onsdag 17 april 2013

Att ta vid där det slutade

Då jag inte har så mycket annat att skriva om så här på kvällskvisten (endast fortsatt sjukstuga i detta hem…) så kan jag passa på att berätta om ett samtal jag hade i måndags.

I juni förra året var det meningen att jag skulle göra min efterlängtade Gastric Bypass, Men då vi fick veta att vi väntade en liten Nomi och hunnit enda in i vecka 34 så det blev istället en förlossning, sex dagar efter utsatt operationsdatum, för att vara exakt.

På just Växjö Lasarett är dom noga med att det ska ha gått ett år efter en förlossning innan man kan göra denna operation, detta för att kroppen ska hinna återhämta sig och vikten stabiliseras. Och nu börjar det närma sig!

För någon vecka sedan ringde jag till operationskoordinatorn för att ta vid där det slutade, alltså få en ny köplats. Dock hade det blivit någon miss så hon ville att jag skulle ringa till tidsbokning för att få en tid till ny utredning. Ny utredning. De där orden gjorde mig så himla deppig. Jag hade ingen som helst lust med att genomgå en ny gastroskopi, hellre skita ut en soffgrupp utan bedövning. Den lilla näsvisa tjejen i tidsbokningen gav mig i alla fall en telefontid med kirurgen istället för en ny utredningstid, så hoppet fanns ju där trots allt.

Så i måndags, en timme innan min bokade telefontid, ringer kirurgen. Och han gjorde mig så glad när han talade om att en ny utredning skulle vara väldigt onödigt och att jag nu står i kö för en operation – underbar start på veckan!

8 kommentarer:

MansonDust - en mammablogg om barnmode sa...

Härligt!

Anna - mamma till två prinsessor och en prins sa...

Men vad skönt! Förstår att du blir glad, för att krångla med vården kan vara så jobbigt.
Grattis till dig!

Anonym sa...

Oooo,va skönt vännen/Kram Annmi

Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :) sa...

Underbart! Hur länge måste du vänta på operation nu?

Vanilla sa...

Åh, vad skönt att du inte behövde börja om från ruta ett! :-)

Kram

Cissi - mamma till 2 små prinsessor sa...

Vad skönt! Härlig start på veckan

Sara - Ensamstående mamma sa...

Vilket underbart besked :)

Jag kanske missuppfattade nu.. Men ni fick veta att ni var gravida när ni redan var i vecka 34? :O

Agnes sa...

Svar till Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen:
Det beror lite på hur lång kön är, men sist tog det fyra månader från det att utredningen var klar till operationstid. Så har jag tur kanske det blir innan sommaren, eller efter semestern :)

Svar till Sara - Ensamstående mamma:
Ja, vi hade missat att hon låg i magen. Så vi hade 6 veckor på oss att förbereda allt inför hennes födelse :)

Läs gärna om "chockbeskedet" här:
http://agneslauedberg.blogspot.se/2012/05/tre-blir-fyra.html

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam