resulterade i att han däckade redan vid sex, halv sju i soffan i gårkväll. Han brukar inte somna förrän vid åtta annars då han sover tolv timmar per natt och vi stiger upp klockan åtta på morgnarna. Däremot sov han en halvtimme idag fick jag höra och somnade vid sin normala tid ikväll.

Men kanske börjar han bli för stor för att sova middag? På lilla avdelningen var det aldrig några problem. Men eftersom han verkar trivas bättre på stora avdelningen så kanske han har så mycket mer att “hinna med” innan jag kommer för att hämta och har helt enkelt inte tid med att sova.

När slutade era små att sova middag?

8 kommentarer:

Emma Viklund sa...

Viggo är inne i en period nu när han inte vill sova middag varje dag... Tex. idag, han verkligen vägrade, han komme rpå ursäkter varför han inte ska sova "hungrig" får vi höra, fast han ätit strax innan, eller så ska han dricka vatten, eller se film osv osv... Så idag slocknade han redan strax efter halv sju... Vet inte vad det beror på, för han är egentligen trött, det märks och han behöver sömnen :/

Märker du att han klarar av en hel dag utan att somna till eller bli tjurig, så kanske han inte behöver sova middag längre :)

zasata sa...

Ebba är 4½ och kan fortfarande sova på dagarna i bland, jag ser gärna på helgen att hon sover ca 30 min på dagen. pådagis har jag sagt hon får sova om hon vill.. men vilar oftast, men går långa dagar 7-17:30.. och det tar på krafterna.. men hon slutade väl strax innan hon blec tre att sova som regel på dagarna. leo är två och sover än.

Carola sa...

Båda våra slutade sova middag tidigt, innan de fyllt två år... Så skönt, måste jag säga, att slippa vara bunden av sovtider och sådant! De drog ned på middagssovandet redan strax efter de var 1½ år...
Dock vilar de alltid efter maten på förskolan, du vet, läsvila och sådant. Men de somnar inte.

Martina sa...

Min dotter slutade sova middag under sommaren när hon fyllde 2 och det var först då hon började dagis så hon har aldrig sovit där.
Sonen somnar som en stock så fort han lägger sig på dagis, sover 1 timme o 45 min ungefär och vaknar pigg och glad :-)

Carolina sa...

Du har fått en award av mig! :-) kram

MansonDust sa...

Det har varit såå olika. Min äldsta som snart fyller 9 år, sov alltid i två timmar efter dagis. Och sen hela natten. Min snart 3-åring hade en period i somras då han inte kunde sova middag för då somnade han ej på kvällen, men nu går det bra. Han sover dock inte middag varje dag även om han behöver det för han är alltid jättetrött vid 15-tiden. Så ibland får man säga åt honom att iaf vila.

Anonym sa...

söt bild:)

2 sa...

Mina killar slutade sova middag lite efter dom var 1,5 år unga..så rätt så tidigt..
somnar gott vid 19 tiden varje kväll..

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam